• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    no ja teda byl pysnej, kdyz mi v porodnici ty sympaticky sestricky rikali tatinku :)) moc se mi tam libilo ;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    THURINGWETHIL: Naprosto schvaluju... My zase nechápeme, proč nám tam (čas od času) maminky běhají celý den v pyžamu...Konec konců jsou jako doprovod, takže jim ani nic není...Jako nečeká se, že by byly v kostýmku, ale....to pyžamo či noční košile 24 hod je fakt divný...takový nepatřičný....
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Já se v Neratovicích oblékla do sukně a volné haleny už v den porodu. Jedna PA se mě pak ptala, jestli jdu domů. Jen jsem chtěla vypadat normálně a ne jako nemohoucí, když jsem se cítila vlastně úplně v pohodě, neviděla jsem důvod, proč být přes den v noční košili, když jsem většinu času stejnak neležela v posteli.
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Ve Vrchlabí můj nepořádek snad ani nekomentovali - měli jsme s manželem a synem svůj pokoj, upravili jsme si ho podle sebe a nevzpomínám, že by nám někdo řekl jediné slovo. Jen uklízečka se ptala, jestli může zvednout manželovy ponožky zpod postele, aby mohla vytřít. :-) Přijela jsem tam porodit, za ten pokoj platila zhůvěřilé peníze - nenapadlo mě, že by mohl někdo něco řešit. Ale oni se tam vůbec chovali k člověku slušně, omlouvali se, že budí, a klepali, než vstoupili.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    QUANTI: No jo, přesně, to mi přišlo ve filmu Sestřičky taky děsný. Ta scéna v sanitce, jak hlavní hrdinka říká rodicí ženě: "No tak tlačíme, mamino" (nebo tak nějak).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    V Podolí nás taky nikdo neprudil kvůli nepořádku. To spíš oni prudili nás, řeklo se že už jde pediatr, svlékněte miminka, a pak pediatr byl odvolán na porodní sál, tak jsme čekali s rozbalenými miminy půl hodiny, než přišel.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PABLINKA: díky bohu v Motole byl povrch mého nočního stolku každému úplně ukradený.

    a "maminka" mi vůbec nevadila, sestry to střídaly s oslovením příjmením, koneckonců porodem jsem se maminkou stala a prtě mi tak ještě dlouho neřekne, tak aspoň někdo :-)
    LILY
    LILY --- ---
    NIENNA: já jsem právě v nemocnici nebyla spoustu let, tak mě to překvapilo...a pak jsem někde vylovila dávnou vzpomínku z dětství, že jsme taky museli mít před doktory uklizeno.
    A právě mě překvapila naléhavost oné sestry (měla jsem z toho málem pocit, že když to neudělám, tak mě vyhodí na ulici nebo dostanu nějakou pokutu :)). Nenapadlo mě, proč by kvůli tomu někoho mohli doktoři doopravdy sprdávat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LILY: Nevím, jak na porodnici, ale třeba u nás po vizitě doktoři pruděj...ne klienty, ale sestry, že to nebylo tip ťop... S oblibou dostáváme sprďa za to, že (nějaké matce) zazvonil telefon, měla zapnutou televizi... U samotných dětí taky (pokud nám proklouznou, ale to se tak často nestává). Proč mám nést zodpovědnost za dospělou ženskou netuším....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUANTI: jsi na pokoji s dalšími třemi ženskými, všechny máte špitální noční košili, pod ní síťovaný kalhotky a krvavý vložky, většina z vás je více či méně neupravená a personál vám říká maminky. Mimina máte všechny navlečená ve stejných erárních košilkách a stejně zabalená do stejných erárních povijanů. Člověk si málokdy připadá více jako institucionalizovaný anonymní kus.

    Když jsem se učesala, oblíkla do svých šatů, mimino oblékla do jeho šatů a vyšla z toho pokoje opět do vnějšího světa jako svébytný jedinec, to byla taková úleva.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    no a co teprve mamča.....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: anebo ještě spíš táborové bodování stanů :/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PABLINKA: maminka, se skřípěním zuby, ještě pochopím, ale mamina už je fakt přes čáru :D ale i tak je to hrozně divná představa, jak se z normální ženský, eventuelně paní (inženýrky, magistry, doktorky) Vomáčkové najednou stane stádní mamin(k)a... to mi vadilo už v Sestřičkách :D
    MEDOULKA: áchjo :)
    LILY
    LILY --- ---
    PABLINKA: mně by taky zajímalo, proč se kvůli vizitě musí všechny věci někam zastrčit. Jako by to nebyli doktoři, ale kontrola z hygieny.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    MEDOULKA: u nás říkali už při porodu "maminko", a hlavně taky "tatínku"... "tatínek se postaví tady... a bude držet maminku za ruku, tatínek může mamince otírat vlhkým ubrouskem čelo..." šílenost... na šestinedělí to pokračovalo: "maminky, honem si ukliďte, bude vizita!"... jsem si připadala jak zpátky v mateřské školce...
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    QUANTI: hned po porodu to na me zacli sypat na Bulovce hned v kazde vete, ani jsem se nestacila branit:)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LISTICKA: nejhorší by byla kombinace titulu a "maminy" :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ILLUZE: LILY: QUANTI: Souhlas. Teď mi tak řekla doktorka. Hodně dementní oslovení. A to jsem ještě ani neporodila. Oslovení akademickým titulem mi připadalo dost trapné. Ale to jsem netušla, že může být hůř :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LILY: to jediné mne vytáčelo teď v hořovické porodnici, jak jsou jinak fantastičtí, mají tam jednu blonďatou oprsklou sestru, která nás tímhle výrazem oslovovala - bylo opravdu hodně těžké se ovládnout a neposlat ji tam, kde slunce nesvítí...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LILY: souhlasím, až se mě to jednou bude týkat, a někdo mi řekne mamino, příjemná na něj nebudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam