• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NICETOMS: rozhodně po tetanovce, takže máte ještě čas, osobně to šacuju, že mudra nebude svolná dřív než po třech dávkách hexy, což by mohlo vycházet odhadem na pět měsíců, půlrok
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    NICETOMS: tak v půl roce nejdřív.
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    SEVERINE: Mno pediatra navstivime az v uteri to bude po tydnu co mala mrka na svet tak uvidime co nam ,poradi" ale myslim ze jste nam docela dost pomohly ..aspon se nemusime bat ze jeto neco nenormalniho ,mala uz si zacina zvykat na plnou palbu mleka od maminky po pjeti dnech a zvraceni vychytavame podlozenim telicka do ne vodorovne polohy ..sice to jeste nekdy vrhne ale je to odost lepsi :)
    Ted se zabyvame otazkou kdy nasadit nausnicky ?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MADIETTA: pěknej článek! po rozvodu našich táta zůstal bydlet ve stejném domě (máme vilu a dodnes bydlí v suterénním bytě).. někdy to s tátou nebylo růžový a přiznávám, že mě občas štvalo, že tam je, ale dneska jsem hrozně ráda, že to máma mohla takhle udělat, protože jsem s tátou nikdy neztratila kontakt a kdyby se býval odstěhoval na druhou stranu města, stalo by se to myslím zcela určitě (vzhledem k jeho dochvilnosti a systematičnosti - přidělené čtvrtky po rozvodu se konaly max. 3 - 4 měsíce, víkend si nepamatuju žádný, ale možná něco proběhlo..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    NICETOMS: můj syn zvracel až od sedmi týdnů a trvalo to do tý doby, než začal trochu pobírat příkrmy (říkali mi, že prostě snědl víc, než se mu vešlo do žaludku, tak to pak zas vyhazoval) .. přibírá malá a je spokojená (asi těžkou soudit u tak malý ..)? jestli jo, tak asi jen budete daleko víc převlíkat a prát (nebo najdete nějakou vychytávku, jak to zachytit) .. jinak obecný rady jako nechat dvakrát odříhnout po každým prsu a případně kojit spíš po menších dávkách častějc (ale jako ne tak, že jí to prso sebereš a řekneš jí: tak za 2 hoďky zas. jen jí to nenutit. ale teda 3 dennímu novorozeňátku se asi prsino ještě nutit musí, by se vůbec mlíko rozjelo a dítě si zvyklo, že tudy dostává energii .. tak tohle snad časem) - to asi znáš .. zdar a sílu. říka na to něco pediatra?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NICETOMS: pokud se nejedná vyloženě o reflux, časem se to dá vychytat - může být, že malá příliš hltá nebo ještě nezná svou míru
    ale i tak k tomu může stejně docházet, už proto je dobré děti polohovat na bok
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NICETOMS: mě syn zvracel v podstatě celej první půlrok a to hodně, převlíkala jsem ho několikrát denně, občas zvracel ihned po kojení, občas klidně až hodinu po...reflux u něj doktorka nekonstatovala, přibíral v pohodě, tak mi řekla, že je to normální a že to časem odezní...je ale pravda, že to občas vypadalo fakt děsivě, dokázal hodit takovou "šavli" že jsem musela převlíct komplet nejen ho, ale i sebe a ještě drhnout koberec
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    Cau tatinkove a maminky tak mne tady konecne v klidku muzete privitat, utery se nam narodila holcicka Sofie 3,20kg 51cm je moc krasna a zdrava zrovna tak jako jeji maminka:)
    Mame ji tedy teprve 3 dny a uz bych na vas mel jednu otazku jak je to se zvracenim u novorozenat? Mate nekdo zkusenost ?Vym ze jeto asi normali vec ale zda se mi ze unas je to celkem casto hlavne i delsi dobu po krmeni....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Až se rozvedeme, táta zmizí | magazín Psychologie.cz [Rodina a děti: děti, rodina, výchova, rozvod]
    http://psychologie.cz/az-se-rozvedeme-tata-zmizi/
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    TERRYNKA: u nas naopak, teta a strejda byli oznacovani i cizi lidi a dodnes jsou, heh:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    CORIOLANUS: já rodičům říkám "mami/tati", prarodičům "babi/dědo", ale strejdové a teta (teď už tety) byli odjakživa Božík, Miloš, Dana. Zvláštní. Na strejda - teta se u nás nikdy nehrálo, ani vlastně nevím proč :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Nedávno jsme se o tomhle bavili. Připletl se k tomu tchán, stará škola a říkal, že kdyby mu kluci řekli Vašku, že by to z nich vytloukl. Já jsem chvli šokem nebyla schopná slova, tohle jsem od něj nečekala. Já si myslím, že primárně je podstatné co a jak děti rodičům říkají, ne jak je u toho oslovují. Když se mnou bude Honza mluvit tńem "ty vole matko neser", tak mi bude celkem jedno, jestli to zahájí "mami" nebo "Terezo" a stejně tak mi to bude dost jedno ve chvíli, kdy se mnou bude mluvit hezky. Jméno není nadávka, takže výběr, jak mě bude syn oslovovat, nechám na něm. S manželem se v pár věcech ohledně výchovy názorově rozcházíme (to je asi všude), ale v tomhle jsme za jedno :-)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    CASTROL:
    taky to znam z jedne rodiny, tam dokonce decka rikali rodicum jejich prezdivkou ze skautskeho klubu, kteri rodice vedli a deti navstevovali :)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    CORIOLANUS: me to naopak laka - pripada mi, ze to je vic partnerske osloveni. ale hrotit to nebudem. kdyz mluvim o manzelovi, snazim se rikat nekdy "tata" nekdy "Honza", aby si prcek zvykl na oboji. zkusenost z jedne zname rodiny je, ze deti rikali svym rodicum jmenem bezne, ale ve chvilich kdy potrebovali rodicovskou podporu/utesit/pomoct, tak automaticky prechazeli na mamo, tato
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    ja jsem v tomhle konzerva a libi se mi ten klasickej model, kdy dite tyka a rika mamo, tato, strejdo, babi.. parkrat jsem zazila, kdy deti svym vlastnim rodicum i prarodicum rikali krestnim a prijde mi to desivy..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IJACZEK: i prvorepublikově by to bývalo bylo lepší. Představ si dítě, co si tyká s maminkou, babičkama, dědečkem... a s otcem vyká. I neznalého základů dětské psychologie by mohlo trknout...
    NYXEL: na takhle debilní otázku předpokládám neočekáváš odpověď.
    MAGUMI: jako už jsem psala: oběma - dejme tomu, i když mi to připadá poněkud přežité a neosobní. Ale jednomu? Konec.
    CORIOLANUS: jo, v pohodě, já jenom kdyby tady někdo náááhodou propadl názoru, že je vlastně strašně kůl si s dítětem vykat :) počítám že to nenastane ;)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUANTI: to si vubec nedokazu predstavit :) ja to zas neprehanim, treba se ho jenom zeptam "jak jste se vyspinkal, pane miminko?" a pak uz mu normalne tykam a rikam jmenem..
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    QUANTI: Už to zase přešlo, nejspíš si to chtěl jen vyzkoušet :-). Ale líbilo se mi, že když se chtěl pochovat, oslovoval mě pár dní zdrobnělinami mého křestního jména.

    Mmch, měl jsem spolužáka, který rodičům vykal a měli pěkný vztah.
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    NYXEL: řekl bych že prvorepublikově....
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    QUANTI: poznamenalo pozitivně nebo negativně? ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam