• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: to teda nevim co vasi znami kupuji za plenky., ale i kdybych cenu pampersky za kus vynasobila deseti kusy za den a pak triceti dny, vyjde mi neco malo pres tisic. A i kdyz tu cenu ze 3,5 za kus u zvysim na 5 kc za kus, jsem na 1500... 4000 za pleny nedam ani ja se dvema detma...
    Zehleni jsem tez povazovala za zbytecnost, ale abys mohla susit vetsi mnozstvi plen najednou a abys je pak mohla nejak rozumne skaldovat, budes muset zehlit.
    KFF: tak je to neco jineho u kojenych a nekojenych deti. U nas muz nemuze uspavat z duvodu kojeni. A imo to jsou stejne veci, ktery budes resit, az budou aktualůni. Myslim to co zminovala Sinesemilla
    MAARISTAAN: jak jsem rekla, u vetsich deti uz je to nejco jineho. Rec vedu o kojencich zatim;)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    tak třeba mi nějaký otec poradí, co s večerním uspáváním :)

Co s dítětem, které neumí vypnout? Prostě odmítá skutečnost, že po 14 hodinách bdělosti je dobré přivřít oči a nabrat trochu sil spánkem?

Naše dvouletá dcera s uspáváním bojuje od jakživa. Prostě je buď tuhá nebo bdělá, žádné mezistavy jako malátnost po ránu nebo zvadlost před spaním neprobíhají. Ráno otevře oko, vyskočí z postele a může se pustit do čehokoli. Časem se s večerním usínáním jakžtakž smířila, ale teď zase začal bojkot. Prostě vstane v půl šestý ráno a ještě v půl devátý večer (bez toho, aby si přes den dáchla) by klidně vyrazila na hřiště. Sice je objektivně unavená, ale jakýkoli kontakt z zšeřelou místností nebo snad postelí zásadně odmítá.

Nechce ji nechat vyřvat, nechce ji nechat padnout únavou (tuhle jsme čekali do půl třetí ráno)... nějaké přípravy na spánek z literatury jako klidné čtení před spaním moc nefungují... Co s tím?

KFF
    KFF --- ---
    MAARISTAAN: Tak to zni dobre, doufam, ze se to u nas bude taky tak vyvijet, dcera je zatim prcek:) btw Hugo je paradni jmeno.
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    KRISTYNKA73:
    KFF: Večerní uspávání mám u nás na starosti já. Hugo dokonce mámu i vyhaní "nech mě bejt napokoj" a vyžaduje si mě :-)
    Je z toho náš rituál, vyhnat mámu, vzít si knížku a spolu pak vytuhnout ...
    Ikdyž teď přestal spávat odpoledne a tak dost často usne dřív, než skončí večerníček.
    KFF
    KFF --- ---
    KRISTYNKA73: Vidis a u nas uspava vecer pritel, jsem za to fakt rada. Vzhledem k tomu, ze dcera chodi spat v sedm a on se vraci z prace po seste, moc casu s ni jinak pres tyden netravi. Nastesti mam tedy pres den na praci i jine veci, nez plenky,)
    LAURA
    LAURA --- ---
    SINSEMILLA: papírový plenky vyjdou tak na 1000 měsíčně na jedno dítě (já aktuálně platím 600 měsíčně).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTYNKA73: měsíčně -táta teď řešil s kolegou plenky a oni používají jednorázovky a proplenkujou nějaký 3 4000 tisíce (nevim přesně, ale byla to nějaká docela šílená částka)... možná jsem to trochu přehnala s tou částkou..

my žehlit nebudeme a sušičku nemáme...

nějak jsme se do toho zamotaly do těch příkladů (navíc my máme termín az čtrnáct dní, takže ještě nemůžu soudit, co je čí záležitost) - já jen prostě doufám, že stav příspěvků v mateřským auditku oproti otcovskému neodráží řešení dětí a tím spojených záležitostí doma, to je vše..
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: jde o prani, zehleni a nekdo pouziva i susicku. tu castku myslis rocne?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTYNKA73: já nevim, to je fuk - uvidím, co řekne majitel domu, ale nečekám, že budeme mít 4000 - 5000 za elektřinu kvůli praní..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    tuhle zběsilost http://www.youtube.com/watch?v=jMCMlNyySvo aktuálně miluje můj 2,5-letý syn. hlavně ten text je výživnej. anglicky kluk naštěstí neumí

pustil jsem mu to předvčírem s tím "trendy" videem kde liška olizuje skleněný dveře ...
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: ja si mysim, ze to jsou veci, tkery se resej az za pochodu. Preci jen dohodnout se, jak budes uspavat ditko, kdyz nevis, jak bude spat, je torsku narocne;)

a pokud jde o plenky, rekla bych, ze je to spis ta idova zalezitost. Ono se to prani zas tolik oproti papirovkam financne nevyplati
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRISTYNKA73: no ale plenky jsou třeba i ideová záležitost a finanční..

uspávání asi jo, i když v pozdějším věku, třeba, když už dítě chodí do školy - takový to škemrání u druhýho rodiče o dalších deset minut vzhůru - myslím, že by v těhle věcech měli být zajedno..
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    SINSEMILLA: tak zrovna plenky a uspavani bych nechala na matce, preci jen je to jeji halvni denni cinnost:)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PELLVY: to podle mě taky není pravda, jsou věci, a to dost podstatný, na čem se musí oba rodiče dohodnout (namátkou porod, plenky, systém uspávání, nemoci podpora matky, když má problémy s čímkoli) a mimino, batole nebo potomek není výhradně záležitostí matky..
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PELLVY: já jsem zticha se zatajeným dechem a čekám, co si budou tatínci povídat. A vono nic. :-(
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    PELLVY: ja spis myslela to, jak jsme se tady hned zacaly rojit:) Jinak ze by matka vedela vsechno lip imo neni vubec pravda. A i my matky obcas potrebujeme podrzet nad vodou, podporit, nebo naopak vyvratit nektery sileny nazor ;)
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    KRISTYNKA73: No víceméně ano, protože matky to vědí vždycky lépe a naše úloha spočívá v tom jim to potvrdit.
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    PELLVY: ja jsem si rikala, ze se nas asi bojite:)
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    IJACZEK: Protože se sem okamžitě na to téma vrhnou matky :-D
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    PELLVY: Snažil jsem se napovědět názvem diskuze, povšimněte si rozdílů, ale je fakt, že tu zatim moc tatínků zásadní věci neprobírá.

Časem se to snad rozjede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam