"Zákazníci" řeší cenu. Tím pádem je trh zavalenej šrotem za pár stovek až 2 tisíce a pořádný tablety nejsou. Domnívám se, že odbyt těch top modelů byl slabí a tak to výrobci zařízli. Druhá věc je SW. Já jsem tedy od svého čekal poněkud víc. Sakra, vždyť je to regulérní počítač, ve srovnání s mojí 286 z devadesátek má přímo kulervoucí výkon a přitom pitomá úprava dokumentu je na tom nadlidský výkon. Externí klávesnice funguje na principu náhodného připojení, internet vypadává mezi každým načtením stránky v prohlížeči a vůbec netuším, čím by to mohlo být, jak bych to měl řešit... (Lenovo Tab 3 - 10 business)
Jediné co celkem funguje je připojení skrz VPN na vzdálenou plochu do práce na stolní PC přes RDP a minecraft :/
Na broušení po netu dobrý, na výuku jazyků dobrý, na občasný hraní blbostí dobrý, na čtení beletrie mám čtečku s einkem.
Na úřadování (office) slabota, mejly jakž takž, nějaký psaní románů na cestách - no to bych se asi zvencnul.
Na CADění (modelování pro 3D tisk) nic moc - problém spíš SW a trochu HW. Nějaké SW jsem našel. Domníval jsem se, že nějaký BT pero to pořeší. Měl jsem zjišťovat víc předem a nasypat prachy do nějakýho Samsunga "note" s s-penem.
Chtěl jsem Android kvůli deskovkám, ke kterým jsou doprovodné aplikace hlavně na iOS a Android (a iOS jsem nechtěl). Dneska bych zkusil možná ty Win 10 - ale tam bych se bál nenažranosti OS a HW výkonu. Nebo nějaký jiný android, ale s perem. Samsung mě zase odrazuje svým vlastním bloatwarem, takže nevím, nevím...
Velikost 10" mi přijde jako minimum, bohužel větší by se blbě přenášel a byl náchylnější na rozbití.
Aktualizace OS jsou tragédie. Tento měsíc nějaká přišla. Nikde jsem nezjistitl co řešila, verze OS je furt stejná (6.0) a to tablet vyrobili v době, kdy nastupovala 7.0 (věřil jsem, že přijde aktualizace a ono prd). Měl jsem více věřit mému úsudku a po to špatné zkušenosti se zmršením thinkpadů nevěřit Lenovu ani v tabletech.
A fakt si myslím, že tomuto smutnému stavu hodně pomohlo zavalení trhu lacinými srajda tablety, který si koupil kde kdo a tím pádem na ty kvalitní nezbylo moc uplatnění a část zákazníků opustilo tablety ze zklamání stech srajdoidních se kterými se setkali. Apple je trh sám pro sebe - uzavřenej jak windows před 25 lety, plnej vlastních nekompatibilních pseudostandardů - do toho nejdu (možná jen mé předsudky).
Suma sumárum. S tím co mám ještě pár let vydržím a uvidím, co na to evoluce :/
PETER_PAN: Přesně Slušněj malej telefon (cca jako Nokie 6110) na telefonování/sms a pouze nouzové juknutí do jízních řádů. Klidně tlačítkový, ale se synchronizací a organizérem jako starý dobrý Palm III... Na zbytek tablet.