• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Novy pokrok...

    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: brno je na pohodu. pojedes o 300m dal a v bocnich ulickach to zapichnes. ve vyskove jsem nechal auto u lidlu a musel sem si tam koupit ja uz nevim co aby nedrzkoval ultraambiciozni securitak :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LEXXA: To jako že je to s parkováním horší než u ZOO Brno? Nevěřím! :-) Nicméně, my tam pravda přijeli ihned ráno, problém nezaznamenán...

    slabá možnost najíst se = dinopark, kde jsme to zkoušeli my.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: k tomu vyskovu. parkovani tam je horsi nez vysetreni na proktologii (kdyz uz jsme u tech otcu). jidlo bud hned u vychodu se dat doprava a po 80m je velmi slusny podnik nebo se vydat (klidne pesky) do centra (ani ne kilometr) a tam se clovek uz naji bez vetsich problemu. centrum ma i tu vyhodu ze vetsinou se da zaparkovat nekde ve stinu takze cesta je vcelku prijemna a rozumna.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Ještě jeden výlet byl supr a já ho opoměla - zoopark + dinopark Vyškov. to zoo je postaveno na hospodářských zvířatech a je právě pro takové prcky (spousty slepic, králíků, kačen, koně, prase jak smrdí, ovce a kozy - vše lze krmit z mlsek, co jdou myslím za 10Kč pytlík koupit u vchodu). Opravdu minimum volně žijících zvířat (pár veverek a pod.)
    Do dinoparku se jede vláčkem ze zoo, je to hezká procházka pod vzrostlíma stromama (stín), najdete tam velké pískoviště, kde děti můžou ometat "pravěké kosti" - dvouletek tedy dělal bábovičky, prolejzačky... dost slabá možnost najíst se (nějaké klobásy a pod.)

    POZOR, selský dvůr s ovcema a kozama - jak tato zvířata uviodí pytlík v dětské ruce, natlačí se kolem a je to dost děsivé (koza má fakt strašidelné oči a je vyšší než to dítě!) - ne že by něco udělali... takže dvouletka asi do náruče.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Jinak ty prolejzačky jsou i pro dospělé (a je to supr, protože dítě má tetn zážitek, jak je lepší - než se vy provléknete těma otvorama, ono je již za třetím rohem .-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZEMINO: á, tak tato atrakce nefunguje, no :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SANTAL: má na mysli,když koukám na fotky.. v herně Afrika je to 2.fotka .. hodiš peníz a "dělo" fouká vzduch a ty do toho házíš pěnové míčky
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: do 3r? kolega co mi to doporucoval tam vypousti sveho 10l kluka a nikdo nic nerikal prej :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LEXXA: ??? Na to, že jsem tam byla opakovaně, takovouhle atrakci jsem tedy neviděla (pokud nemyslíte sekci pro děti do 3r s bazénem s míčkama...?)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: bongo je idealni. strilet kulickama do vlastnich deti musi mit neco do sebe :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MADCAT: Loni s dítětem co týden předtím oslavilo 2 (a druhým 4r) jsme měli naprosto úžasnou dovolenou na Moravě; pojmuli jsme to jako putovní dovolenou...

    Co se oplatilo:

    Rožnov pod Radhoštěm. Skanzen (malý okruh), po místním parku na kole a odrážedle. Gibon park http://www.gibon-park.cz/ je i na několik dní, pro rodiče lanová dráha (zatímco druhý je s dítětem na maxi dětském hřišti) + další aktivity

    Lipník nad Bečvou (dá se dojet z Rožnova, my bydleli naopak v Lipníku) - výlet na hrad Helfštýn, pod Helfštýnem je znovu jedna lanová dráha pro děti, jedna pro dospělé. Na hradě dobře vaří.

    Brno - doporučuju jako rezervu pro hnusný den a případ deště, nebo moc horký den - a to centrum Bongo. Celodenní vstupenky (dá se uvnitř jíst), dítě se vyblbne, obzvlášť doporučuju motovozítko (táta řídí, dítě je s ním - moji synové z toho byli v sedmém nebi) http://www.bongobrno.cz/

    Olomouc - pro rodiče procházka městem, oběd na náměstí v http://www.opera-caffe.cz/, musí se projít úzkou nudlí dozadu, kde je část pro děti - jako herní centrum, dost velké + venku zahrada s houpačkama. Děti si hrají, rodiče oddychují. Pizza je dobrá, kafe taky. Poté doporučuju návštěvu místního velkého parku (s odrážedlem, nebo pěšky + najít si tam dětské hřiště. I v parku je dobrá cukrárna.

    Dovolená na Moravě s malýma byla tak skvělá, že letos cestujeme do ČR zas :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PETATA: dík!
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    poprosím o tipy na letní dovolenou s čerstvě dvouletým mrňousem - ideálně nějaká vysočina, vedle potok nebo řeka, pískoviště, prolízačky, houpačky na vyblbnutí dítěta, hriště atd... ubytování klidně něco ve stylu bývalých rekreačních zařízení ROH - centrální budova s pokojama, kolem třeba další chatky s vlastním sociálním, aby byl aspoň trochu komfort, žena vyloženě pod stan do kempu nepude... lokalita celkem nehraje roli, pokud to bude v ČR, máme auto, takže jsme mobilní...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: tak to nastesti mam v cestine jen kdyz jsem hodne unavenej. na stredni jsem s brutalni kocovinou a po nejakych povinostech sel do drogerie a ac nemecky umim pomerne slusne jsem asi ctvrt hodiny pacil z chuderky prodavacky kde maji tampony. :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LEXXA: á, tak otec mého syna již taky mluví půl na půl... Na některé výrazy/zkomoleniny jsem rezignovala a beru je jako domácí slang (naposled syn LAHVA - což je jak láhev, tak jakékoli jiné (koule) grafické zobrazení expů, které lze postavičkou posbírat...a muž ŽIDĽA - což má být židle).

    I když bych neměla kritizovat - včera jsem psala recenzi na knížku, co vyšla česky, bokem koukala na české správy, mluvila česky s mužem - a recenze je napůl v češtině... katastrofa :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: to bezesporu ale kdyz otec meho syna je takovej lempl ze zapomnel materstinu tak je pak problem :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    nj, ale v takovém případě se jazyk učí akcí a sociálním (ne výukovým, ne pasivně-přijímaným a la TV) kontaktem.
    a ještě se učí správně (tedy ne, jak se to často děje, že angličtinu učí matka, stylem "áj knou épl")
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SANTAL: dcera meho sefa je z bilingvilni rodiny. for je v tom ze se sef s manzelkou rozvedl tak mesic po porodu a ted ta mala prepina uplne prirozene. s tatinkem a "macechou" mluvim anglicky, s maminkou cesky a je desne pohorsena kdyz si tatinek na ni piluje cestinu. je desne zabavna kdyz se kvuli tomu vzteka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam