• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    ROZCOS: díky, to vypadá na fungující recept, tak snad
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    jojo, chce byt s vama :) ..jedine unavit, utahat jak kote! ale pozor! odpoledni spani by se vynechavat nemelo..je to potom jeste horsi ;)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    MAGUMI: jojo rituál máme a praktikujeme už dlouho, a fungoval, jenže jednoho večera po pohádce a písničce prostě nenásledovalo usínání, ale útěk z pokoje a boj.. a tak už to jde asi týden. Prostě nechce být v posteli, nechce být v pokoji, ani s maminkou či tatínkem, ani sama... Zkoušeli jsme celý rituál asi o hodinu posunout, jestli nebude unavenější, ale výsledek byl stejný
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    MAGUMI: ty jo to mame uplne stejny! krome toho zpivani tedy...ale taky kristian 3 roky spi hned, ale kristyna rok a pul chvilku klid a potom zacne rvat . nekdy staci pohladit apod., ale vetsinou ji vyndame ..chvilku- asi dvcaet minut si s nama jeste hraje, mazli atak a potom teprve jde spat definiivne a v klidu...takovy veci jako nechat ji rvat jsme zkusili parkrat, ale bylo to o nervy a zjistili jsme , ze fakt lepsi je ji vyndat - pro ni i pro nas..
    EDDRUM
    EDDRUM --- ---
    jaj..230+ to nedavam:-D
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KEBAB: Já myslím, že je dobré mít večerní rituál. My ukládáme děti tak, že po Večerníčku jdou uklidit hračky, potom se jdou vykoupat, malý dostane kašičku, pak se čte a nakonec před spaním ještě zpíváme. Mají tak dost času, aby se na spaní připravili.

    Velký nám spí krásně, ale s tím v tomhle nikdy nebyly problémy, snad kromě prvního půl roku. Malý je po uložení chvíli zticha, pak asi za dvacet minut začne halekat, někdy i opakovaně (v desetiminutových intervalech). To řešíme tak, že za ním zajdeme, uložíme ho a přikryjeme, aby tam nehopsal a jdeme pryč. Ze začátku jsme mu občas přidali ještě jednu písničku navíc, po nějaké době jsme přešli na krátké pochování v náručí a teď většinou stačí, když přijdeme a nakážeme mu, aby spal :-)
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    :-D
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    jojo!! řešily se tu dárky pro kluky .)
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    i kdyz meli prostor, clovek se tu nic nedozvedel:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Děvčata, přestaňte tu řešit ty plínky a kojení a dejte prostor těm otcům, prosím vás. Takhle tu od nich fakt nikdy nic neuslyšíme.
    KFF
    KFF --- ---
    KRISTYNKA73: Na to, az si jednou budu moct dat par sklenicek vina, se taky tesim, akorat se tedy jeste tak minimalne rok a pul pockam, jak to tak pocitam, po trech letech uz se ti vubec nedivim:)
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    KFF: ja uz prave nocni kojeni budu muset zrusit, inak se brzo zblaznim. Zjistila jsem, ez ac jsem nidky nebyla milovnik alkoholu, tak p trilete abstinenci uz mi desne chybi:-D A hlidaci babicku ti zavidim:) To je snad jedinej duvod, proc me mrzi, ze mam deti brzo;) Babicky mlady a pracujici.
    KFF
    KFF --- ---
    KRISTYNKA73:Jasne, ja kojim pres noc, na spani dostava Frantiska jednu davku UM, protoze cekam druhy prirustek a asi z toho duvodu uz mam malo mlika. Co se ostatnich veci tyce, tak jsem to myslela spis tak, ze kdybych mela resit jenom plenky a dalsi materske zalezitosti, tak bych se asi zcvokla (zvlast ted v zime je ten stereotyp nekdy docela ubijejici), nastesti mam hodnou hlidaci mamu a moznost castecne pracovat (jednou tydne par hodin a pak po vecerech kdyz je treba), tak to mam trochu pestrejsi.

    Pardona za OT v tomhle klubu - kdyz uz jsme u toho - je tady nejaky tatinek na rodicovske dovolene?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KRISTYNKA73: jo ale ona to byla cena nejspíš za celou dobu používání plínek ..což vychází +-12.000/rok
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: i s Moltexkama, ktery jsou na nasem trhu dostupny a jsou celkem drahy, by to vyslo na 3000 max.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CORIOLANUS: myslela jsem třeba přítomnost u porodu, ne jestli si nechám dát epidurál nebo ne..

    třeba používají ty ekoplenky, nevim, anebo to táta popletl..
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    CORIOLANUS: je to paradox, ale pampersky vyjdou snad nejlevneji. Casto jsou na ne akce a o dm vyhodach ani nemluvim:)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    KRISTYNKA73: podpis.. ja kupuju v mall.cz pampers premium care a spotrebuju tak 3 baliky mesicne = 900,- a to si imho (zatim) dopravame pomerne drahy pliny..
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    SINSEMILLA: mno, se vsim bych klidne i souhlasila, ale kdyby mi muz kecal do toho kde a jak budu rodit, se zlou by se potazal :)
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: to teda nevim co vasi znami kupuji za plenky., ale i kdybych cenu pampersky za kus vynasobila deseti kusy za den a pak triceti dny, vyjde mi neco malo pres tisic. A i kdyz tu cenu ze 3,5 za kus u zvysim na 5 kc za kus, jsem na 1500... 4000 za pleny nedam ani ja se dvema detma...
    Zehleni jsem tez povazovala za zbytecnost, ale abys mohla susit vetsi mnozstvi plen najednou a abys je pak mohla nejak rozumne skaldovat, budes muset zehlit.
    KFF: tak je to neco jineho u kojenych a nekojenych deti. U nas muz nemuze uspavat z duvodu kojeni. A imo to jsou stejne veci, ktery budes resit, az budou aktualůni. Myslim to co zminovala Sinesemilla
    MAARISTAAN: jak jsem rekla, u vetsich deti uz je to nejco jineho. Rec vedu o kojencich zatim;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam