• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    JOPS
    JOPS --- ---
    hele, vim, ze to bude znit uz tady otrepane, ale priplatte si tech par tisic a kupte si iPad. Osobne nejsem priznivec APPLU, mobil bych od nich moc nechtel, ale androidi tablety stoji za vyliz pr*el... Nemuzu hodnotit Samsungy za 10k+, ty jsem v ruce nemel, ale tablet za 4-5k mi prislo vzdycky jako strasne zlo.

    Ale zase pokud to je pro maleho prcka 2-5 let, tak to asi i chapu, ze se sahne po levnem tabletu. Pohadku to prehraje, hru si na to asi taky pusti, ale ta prace s tim mi prijde fakt silena
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    Ahoj. Netusite nekdo nahodou (kdo mate nastudovany roadmapy vyrobce), zda Apple chysta/nechysta letos novou verzi obyc iPadu (ne Air ci Pro - to nakonec ted vylezlo s M1 procesorem), tedy to co oznacuji jako iPad 2020 (10,2")? Chtel bych ho poridit, ale trochu by mne mrzelo, kdyby s tim za mesic c dva vyrukovali.
    Diky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VLAKODLAK: diky za tipy
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    POZITRON: vidím TFT display, to může být velké zlo. Tj špatný pohledový úhly, vyblitý barvy.
    Nedávno jsem měl v ruce nový noťas Dell s TFT a to se doopravdy nedalo. Horší obraz než můj 15 let starej IPS monitor
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    POZITRON: Přihoď 1000 a seženeš už něco použitelného.
    Umax VisionBook 10C LTE Pro + Obal s klávesnicí v balení - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/umax-visionbook-10c-lte-pro-keyboard-case-d6332951.htm#recenze
    https://www.alza.cz/iget-blackview-tab-g8?dq=6222499#recenze
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    POZITRON: malá ramka, to nebude použitelný :( já si před dvěmi roky koupil v krámě Lenovo, mělo lepší cenu než na netu no ale mělo taky jenom 1GB tam.. super displej, super zvuk ale jako zařízení to je úplně k ničemu :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prosim, shanim tablet na videa pro syna a pro sebe na drobnou administrativu na chalupe, dovoleny nebo treba na piskovisti, takze bych chtela, aby se k nemu dala poridit klavesnice.
    co treba tohle? budu nestastna? cenove tak do tech cca 3500 idealne, protoze zachazeni nebude mit zrovna jemne a je mozne, ze dlouho nevydrzi.
    Alcatel 1T 10 SMART 8092 + Keyboard - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/alcatel-1t-10-smart-8092-keyboard-d6221767.htm
    nevadil by mi vubec pouzity, spis naopak. nezbavujete se treba nekdo neceho?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    JOHNY_G: Tak to, abych si objednala tu náhradní powerdesku do Nexu 7 2013... Stejně musím ještě koupit i náhradní baterku do Xperie Z3C.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ROBIN_SNNS: Jak píše PECA, přečti si tu starší diskuzi a nekupuj si tablet s Androidem. Máš jen jedny nervy :-)).
    PECA
    PECA --- ---
    ROBIN_SNNS: iPad 2020 cenově od 10 tis. Kč za 32 GB wifi verzi, pak jde cena vejš. Ale kokám to Lenovo je kolem 11 tisíc.

    Asi takto. Lenovo není vyloženě špatný stroj, ale mě třeba dost namíchlo, že to byl v dobu, kdy jsem to kupoval úplně nový model, vyšel se končícím Androidem a update nedostal, nefungovalo řízení jasu, protože nemá automatické čidlo, ale nějaký kretén to v továrně nastavil na automatiku a nešlo mi to vypnout bez pomocné utilitky někoho jiného a průběžně mi na tom padá systémvá aplikace na zvuk dodaná Lenovem, což je obtežující. A od té doby, co podělali rozložení klávesnice u notebooků na ně mám pifku :/ Prostě jinak slušný HW s takovýma pitomýma chybama :(

    Takže z hlediska updatů bych raději volil Samsung, ale nemám osobní zkušenost. Pokud nechceš tužku, tak ji nemusíš řešit. Jenom jsem upozornil, že kolega je z ní nadšený :)

    iPad je zárukou podpory podle Applích standardů. Taky neznám, ale podle zdejší předchozí diskuse bych o něm minimálně uvažoval, kdybych chtěl tablet kupovat. U mě osobně ještě již koupené appky na android a rozhodně bych si musel ověřit, že vše co na tom chci hrát či používat mě nebude stát další raketu za SW.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    PECA: Bohužel nejlevnější samsung tablet s podporou Spen je S6Lite za cca 12k a ten je bohužel vybavený exynosem 9611...
    PECA
    PECA --- ---
    ROBIN_SNNS: u Lenova zapomeň na nějaké upgrade OS a jakoukoli podporu. Sad story bro. To už raději Samsung a jestli umí to jejich pero, tak to si kolega v práci náramně pochvaluje. Jinak bych asi přemýšlel o iPadu. Pročti si zde historii, řešilo se to.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ROBIN_SNNS: Nexus 7 byl od googlu, a u ostatních výrobců dostaneš tak jednu verzi androidu (když budeš mít kliku), to lenovo ani samsung nemají ani v roadmapě upgrade na současnou verzi android 11. Pokud chceš to bezproblémový na delší dobu, tak bych dneska do androidu nešel
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    HONCKA: Stačí, aby se mi to po pár letech fyzicky nerozsypalo a šel na to v budoucnu nahrát i novější android. Nexus 7 2013 byl takto v pohodě. Kdyby mi tam neodešel nabíjecí konektor a nebyly problémy s kontaktem jednoho drátku, tak, že vypadávala detekce dotyku, používám ho dodnes.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ROBIN_SNNS: zjisti si, jestli jsou u těch mtg verze optimalizovaný na tablet, jinak těch 5 let bude problém u všech, 5 let podpory garantuje imho akorát ipad, ios drží okolo 5-6 major vezí os
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak se nějak nemůžu rozhodnout při koupi tabletu. Chci se na tom hlavně učit, ale sem tam i něco zahrát (třeba mtg:a nebo genshin impact).
    Zaujaly mě tyhle tři kousky, nad tím nejdražším lenovem asi nejvíc úpím... U šumsangu mi zase přijde malé uložiště a ramka. Iget má zase nevýhodu v ne moc známém čipu a nevím jak to bude s podporou v dalších letech. Chtěla bych aby mi aspoň 5 let vydržel.
    iGET Blackview TAB G8, 4GB/64GB, LTE, Grey 84002423 | CZC.cz
    https://www.czc.cz/iget-blackview-tab-g8-4gb-64gb-lte-grey/299584/produkt
    Samsung Galaxy Tab A7 T505N, 3GB/32GB, LTE, Dark | CZC.cz
    https://www.czc.cz/samsung-galaxy-tab-a7-t505n-3gb-32gb-lte-dark-gray/297205/produkt
    Lenovo TAB P11, 6GB/128GB, LTE, Slate Grey | CZC.cz
    https://www.czc.cz/lenovo-tab-p11-6gb-128gb-lte-slate-grey/310797/produkt
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROMANET: ano, normálně funguje
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    měl bych drobný dotaz, zkoušel jste někdo k tabletu přes redukci normální usb klávesnici?

    obyč klávesnice v pouzdru je na větší psaní nepoužitelná.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GEKONZPRAHY: můžeš skusit tohle
    Netflix HD on tab s2 | XDA Developers Forums
    https://forum.xda-developers.com/t/netflix-hd-on-tab-s2.3274295/#post-65001865
    Ale osobně jsem to nedělal
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, nemáte tu někdo čistě náhodou zkušenosti s tabletem Teclast P20HD? Všude ho vychvalujou že v low budget sféře je to nejlepší čínskej tablet roku 2020, tak jsem si ho teda objednal, každym dnem by měl přijít.

    V jedný recenzi jsem se ale dočetl, že i když má FHD displej, tak Netflix na něm umí streamovat pouze v SD rozlišení. To je pro mě naprosto neznámá věc, mobil mám S20+ a v životě by mě nenapadlo, že budu muset řešit nějakej Widevine L3 nebo L1. Dá se to nějak obechcat? Tablet jsem si sice koupil spíš ze zvědavosti, nikdy jsem žádnej neměl a vlastně ani nepotřebuju, ale na nějaký čumění na filmy v posteli nebo ve stojící koloně by to nemuselo bejt špatný, ale představa že koukám na filmy v SD rozlišení se mi dost ekluje a abych kopíroval do tabletu filmy z počítače, který bych nejdřív někde musel stáhnout, to se mi taky dvakrát nechce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam