• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADCAT: moje téměř dva roky staré dítě (86 - 92 cm oblečení) má prakticky všechno z MMB, pokud to výjimečně nepodědilo po bratrancích, jen je třeba se obrnit a chvíli hledat. Jsou tam k mání hezké a kvalitní věci za pár šupů. Plus zrovna z toho Lidlu měl bundu, ještě ji má, a nosil ji prakticky celou zimu, pokud to nebylo vyloženě na kombinézu.
    ADD
    ADD --- ---
    MADCAT: Mmb to jistí, nad to, že budeš muset za obchůdek poslat penízky na účetíček, muck, je třeba se povznést. Trochu to odfiltruješ už tím, že budeš vyhledávat "bundu" nebo "větrovku", nikoli "bundičku". :-)
    A pod větrovku tam zkus sehnat merino body nebo triko a dítě přežije, i kdyby spadlo do potoka. :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ILLUZE: hmm, takže značka keep away to jistí, no nic, prolezu to tam trochu a snad mě z toho neflákne :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADCAT: jednoznačně MMB nebo ještě lepší - sehnat si někoho, kdo má podobné zájmy jako vy a kupovat to pravidelně napřímo od toho známého
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    majitelé dětí poraďte kde sehnat nějaký přiměřeně drahý oblečení na mrňousa 18 měsíců starýho, tzn. velikost asi tak 92 nebo 98 (?), aby nebyl furt profouknutej a následně nemocnej, když s ním člověk chce jít někam ven. buď nějakej softshell, nebo klasická větrovka s podšívkou. nemusí to nějak extra hřát, ale nesmí to profouknout, ideálně bunda s kapucí a gatě k tomu. a nemusí to být nějaká hogo-fogo značka za 2500,- Kč kus, klidně lidl/tesko/tchibo kvalita, tzn. čím míň to bude stát, ale ještě to bude fungovat, tím líp, stejně z toho hned vyroste... jsem zahlídl cosi v intersportu, asi mc kinley to bylo, a bunda stála asi 800,-, to se mi zdálo celkem dost... nebo je to normální a levnější nemá cenu hledat?

    anebo prohlídnout aukro/mimibazar (umřu!) a vybírat tam?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YMLADRIS: já jsem s nimi spokojená, ale jsou prakticky imrvére v nabíječce, jinak by byly hned vybité, na citlivost si ale stěžovat nemůžu, přenášejí stále skvěle.
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    YMLADRIS: máme a odcházej postupně po dvou letech...ještě fungujou ale baterka už nic moc nevydrží takže to musíme mít často v nabíječce, občas tak jakoby rachtaj a občas nejsou dost citlivý aby slyšeli tiché povídání...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KACIQ: ano, osobní zkušenost... stejně tak totéž schválil léčitel mé kamarádce, když se s ním chtěla o tomto kroku, který jí navrhla její gynekoložka, poradit - jak jí to 2 roky nešlo, do 2 měsíců byla těhotná... říká se, že je pak ženská prostě jak "pohnojená zahrádka"

    ale vše je samozřejmě individuální, na každého zabere něco jiného...

    když tak pošta, v "otcovském citu" to asi není nej téma ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Můj syn je komunikativní až až. Je zvyklej z jeslí. O to těžší je ho zabavit.

    Díky všem za tipy.

    Zaujalo na internetech: http://reasonsmysoniscrying.tumblr.com/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ORIKA: Bart je dítě v podstatě stydlivé, když k nám někdo přijde, běží se mi schovat za sukni, ale ve vlaku třeba to neplatí, tam komunikuje. Jen malých dětí se straní. Ale jinak, souhlas, záleží na tom, jaké dítě je :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ANNAWA: to je klasicky kus od kusu :) synátor se prošel, všechno okomentoval, ale snahu navazovat kontakty neprojevil, to spíše spolucestující měli tendence si s ním povídat, příp. mu něco dávat, jeden španělský pár mu dokonce namaloval obrázek a udělali mu celou sadu hraček z papíru (letadlo, lodičku, rybu, auto)...záleží na to, jaké dítě je, to si prostě CROSS bude muset posoudit sám :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: hodina a půl u dítěte zvyklé na cestování v pohodě. Důležité je, aby pil při startu a hlavně při přistání, výhodou je i normální dudlík v tom případě. Jinak knížky, malá tichá hračka, klidně třeba i nějaká nová, aby fakt zaujala (ale je důležité se trefit), určitě jídlo. Ale hodinka mi přijde fakt v pohodě, my jsme letěli nejdéle sedm hodin se sedmiměsíčním a celkem akčním dítětem a tam už jsme byli zabavováním trochu unavení a došlo i na nošení v šátku v uličce, ale u komunikujícího batolete mi to zabavování přijde snazší. Hlavně si nechte po ruce všechno, co může být potřeba, zjistit, že vlhké ubrousky jsou nad hlavou, zatímco se kvůli turbulencím nesmí vstávat, je pruda.

    ORIKA: s tím chozením, to je otázka, moje skoro dvouleté dítě chce po dopravních prostředcích běhat a navazovat kontakty bafáním na spolucestující a to není něco, co každý vyhledává. Proto, když to jde, spíš trvám na tom, že se sedí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CROSS: z mých bohatých zkušeností - dobré nejsou oblíbené hračky, nýbrž nové hračky a nové knížky. Aspoň jednu hračku a pár prohlížecích knížek, ale něco, co dítě ještě nikdy nevidělo. Při vzletu dát něco upíjet nebo kousat. Zaujmout tak, aby se ani chvíli nenudilo, při krátkém letu se to dá.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    CROSS: čistě moje zkušenost - výhodou je sedadlo u okna, syn byl při startu i přistávání velice zaujat výhledem...v ruce k tomu měl flašku s čajem, protože v těchto chvílích zalíhají uši a dětem to opravdu nedělá dobře...pak ho na dobrou půlhodinu dokázal zaujmout pás, kterým se musíš připoutat, takže si s ním hrál...s sebou nějaký oblíbený mls a hračky...a pak chodit, projít letadlo, to taky dokáže zaujmout
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KACIQ: je to strašně individuální, jako všechno :) znám holky, které po vysazení otěhotněly do 2 měsíců stejně jako holky, kterým to po vysazení trvalo více jak rok
    CROSS
    CROSS --- ---
    KACIQ: nemám v oboru žádné vzdělání, ale v první řadě v této oblasti je máloco „fakt“. Svého času jsem o tom četl, logika věci byla popisována tak, že hormonální antikoncepce srovná (případně) nepravidelný cyklus a v tomto smyslu může zvýšit šance, ale rozhodně bych to nebral jako zaručený recept.

    A dotaz do pléna, loni jsem se ptal na cestování autem, tak jaké zkušenosti a doporučení máte stran cestování letadlem? Žena odmítá 9 hodin v autě (synovi tou dobou bude rok a půl), i proto, že se jí dělá v autě zle, když se věnuje dítěti a nekouká před sebe (klasický případ). Takže je tu varianta letadlo, krátký let (cca hodinka ve vzduchu), ale přece... Tipy, triky? :-]
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KACIQ: myslím, že mýtus.
    KACIQ
    KACIQ --- ---
    ahojky, prosím, je mýtus nebo fakt to, že když budu nějakou dobu brát antikoncepci a pak vysadím, že otěhotním??? slyším to z více stran, že se to tak lidem povedlo, ale nějak se mi to nezdá...?? snažíme se o mimi, antikoncepci neberu... předem díky za reakce :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: tyhle jsou příšerny, neznám snad nikoho, kdo by tenhle typ x krát nereklamoval a pak nezahodil. Měla jsem podoby asi týden, než jsem ho s černým svědomím poslala dál..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam