• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    JELLY
    JELLY --- ---
    ja osobne bych asi chlapa u porodu nechtela...myslim ze bych ho v tu chvili proklinala, co mi to krucinal udelal:)..ne vazne, ja osobne sem s bolesti rada sama, respektive nemam moc rada utesovani, co se tyce fyzicky bolesti, a taky si myslim ze by me pak partner uz podvedome sexualne nechtel..ale vim ja co budu rikat ve triceti, je mi dvaadvacet a pisu sem hlavne proto, pac se tohohle zivotniho udelu vazne hodne bojim..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAARISTAAN: třeba tam nemůže být, protože žena nemůže rodit doma a není nikdo jiný, kdo by hlídal starší dítě (který do drtivý většiny českých porodnic ani nepustí)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    přítomnost otce u porodu, pokud u něj chce být, je určitě hezká, ale nepřeceňovala bych to.

    Navázat vztah je někdy těžké i pro matku, u které stále vělká část společnosti předpokládá, že své dítě musí milovat k zbláznení tak nějak automaticky a nejlépe od dvou čárek na testu.

    Můj muž u porodu být chtěl, já na tom netrvala, nechávala jsem to na něm. U císaře, kterým nakonec náš syn přišel na svět, jsem ho rozhodně nechtěla a myslím, že ani on po tom netoužil a z anonymní vánočky, kterou mu na chvilku donesli ukázat před sál, radost měl.
    KFF
    KFF --- ---
    Pritel u porodu byl a ja byla rada, choval se uplne bajecne a pomohl mi. Ovsem predtim jsem mu rekla, ze je to jen jeho volba, jestli se na to citi a pokud treba ne, tak budu rada, kdyz bude v porodnici, ale rozhodne netrvam na tom, aby byl celou dobu na sale. Mi prijde, ze v soucasne dobe je muz, ktery u porodu byt nechce povazovan skoro za sraba nebo nekoho nehodneho rodiny, pritom muze fakt mit treba fobii z krve a nemocnicniho prostredi, navic ja jako ta, co rodi, jsem in media res tak nejak automaticky, kdezto chlapik se tam nekdy muze citit jako prekazejici pate kolo u vozu, ktere jen utrpne prihlizi, jak jeho milovana bytost trpi. To ted fakt mluvim o te posledni fazi, kdy uz jsem tedy nevnimala moc nikoho.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    SINSEMILLA: Já byl u dvou porodů a musím říct, že jsem nikdy nezažil nic tak naplňujícího jako příchod vlastního dítěte na svět. Uznávám, že to pro někoho může být křest ohněm; ne každý pár spolu před porodem zažije krizovou situaci, ve které se vyjeví, jak člověk reaguje pod velkým tlakem, ale náš partnerský vztah touhle zkušeností jen posílil. A i když jsem byl připravený na nejhorší, podle mých zkušeností je normální porod mnohem méně dramatický, než jak ho vyobrazují filmy. Navíc podle mně není žádný důvod, proč by i bázlivý muž nemohl být svojí ženě užitečný alespoň během první doby porodní, která se mi na celém porodu zdá být to nejotravnější.

    Co se týče dětí, je úžasné vidět malé novorozeňátko, jak se těsně po porodu zvědavě a soustředěně rozhlíží (ne, že by toho moc vidělo :-) nebo jak se uklidní, když uslyší váš hlas; navíc je nepochybně jednodušší navázat vztah s nahatým tvorečkem, kterému přestřihnete pupeční šňůru než s anonymní vánočkou, kterou vám přinesou ukázat až druhý den po porodu.

    Na druhou stranu bych přítomnost otce u porodu nepřeceňoval. Je to dobrý a silný začátek vztahu k vlastním dětem, ale nic to nevypovídá o tom, jak se ten vztah bude vyvíjet a rozvíjet dál.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MAARISTAAN: paní říkala, myslím něco, že nechce, aby muž viděl, jak trpí, nebo tak něco.

    Pro mě jako pro maminku bylo samozřejmostí mít muže u porodu. Ale chápu, že to některé ženy mohou mít jinak. A zas pak obdivuji jejich muže, že i když jsou zvědaví a chtějí tam být, že ženu tak milujou, že ji dopřejí naplnit její volbu.
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    MAARISTAAN: tak vis prede co vsechno se muze u porodu stat:-)a nevidis tam jen ty hezky veci:-)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    Napadá mě, že po tmě se dobře vyrábí, ale těžko rodí:))

    za sebe můžu říct (jsem máma 4 měsíce), že i když s mužem máme naprosto nestydící a otevřený vztah a známe se ze všech možných úhlů, taky jsem chvíli laborovala, jestli ho tam "chci". Brala jsem porod jako největší výkon, který mě v životě potká a při pomyšlení, jak třeba snáším, když spolu lezem na skalku - nenávidím ho, kam mě to dostal, nadávám jen proto, že je po ruce:)) Bála jsem se, že se nebudu moct soustředit, že před ním budu dělat v krizi herečku a takové podobné věci mě napadaly.
    Nakonec jsem SAMOZREJME vyhodnotila jako důležitější to, co to bude znamenat pro něj (k porodu chtěl) a co to bude znamenat pro nás jako poprvé rodinu. Měl pro mě pochopení, znal mé "obavy" a do ničeho absolutně nezasahoval. Na nic se neptal, nic mi nenabízel.. ale BYL tam, čekal každej můj pohled, který jsem k němu obrátila, aby pomohl.
    Nebylo pro mě zas až tak úžasné vidět, když prcek vylezl z břicha jako spíš to, když ji poprvé držel muž v náričí, koukali na sebe a on jí vyprávěl.
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    EDDRUM: A když jste si to dítko vyráběli, tak se nestyděla? ;-)
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    MAARISTAAN: moje zena treba od zacatku se stydela a premyslela jestli tam mam chodit:-)pak ji to preslo nastesti:-)ale byla statecna!!
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    LEPEK: To je taky jedna věc, která mě vede k myšlence, jestli ti dva vůbec mají být spolu.
    Jako proč ho tam nechce?
    Nemá k němu tu důvěru? Stydí se před ním (no sorry ale ...)?
    Čeho se bojí?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    na předporodním kurzu byla žena, nastávající matka, co nechtěla muže u porodu, i když on chtěl...ne vždyje to volba muže, tam nebýt
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    SINSEMILLA: Mně příjde hodně divný, když otec u porodu není.
    Jako proč tam není? Z jakého důvodu?
    Vždyť se rodí jeho dítě a kdo jiný by tam měl být, než právě jeho máma a jeho táta!
    Teta? Babička? Soused?
    Nechci se nikoho dotknout, ale příjde mi, jakoby tatínkové (kteří pošlou svoji milou porodit jejich dítko samotné) dávali najevo, co od nich jejich ženy a děti můžou v životě čekat.
    Až mě budeš potřebovat, tak budu vedle ... ne u Tebe.
    Byl jsem u porodu a přišlo mi to naprosto logický.
    Už jen proto, abych ženu podporoval, abych byl prostředník mezi ní a ostatním světem.
    A vidět to stvoření hned po narození je k nezaplacení.
    Ikdyž jsem se ho bál dotknout, protože je to fakt svraštělý prcek, tak jsem tam musel být.
    Máma byla na lůžku a starali se o ni doktoři, tak je jasný, že ho do světa budu vítat já ... a ne nějaká "sterilní" sestra.
    Myslím si, že kdybych ho viděl až po pár hodinách po porodu, že na něj budu koukat jako na cizího tvora.
    Takhle jsem na něj hned od začátku koukal jako na milovaného syna.
    A koukám na něj tak i po třech letech :-)

    Partnerky jsem si vážil už předtím a po porodu si ji vážím stále, asi i o dost víc.
    Tohle bych já sám dal se ctí hodně těžko :-)
    A myslím, že moje přítomnost u porodu náš vztah ještě víc posílila.
    Takový to potvrzení, že jsme opravdu spolu a že se na sebe můžeme spolehnout.

    Je tu nějaký táta, který z nějakého důvodu u porodu nebyl (nepočítám ty situace, kdy to nestihl).
    Kde byl? Co dělal? Na co myslel?
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    teda treti:-)
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    ROZCOS: tak tak:-)ja jsem malou dostal do rukou jako druhej:-(
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    SINSEMILLA: u porodu jsem byl dvakrat ..vztah k diteti to podle me hodne posiluje, protoze tata je v podstet prvni ( po pordnikovi), kterej dite ma v naruci...byl jsem teda zmatenej jak goro pred tokyem, ale zazitek tezko popsatelnej...a k mame taky to asi vztah ovlivni..kdyz ji vidis tak dlouho trpet, vazis si ji, ze to vydrzela
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    SINSEMILLA: ja jsem byl a videl jsem vse do detailu:-)brecel jsem jak maly kluk...To je nej zazitek v zivote:-)
    sice zatim moc chut na sex nemam kdyz se na to vzpomenu ale vim,ze casem na to ani nepomyslim!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Madonin komplex
    Šestinedělí máte úspěšně za sebou. Nepříjemné dozvuky porodu jsou pryč a se svým ,novým‘ tělem už nemáte větší problémy. Smířila jste se s tím, že kalhoty pořízené před těhotenstvím obléknéte nejvýš do půli stehen, tak nosíte jen sukně s pružným pasem. Vášeň a chuť na milování ale pořád nepřichází. Tak kde je tedy problém?

    Kojení, přebalování, utěšování dětského pláče a strach o miminko váš život otočily o sto procent. V ložnicimyslíte jen na to, jak co nejrychleji usnout, ale ne zas tak tvrdě, abyste nezaspala pláč hladového dítěte.
    „Každodenní kolotoč kolem dítěte je tak ubíjející, že na sex nemám vůbec chuť. Přitom před těhotenstvím jsme se s partnerem milovali dvakrát do týdne. Teď jen jednou za měsíc a klidně bych se bez toho obešla,“ přiznala se v internetové diskuzi jedna žena. „Kdybych věděla, jaký sex bude po dětech, tak bych si ho užívala daleko víc před dětmi,“ vystihla problém další žena.
    Je docela běžné, že po porodu je u ženy na prvním místě dítě a až za ním partnerasním i sex. „Partnera ženy vnímají jen jako živitele,“ vysvětluje gynekoložka Mirka Jonášová. „Dokonce existuje určité procento žen, které berou muže jen jako opylovače. V okamžiku, kdy už mají dítě, chlapa z rodiny úplně odříznou a muž se oprávněně cítí jako zanedbaný,“ říká psycholog Jeroným Klimeš.

    U některých párů na určitou dobu přestane mít chuť na sexmuž. Partnerka už pro něj není tak přitažlivá. Vnímá ji jako rodičku a matku, ne jako milenku. Odborníci tomu říkají Madonin komplex. „Něco podobného jsem zažil při prvním porodu ženy. Trvalo mi půl roku, než jsem to překonal,“ přiznává šestatřicetiletý Marek. Podobné problémy obvykle často samy odezní.
    Psychika ženy po porodu se změní. „Žena by se možná radši něžně objímala, bez nároku na vzrušení, ale s výraznou potřebou bezpečí. Muž naopak mnohdy na konec šestinedělí čeká jako na návrat k sexuálnímu normálu a bývá zklamán, když tomu tak není. Reaguje pak nejhůř, jak to jen jde - začíná si sex vynucovat,“ vysvětluje sexuoložka Hanka Fifková. Nemusí jít jen o fyzické vynucování. Stačí, že je protivný, když sex nemá. Partnerka se pak raději ,obětuje‘ a vztah se dostává do začarovaného kruhu.


    no a vubec heslo "madonin komplex"
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mě by třeba dost zajímalo, ačkoli patřím spíše do spřízněného klubu pro maminky, ale najdou se tu nejací tatínci, co byli u porodu? jak to hodnotíte, jaký to pro vás bylo a ovlivnilo to pak následně vztah k vaší ženě či dítěti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam