• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WERTWatch Movies! - Apple TV, Boxee, Plex, Xbmc
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Podarilo se mi dostat do telefonu jejich appku (pres UK iTunes account), ale ta mi nic neprehraje, protoze lokalizace... a primo do appky se VPN "nedostane", tedy alespon z toho, co jsem zatim zkousel/cetl.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Na ATV4 potrebuju sledovat channel4.com. Appka je ale omezena lokalizaci (UK). Jako easy reseni jsem zvolil AirPlay – z browseru na macu to pomoci VPN jede, neni to ale komfortni (a navic mi AirPlay z macu laguje...). Na telefonu pres VPN nedokazu pustit v browseru video (nejakej jejich problem, treba iVysilani takhle funguje dobre) a stejne jako u ATV4 neni mozne stahnout primo appku.

    Napada nekoho lepsi reseni nez vytvorit si k ATV4 fiktivni UK iTunes ucet (+VPN)?
    Pocitam, ze po prepnuti zpatky na CZ ucet nebude mozne appku pouzivat, takze ho budu muset mit nativne – coz smrdi problemama. Ale zatim to vypada jako jediny reseni...

    Predem pripadne diky!
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    neušíte prosím, jak nastavit, aby když sdílím obrazovku z macbook přes airplay do apple tv, tak aby zvuk šel jak na apple tv, tak na noťasu? ono se mi to automaticky vypne (na noťasu) díky
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    VFISA: Na Apple tv se da psat pres iPhone, coz mi prijde dostacujici.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Jinak myslím, ze Appletv podporuje připojení externí BT klávesnice, kdyby někdo fakt chtěl na tom psát romany :)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Ted jsem jeste narazil na toto, ale nezkousel jsem https://www.5kplayer.com/airplay/beamer-for-windows-to-apple-tv.htm
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ZONICEK: Zkousel jsi tohle? https://airflowapp.com
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZONICEK: jen na okraj, já teda jedu ATV a zdrojový Mac po kabelu, takže s přenosem problémy nemám, nevím, jak VLC, ale Plex aplikace pro ATV nějaký chybky má a čas od času se sekne, řekl bych, že obecně kvalita aplikací pro ATV je největší slabina tý platformy.

    Co se týká klávesnice, tak upřímně ani nevim, jak to rozhraní vypadá, používám k ovládání, pokud je třeba zadat nějakej text, iPhone.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ZONICEK: moje "stará" apple tv má klávesnici takto a vcelku mi to vyhovuje, jestli to soudruzi z apple udělali jenom do vou řádek, tak to jsou vážně borci :D

    https://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2015/05/img_554567dfde0ec.png
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ZONICEK: hele to je nějaké divné, já když připojím ntb ethernetovým kabelem, tak to všechno sviští jak po másle. Používám VLC a zrcadlit plochu + po celé domácnosti mám gigabitovou sít. Jediný problém byl s kodekem H256 10-bit což prostě muj starší komp už nezvládal. Nicméně Rapsberry to dává na klid.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    GIF_242:
    Jinak můj problém s wifi je ten, že jak mám telku u okna, tak tu chytám cca 30 wifin :( takže musím připojit přes kabel, ale to neřeší streamování z macbooka do telky, takže i u fullhd se to občas sekne a u 4k by to dle mého nejelo. Ale to zase není problém AppleTV, ale mého výhledu na cca 50 domácností, kde každý má od UPC router a k tomu ještě jednu wifinu :(
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    VFISA: CROSS: GIF_242:
    Super díky.

    Abych byl upřímný, tak Macbook mě totálně nadchnul, ale appletv nějak zklamalo :(
    Počínaje klávesnicí, která je v dvou řádkách (když mohu jít na všechny strany na ovladači, tak bych čekal nějakou tabulku pro rychlejší ovládání) přes tak trochu divně se sekající VLC for mobile (což asi není chyba AppleTV). Ale tak nějak jsem čekal stejný boom, který nenastal.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ZONICEK: jako osobně jsem to na mackbooku řešil, VLC + zrcadlení obrazovky. U datově menších filmů šlo udělat dvě plochy a tu jednu poslat do TV. U větších filmů jsem to musel zrcadlit a někdy i připojit síťový kabel, aby se to nesekalo. Nicméně mě sralo, že valná většina filmů nefungovala 5.1, ale jenom stereo. Apple je pičus, a aby to makalo korektně, tak bych to musel překódovávat do nějakého jimi podporovaného formátu, což je prostě opruz. Pak jsem si pořídil rapsberry + kodi a přestal jsem řešit ;)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZONICEK: Plex media server určitě existuje i na Windows (ten existuje na všechno). Takže Plex.tv
    VFISA
    VFISA --- ---
    ZONICEK: Infuse by to mel umet
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Rád bych požádal o radu. Lze to AppleTV 4k poslat soubor (mkv nebo alternativa) s českými titulky z PC, případně z MAcbook Pro? Jde mi o to, že v současné době přehráváme seriály atd. z normálního kompu přes HDMI kabel. Mám macbooka, ale nechce se mi ho pokaždé vytahovat a občas zůstane v práci. Tak zda lze z normálního PC na síti poslat soubor a titulky do apple tv a pak to normálně přehrát? díky moc
    VFISA
    VFISA --- ---
    MODROPULOS: Bud v iOS zařízení v části účet, nebo na Macu.
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    Prosím vás, jsem asi totální lama ale potřeboval bych poradit jak zrušit předplatný v Apple Music. Skončila mi trial verze a za boha nemůžu přijít na to jak to zrušit. Za každou radu budu nesmírně vděčnej. Díky moc!
    PELDA
    PELDA --- ---
    Funguje uz cesky HBO GO na Apple TV?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam