• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    PECA
    PECA --- ---
    Lenovo TAB 3 1 business - regulace jasu - vyřešeno:
    Nešel mi regulovat jas, normálně tam je v nastavení šoupátko na nastavení. Ale ať jsem to nastavil jakkoliv, tak to mělo stále stejný jas. Po nějaké chvíli jsem vyggoglil, že je potřeba nainstalovat nějakou jinou appku na regulaci jasu a vypnout automatickou regulaci. Oni ti šulini z Lenova u TAB3 10 nemají asi čidlo, nebo jim to nějak jinak nefunguje, ale automatická regulace je nastavená a v nastavení ji nelze vypnout/zapnut.
    Dmnti, fakt...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Jj, HDMI je (z mně těžko pochopitelných důvodů) spíš "nadstandard". Asi těm Widlím 10 neuniknu...
    PECA
    PECA --- ---
    Mám velkou prosbu - CZC má na Praze Háje vystavenou klávesnici pro Lenovo A10-70. Akutně potřebuju solidní fotku rozložení klávesnice. Hlavně, jestli je enter nízký široký a na dním 2 "normálně" široké klávesy }] a |\; na české /ú a (). O český potisk mi nejde.

Já tu mám verzi z Alzy a ta je pitomá. A sice: zbytečná klávesa klávesa vedle levého šiftu (navíc malá) a dvě příliš malé klávesy vedle entru. Normální klávesy jsou široké cca 15 mm, ty mnou zmíněné 3 malé, jsou široké pouhých 10 mm. Dobře, pajp, beksleš, přehlásku a kroužek nepíšu často, ale závorky fuckt jo! No a potom ten všeobecně východoevropský potisk, bez barevného rozlišení, to opravdu není srandovní, v tom aby se prase vyznalo.

PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Nato HDMI pozor, to nemá zdaleka každý tablet.Pokud to uvažuješ používat jako mininotebook, pak by asi byly lepší widle - následně nemusíš řešit oladače. A taky na windows 10 tabletech spíše najdeš skutečné USB-A. To bych ale radši ověřil pohledem na fotku od výrobce, nebo uživatele.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Faktickou záměnnost označení "USB host" a "OTG" pobírám :) Ale viděl jsem v nabídkách i tablety s USB-A a tam jsem nevěděl. K ovladačům: v úvahu padá jak Android 4.x i 5.x, tak Widle 8 i 10. Kde bude menší problém po stránce USB zařízení? Win, předpokládám? Sice je tablet pro mě jen doplňkové zařízení, ale čím víc se k tomu budu moct chovat jako k minimininotebooku, tím líp.
    (Druhý zásadní požadavek je HDMI, ale to je výstup, takže to by snad fungovat mělo, Android i Win).
    PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Abys mi rozumněl správně, tak to že u tabletu píší "host", tak tím myslí "otg", protože tablety nemívají velikou samici A, ale právě mikro A-B. Jinak jde o prd. Největší problém je v tom, aby tablet měl v sobě příslušný ovladač. Na takové ty běžné myši, klávesnice a flashky to ale běžně mají.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Díky. Ten bordel je smutný, tím se výběr tabletu komplikuje, ale alespoň nezahodím nějaké možné kandidáty zbytečně :)
    PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Je v tom bordel, jo. USB HOST by měla správně být samice A. USB-OTG samice mini či mikro USB A-B. Rozhodně si možnosti portu ověř dotazem u prodejce. V nejhorším vyzkoušej a vrat ve 14denní lhůtě.

-----
    Dneska jsem měl cestu do Mladé Boleslavi, tak jsem se tam stavil v Elektroworldu a v Datartu. Vyzkoušel jsem kryt na Lenovo TAB 2 A10-30. Tento pasuje celkem dobře, pouze spodní úchyt s mi zdá být trochu jinak zakřiven a nepasuje přesně. Ale drží dobře. Potom jsem porovnal svůj nový TAB 3 10 Business a vystavený TAB 2 A10-70. Rozměry, tlačítka a vůbec kompletní design jsou naprosto totožné.
    Takže paráda, objednám si kryt s klávesnicí na A10-70 :-)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Ahoj, snažím se rozklíčovat značení současných tabletů, co se USB týká.
    Není mi úplně jasné, jak zcela jednoznačně a bez pochyb poznat, jestli je zařízení schopné pracovat i jako USB host.
    Jasně, když je explicitně napsáno OTG nebo USB host, je jasno. Ale kdy má třeba jen "USB 2.0"(3.0) (micro nebo obyč), bez uvedení OTG, znamená to, že to ten tablet neumí? Je třeba vůbec možné mít USB 3.0 jako ne-host? A když stejně tak s velikostí - vyskytuje se USB-A, které by nebylo schopné živit připojené zařízení?
    Trochu se to motá se značením u malých notebooků, kde samozřejmě USB porty hosting umí, ale nikdo to neznačí a pak nevím, kdy to výrobce/prodejce značí tak a kdy "tabletově" (čili nemám explicitně OTG=neumím).
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Postřeh ohledně zvuku. Lenovo Tab3 10 hraje dobře, ale na opačnou stranu. Ono to dá rozum, když repráky směřují dozadu. Ale kterej ňouma to tak hloupě vymyslel...
    Přitom z přední strany je jenom sklo. Displej začíná hodný kousek pod úrovní otvorů repráků na druhé straně.
    V tomto ohledu je na tom Yoga 3 o 100 procent líp.
    A je to fakt docela pitomý, ty repráky vzadu. Protože když si to dám hlasitěji, tak to na opačné straně zbytečně řve do místnosti.

Jinak poznatek ohledně obaly, který zatím žádný nemám. Určitě nějaký co umí dělat stojánek. A klávesnice na psaní by se taky hodila... :-)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tak tablet dorazil, vypadá parádně, akorát jsem zjistil, že jsem (já vůl) přehlídnul, že konkrétní objednaný model nemá LTE. Nevím, jak se mi to povedlo, asi proto, že Tab 3 měli jenom ve verzi bez LTE a prostě mi uniklo, že tam to LTE není napsaný... Naštěstí mi to moc nevadí, jelikož jsem po tom LTE koukal jako po bonusové záležitosti a tak nějak výhledově. Vyměnit ho jen tak nemůžu, protože to šlo skrz firmu (zaměstnavatele).
    A mě se zdál nějakej levnej...

Co mi přijde trochu blbý, tak když už do tabletu cpou foťák, že nemá přisvětlovací LED. Ještě testnu jak audio a jak tech pár her, co na tom chci provozovat, ale zatím spokojenost. Časem prověřím, jestli na to pasuje klávesnice pro A10-70, nebo možná udělají kbd cover přímo pro tento model.

Má to slušně je citlivý dotykáč, Funguje to i na tupý kovový hrot (úzký konec lžičky). Zkusím na to sehnat nějaký použitelný kapacitní stylus s úzkým hrotem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VECTOR: Schvalne si nekde naklikej parametry ipadu a dej vyhledat srovnatelny android, pokud vynechas noname cinsky znacky, tak na podobny urovni jako Ipad Air2 mas Samsung Galaxy Tab S2 32GB, kterej je cenove posazenej mezi 16 a 64GB ipadem air 2
    u 8" je to lepsi, tam mas ASUS Z580C-1A021A za 5.5k, dal uz mas samsungy pres 10k
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KAZATELL: Asi jo. Ale ja nemam obecne rad apple,a predpokladam ze srovnatelnej android bude o pulku levnejsi.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VECTOR: co iPad?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jakej tablet byste poridili pro firemni pouziti, jediny co se vyzazuje je naka pokrocilejsi (ale ne zas tak moc) sprava kalendare, ale pres Google Apps. Dva tablety prozatim. Majitelka je vysazena na iPady.
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: Tak to máme asi "všichni" podobný. Takovej vendor lock in. A k tomu nějaké ty osobní preference a tak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LACHAUER: to je jasny, ja mam 3. ipada a taky kvuli appkam by se mi nechtelo prejit na nic jinyho, max bych o tom premejslel, kdybych vyfasoval jako firemni neco na urovni surface 4, ze bych chtel na tabletu hrat grand strategie od paradoxu
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LACHAUER: tuším že u některého z těch tabletů od Lenova (6,8 ?) snad nejsou podporované u nás běžné frekvence LTE...
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    HONCKA: no jo no ale nechce se mi holt kupovat ty appky co mám znova :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LACHAUER: Ja mam ipad mini a jsem spokojenej :)
    PECA: display do ipad air 2 na ebay stoji cca 2000, na ipad mini retina stoji cca 1500, takze v tom bych nejak problem nehledal, spis je v tech vetsich tabletech mensi konkurence
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam