• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD:
    MADIETTA: podle mě je je hodně důležité, jak dítě v autě spí, ačkoli tady se to asi neví, když se s ním zatím nejelo déle než hodinu. B třeba v autě nespí skoro vůbec aneb "to už musí bejt", takže delší cesty s ním vlastně ani nepodnikáme, protože se logicky po čase nudí a tak dále. Čili v tom případě by ais fakt byla lepší noc.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CROSS: s takhle malým prckem bych to dala na tu noc. Půlroční dítě není lehký zabavovat, pokud by nespalo.
    ADD
    ADD --- ---
    CROSS: Nám děti v autě obecně spí, ať se jede kdykoli, takže až na jednu odpolední zácpu před Žilinou, kdy jsme dvě hodiny popojížděli krokem (to starší syn nesnáší - tehdy mu bylo 8m a prořval to) zvládáme trasu Praha - Poprad většinou zcela bez obtíží. V noci to děti komplet prospí, ve dne se holt občas zastaví na proběhnutí/proplazení. U 9m moc rozptýlení není, ale jestli může někdo sedět u něj a ukazovat hračky nebo dělat vařila myšička, mohlo by to jít. Noc má tu výhodu, že děti opravdu většinou lépe spí, méně jedí, pijí a naše ani nevyměšují, takže člověk nemusí pořád něco nalejvat, podávat a zastavovat, aby se zbavil smradlavé pleny. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: my jeli na dovolenou 700km s 9m dítětem. Přes den, protože se mám příliš ráda, než abych řídila celou noc. Vyjížděli jsme v době, kdy je syn zvyklý dopoledne chodit spát, takže první tři hodiny prospal, pak si dal oběd, chvilku koukal, pak zase spal, pak jsme zastavili na polňačce u lesa, aby se trochu prolezl (někde mezi tím bylo dvojí nakupování dálničních známek, při té příležitosti jsem přebalovala - on se totiž v té sedačce trochu nudil a když se nudí, tak pije hrozně moc čaje). Opravdu protivnej byl až posledních 15 minut z 8 hodin.

    Ač to není příliš výchovné, doporučuju předem zvyknout aspoň na křupky nebo podobnou rychloucpávku úst, která se dá administrovat i z předního sedadla (i když, 6m, to bude sedačka vajíčko, takže to nic moc - ale kdyby někdo seděl vzadu...). Taky je fajn před cestou dát nové hračky - případně alespoň 2 týdny před cestou nějaké existující hračky schovat a vytáhnout na cestu, budou "nové" a dítě se s nima zabaví.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zajímaly by mě zkušenosti, pokud někdo máte, s cestováním s půlročním dítětem autem na delší vzdálenost (900 km, cca 8 hodin čistého času). Cestování autem snáší celkově dobře, ale zatím jsme jeli nejdál cca hodinu.

    V zásadě zvažuju buď dát to na jeden zátah s nutnými přestávkami na přebalení a krmení, nebo s noclehem někde po cestě. (Z časových důvodů bych preferoval jízdu v kuse.) Četl jsem, že se doporučuje jet přes noc, protože dítě přirozeně spí. (Otázka je, jak přirozeně spí v autosedačce.)

    Za tipy, triky, rady a doporučení dík.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: Bart se ještě nedávno koupal kyblíku :-D To miloval a vanu odmítal, nechal se k ní přesvědčit až po tom, co jsme ho k jeho spokojenosti vykoupali v Berounce a jemu se pa kýblík zdál těsný. Ve vaně si ovšem za boha nesedne, jen stojí nebo si sedá na bobek.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: na plavání jsme chodili,ale až tak kolem roku a půl.. byl nadšený,dokud nedošlo na signály,nedej bože na ponořování :) ale jak spadla kapka do oka,museli jsme ke břehu utřít tu tragedii :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZEMINO: a trénování signálku by nepomohlo? Tam se začíná jen s pohlazením obličeje mokrou rukou, tak že by si zvyknul i v té vaně...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: no já doufam,že se to časem posune zase dál,protože ve vaně se nesmí voda dostat do obličeje...ale jak jsme byli na koupališti,tak tam čáchal voda-nevoda v obličeji.
    Tak snad nebudem muset časem chodit koupat jen do velkého bazenu!doma totiž máme sprchový kout s minivanou,tak snad to nebude tím prostorem :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Naše děti koupání úplně milujou, je to pro ně ta největší odměna :)

    Byli jsme zvyklý koupat denně, ale brzdíme to na nějakých 2 x týdně, protože pro dětskou kůži to není nej...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FREETEKK: je, a pokud budeš obdařen exemplářem, kterému se koupání líbí, tak budeš klidně i lhát doktorovi, že koupeš 2x za týden, jen abyste si zajistili klidné usínání :-)

    ZEMINO: voda v obličeji je sranda největší, špunt se rád potápí a vyhození v kruhu do vzduchu (a pád do bazénu) je neustálým zdrojem radosti :-)
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    :) takze je to individualni a v prubehu casu se to muze menit
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LILY: nám to právě funguje, proto od začátku koupeme denně, s malýma výjimkama kdy prostě mimino usne svévolně a bez dovolení dřív. malej to už bere jako rituál a když se mu koupele nedostává, tak je protivnej jak pracovní sobota...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    FREETEKK: hele náš to miloval tak 6-8tydnů,pak začal děs běs
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: no to teda ne! :) my se dopracovali k tomu,že koupání už má rád,rychlou sprchu snese,koupání venku na koupališti miluje .. každopádně pořád nesmí spadnout kapka vody na obličej,jinak je rachot :) a pokud je vana vynechána nic se nestane!
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TRISSIE: no tohle neni od doktora, ale od ivany konigsmarkove z preporodniho kurzu :0 kazdopadne asi to bude taky castecne individualni, nekter ditko to zklidni, jine to zase nesnasi.. no uvidime
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: fakt? to slyším poprvé, že by to někomu fungovalo i v praxi..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZEMINO: každé pravidlo má svoje výjimky, a zas vy aspoň neřešíte to, že dítě prostě bez vykoupání spát nebude, že...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: my bohužel takový exemplář nedostali :( koupání u nás byl trest,takže max 2týdně.. podle potřeby otírat :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FREETEKK: my jsme do 9/10 měsíců skoro nekoupali, erik to fakt nesnášel a bylo to o nervy, takže to řešila žínka. čím byl straší a zamazanější koupali jsme častěji, ale když se mi odstavil v devíti měsících, museli jsme nějak nahradit rituál, tak teď koupáme denně...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FREETEKK: to doporučujou doktoři všichni, ovšem většina dětských exemplářů se dodává ve variantě, která na večerní koupání reaguje celkovým zklidněním a tedy sníženou rezistencí k ukládání do postýlky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam