• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    KFF
    KFF --- ---
    TERRYNKA: My (s Tigrem) jsme prave ze stejnych duvodu obcas menili lux za radio, kolem treti rano se pravidelne ze sumu dlouhych vln vylouplo vysilani nejake exhaltovane stanice pravdepodobne odkudsi z Blizkeho vychodu:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TIGRE: vysavač u mého dítěte byla sázka na jistotu, ale bohužel se mi nechtělo tolik sponzorovat ČEZ a navíc se u něj fakt blbě spalo mě :-))) Proto rádio :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    u nás to bylo tak, že poté co jsme objevili kouzlo vysavače v kombinaci s důsledným zavinováním se v našich duších rozprostřel relativní mír!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TERRYNKA: ad ten šum, muž nedávno vytuhl na pohovce se sluchátkama v uších a když jsem ho budila a ptala se, cože to poslouchá, vylezlo z něj, že zkoušel, zda to šumění fakt funguje :D takže u nás šum zabírá na muže, ale na dítě v novorozeneckém věku to nemělo účinek absolutně žádný
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    na Janka zabíral bílý šum, což je hezká rada na uspání, ale dost na prd pro spaní dospělého :-) Nicméně po pár dnech jsem si zvykla na spaní při tichounkém šumu rozladěného rádia, umístěného v prckově postýlce tak, že jemu šumělo do hlavy a mě to už nerušilo. Plus zavinování, hodně, HODNĚ pevné. Vedlejší pozitivní efekt je, že se ta kukla dobře přenáší, kompaktní dítě je přenosné lépe, než vřískající zmítající se hádě :-) A taky ty příšerně předražené Probiotické kapky od firmy Biogaia. A drncání se na míči s dítkem v náručí, ale jen v určité frekvenci. Když už začal být těžký na hodinové hopsání s nim v náručí, vyvinula jsem systém "dítě pevně zavinout, umístit do vložné tašky do kočáru, míč vyšprajcovat mezi konferenční stolek a sedačku a kopat do něj s přčesně danou silou a frekvencí. (Do míče, e do dítěte !! :-) I když netajím se tím, že celkem často jsem měla chuť nekopat jen do toho míče :-D) Jen se u toho nedá spát :-)
    Bohužel, jako u všeho ohledně dětí platí, že nic není univerzální a samospasitelné.

    To, že koliky probíhají v noci je bohužel spíše pravidlo, než výjimka. Těžko něco radit - já jsem byla vysazená na rady "spěte přes den, kdy spí miminko". IMHO tohle jde v šestinedělí, v období hájení, ale těžko tak fungovat tři čtyři měsíce, nadto když dítko přes den spí třeba dvacet minut co hodinu. Takže u nás se fungovalo tak, že přes noc jsem měla šichtu s píďalou, přes den jsem s ním nějak přežila, v osm večer odpadla a spala tři hodiny do jedenácti, než šel spát manžel a dospávala jsem se přes víkend, kdy ho manžel dostával na starost befehlem na dopoledne. Uznávám, že v tomto byla velká výhoda nekojení, protože umíchat Sunar zvládne chlap líp, než kojit :-)

    Má jediná rada pro otce v tomto období je "zkousněte téměř vše, co vám vyšťavená matka řekne, nemůže za to a zkoušejte kdejakou babskou radu, která vám ještě přijde zkusitelná" :-)

    Jo a rektální rourka. Taky hodně pomáhala.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LEICA: u našeho prvního to bylo podobně, druhý zdá se dobře reaguje i na polohu na bříšku a boku .. dneska sou mu 2 týdny, tak ten hlavní nápor křikotu ještě čekáme .. zatím je oproti staršímu bratrovi neuvěřitelně klidnej.
    LEICA
    LEICA --- ---
    SEVERINE: k této radě se přidávám, u nás jsme to zavedli asi ve dvou týdnech dítěte a opravdu jsem nevěřila tomu, jak skvěle to funguje. Musí člověk ale z těch zásad vypozorovat správnou kombinaci, která platí na jeho dítě. U nás například pomáhala kombinace zavinutí, houpání na míči a ššš-šání, většinou do pěti minut nejenže bylo po řevu, ale dítě spokojeně spalo.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LUBAR:
    taky zkusime :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    SEVERINE:
    vytisteno, predano manzelce, tak uvidime v noci
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Náš malej taky každý večer prudí a už jsme vypozorovali,že pomůže ho tak na půl hodiny nechat válet rozbaleného bez plínky... dost často teda musíme všechno v jeho nejbližším okolí prát :), ale za to spokojený miminko nám to stojí ;)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ORIKA:
    jj, tak jak pises... masaze zkousime, polstarek s peckama mame taky, davame sab a probioticke kapky biogaia. kazdy vecer pri ociste i slapeme na kole.. ale vysledek nevalny :(

    takze asi opravdu vydrzet...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HAWKS: to je strašně individuální, u nás byl přes den taky klid, v noci po prvním kojení taky ještě pohoda, ale po druhým začal do půl hodky šílenej pláč až křik což trvalo v podstatě až do rána
    můžete zkusit baby calm nebo lefax, když nezabírá ten sab
    před spaním po koupání masírovat bříško fenyklovým olejem http://eshop.originalatok.cz/ProductCard.aspx?NodeCode=N01030100006, cvičit s nožičkama (my cvičili "jízdu na kole"), v noci můžete zkusit přiložit nahřátej polštářek s peckama (seženete za pár kaček v DM drogerii)...můžete dávat i probiotika pro miminka http://www.swissherbal.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=15&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemi
    Biopron LAKTOBACILY Baby BIFI+ - 30 tob. | VALOSUN | Unikátní přírodní lékárna
    http://www.valosun.cz/produkty/biopron-laktobacily-baby-30.html

    jinak tyhle problémy má hodně miminek a je to způsobeno tím, že ještě nemají úplně dozrálou trávisí soustavu, o souvislosti s koupáním jsem nikdy neslyšela, naopak ten večerní koupací rituál spíše napomáhá tomu, že se dítě připraví na spánek
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    dokaze nekdo poradit ?
    Mimco (necele 3 tydny veku) prilisne trpi novorozeneckou kolikou, krouti se jak zizala, problem je, ze zasadne v noci, pres den je uplne klid, nakoji se, usne a spi jak dudek,
    vecer po nakojeni se za chvili zacina kroutit a prdet. v noci je to pak naprosto hotovo, nakoji se, za chvili se krouti, krik, nejde utisit, po prilozeni k prsu trikrat potahne a pak uz jen tak dudla, kdyz ho manzelka od prsa oddela, tak za chvili zas krik a taha jak vztekle..sab simplex nepomaha..a pritom rano se nakoji a bez sab simplexu bez problemu usne a je to nejhodnejsi dite az do vecera.
    Muze mit spojitost, ze umyvame ci koupeme vecer a to dite ponekud "rozhodi" ?
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SINSEMILLA: tak ho nepotřebuje, vůbec to neřeš. :)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    ZEMINO: tezka zavist :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    CORIOLANUS: tak Matesovi je uplně jedno,jaký tvar nebo z čeho je vyroben dudlík,přijal všechny typy .. doted máme dudlik každý jiný typ!
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    jo a zapomnela jsem dodat, ze oblibovat je zacal az tak kolem druheho mesice..
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    u nas se zase nechytaji ty silikonovy, ale jen latex nebo kaucuk.. nejradeji ma anatomicky od suavinexu.. a pak jsou fajn i obycejny z dm..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    u nás se dudlík nechytil vůbec a to jsem jich nakoupila plnou krabičku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: super, to jsem chtěla slyšet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam