• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    AVATAR: zmátl mě Oswald ;-]
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BALAENA: vidis, ani jsem si nevsiml, ze pise tri. Mam dve deti, psa a kocku.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZEMINO: Ona je s nima domluva docela uz i ted. Kdyz teda chteji. Kdyz nechteji, tak si delaj co chcou :D
    Vydrzime. Oba jsme ted docela spokojeni. Je to lepsi, nez kdyz jsme co tri hodiny stavali ke krmeni. To bylo zatim nejkritictejsi obdobi, kdy jsme na sebe se zenou s nevyspani stekali. Ted je to sice hekticke, ale oba si u deti odpocinem od prace a u prace od deti. Pohoda.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    AVATAR: doteď jsem si myslela, že máte děti dvě
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AVATAR: já vám držím pěsti.. mít dvojčata si člověk nevybírá,proto mě trochu zarazila otázka.jestli to stojí za to? dobré věci se dějí a třeba seženete školku dřív nebo jiné hlídání,když už děti nebudou takoví draci a bude se dát s nimi domluvit.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    CROSS: pocitas spatne... jeste kocka ;)
    ale novotatinek je ten, komu jsem to puvodne psal...

    ZEMINO: skolka az za rok v zari. Snad vydrzime. Kdyz ne, tak holt zena skonci v praci (coz by byla skoda, je to fakt supr flek).
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    INUSHKA: nadsazka je pouze v tom, ze jsem vynechal to pekne, co si s detma uzivam, jinak vse odpovida ;)

    ucelem bylo presvedcit ho, ze jedno dite neni tak hrozny a ze by mel byt rad, kdyz muze spat v tydnu v jine mistnosti a nevstavat k potomkovi a ma 8 hodin denne klidu na praci.

    vydrzet se to da. Po par mesicich si moje telo zvyklo na pet hodin spanku denne, ale obcas se dospat musim. O vikendu se venuju vyhradne zene a detem a na praci ani nesahnu. Bez toho bysme asi uz nemeli zadnej vztah.

    p.s. jsem moc rad, ze se staram s zenou o deti napul. Moc rad jsem s nima a mrzelo by me, kdybych na ne mel leda dve hodky vecer, jako to ma spousta lidi, ktere znam.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    INUSHKA: dlouhodobě se to vydržet nedá,naštěstí děti rostou,tak se mění asi i situace (pujdou jednou i do školky) a jako reakce "stojí to za to?" myslíš jak?že když ne,tak dají jedno z dvojčat pryč?
    CROSS
    CROSS --- ---
    INUSHKA: tak tři děti a pes, jestli dobře počítám, to bych novotatínkem nazval opravdu jen v nadsázce
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    AVATAR: A účelem je co? Přesvědčit novotatínka, že má od rodiny radši včas zdrhnout? :-D
    Zcela vážně, jestli je to napsané s nadsázkou, tak super. Jestli takhle opravdu vypadá většina vašich běžných dní, tak potěš koště. Dá se to vůbec dlouhodobě vydržet? A stojí to za to?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Nevím ;)

    tady jsme se o tom bavili (a pak jeste v poste, ale to zverjenovat nebudu):
    [ PHOTOSPHERE @ Game Development ]

    a napis primo jemu, nekouse :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AVATAR: jak velky deti? diky
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    YMLADRIS: pokud te tohle tema zajima, ID PHOTOSPHERE vyrabi hry pro deti na ipad a na svem synovi je i praktikuje. Co jsem si s nim o tom psal, tak docela s uspechem.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Sepsal jsem pro novotatínka svůj všední den, aby se měl na co těšit a když už jsem si dal tu práci, hodím to i sem ;)

    Ráno o půl sedmé vstávám - Áňa ječí, že už spát nebude, protože za mámou klaply dveře, jak odešla na půl směny do práce. Po pěti hodinách spánku by mi to bylo i fuk a spal bych i přes jekot, jenže to by znamenalo, že se vzbudí i Šimon a pak bude celý dopoledne z nedospání zpruzenej. Takže popadnu dítě a jdu s ním dolů. Snídaně, přebalit, převléct. Usadím Aničku u Oswalda a jdu nahoru pro Šimona, kterej už se taky vzbudil. Snídaně, přebalit, převléct, udělat mlíko a... a tím skončila ta klidná část. Ve chvíli, kdy dojí a dopijou začne tanec, do kterého mi chodí pracovní e-maily.

    "Šimone, nelez na liku! Aničko, slez z toho stolu! Šimone, zavři to šufle! Áňo, nehrabej se v odpadcích! Šimone, netahej Ednu! Aničko, to že na tebe kočka syčí a snaží se ti vyškrábat oči znamená, že si s tebou nechce hrát! Šimone, co zas děláš na té lince?!..." A dost, půjdeme ven, na tohle nemám nervy. Převléct, obout, namazat, Edně obojek, popadnout odpadky a následuje půl hodiny přemlouvání, aby šli po schodech dolů, ať se u toho drží, ať se na schodech nestrkají, ať Edna neskáče na procházející sousedy.

    Konečně o tři poschodí níže vytáhnu kočár, usadím dítka a vyrazíme. Kam? No přece na nákup. Jasně, mohl bych nakoupit v místním supermarketu, ale to by museli mít dost prostoru na projetí kolem kasy s mým dvojkočárem. Takže jdu přes půl města do obchoďáku, kde mají o pět cenťáků širší turnikety. Lidi jsou pochopitelně úplně dementní a ani je nenapadne, že potřebuju projet s tím kočárem jak kráva. Že asi spěchám, když se mi děti natahujou po všem barevným okolo (po všem) a ječí u toho, že to chtějí. Ne, hlavně důchodci se přede mě narvou a pak tam stojí jak trubky a já čekám a v duchu pěním. Když už to nevydržím a požádám je, aby mi uhli, koukají se na mě jak na idiota, co si vůbec dovoluju je nějak omezovat.

    Uff, mám nakoupeno a jsem z toho pekla venku. Edna po mě skáče, jak kdyby mě neviděla půl roku. No, alespoň mi jí nikdo neukradl. Děti jsou v kočáru už zpruzené a tak je uklidňuju rohlíkem. Ten ale nezabere na příliš dlouho. Jedeme tedy na nejbližší hřiště / pískoviště. Jestli si myslíš, že tam budu mít chvíli klidu, tak se šeredně mýlíš. Každé z dětí vyběhne jiným směrem a ve stejnou chvíli lezou na ty nejnebezpečnější prolézačky. Poté, co se rozpůlím a obě zachráním od takřka jisté smrti zjistím, že už je bezmála jedenáct a tak musíme domů - na oběd.

    Děcka mají ale jiný názor a tak pravidelně z hřiště odjíždíme s muzikou. Pohoršené výrazy dokonalých matek mi stékají po zádech jako kapky deště. Trhněte si, krávy. Ve čtvrt na dvanáct dorazíme k baráku a já si gratuluju, jak to hezky vyšlo. Předčasně. Dvojčata se šprajcnou a na střídačku se válejí po schodech vzteky, že jako domů nepůjdou a že je jim úplně jedno, že mám plný ruce nákupu. Co už, nákup nechám na mezipatře s tím, že tam snad bude až se vrátím, popadnu děcka a vyběhnu s nima nahoru. Tam je strčím za dveře, doběhnu pro nákup a když se vrátím a zjistím, že děti mou dvacetisekundovou nepřítomnost nevyužili k něčemu obzvláště devastujícímu, bych se nejraději svalil na gauč.

    Jenže tak snadný to nebude. Už je po půl dvanácté a to jsou děti zvyklé jíst. No a tak si o to také řeknou. Vytáhnu ženou uvařený oběd z lednice, ohřeju ho za neustálého řevu dvou malých rarachů. Usadím je do židliček, dám bryndáky a jdu dělat mlíčko před spaním. Žena přichází domů a komentuje situaci:

    "No to jsem si mohla myslet, zase jsi přes dopoledne nic neudělal. Nádobí v myčce, hračky rozházený. Alespoň vysát jsi mohl... Ježiš, děcka vy ste zase zasviněný, to na ně nemůžeš dát u toho oběda pozor, aby se takhle nezmachtaly?" Podívám se na hodiny a zjistím, že mi za 10 minut začíná práce. Ještě že pracuju z domu, jinak bych to nestihl. Tiše zaúpím, omluvím se, že jsem tak nevýkonný a alespoň ty hračky začnu sklízet.

    Ve dvanáct usedám o patro výš do práce. Odpovídám na e-maily, telefonuju a snažím se i něco udělat za neustálého zvukového doprovodu buď rvoucích se dětí, nebo ženy, která je usměrňuje. Konečně jdou spát. Dojdou si za mnou pro pusu a žena je uloží. Hurá, mám před sebou dvě hodiny klidu na práci. Nebo ne? Šimon / Anička nemůžou zabrat. Žena dole uklízí ten bordel a tak nezbývá, než abych se od práce urval (no, ne že bych se do ní stihl zažrat) a šel děti zklidnit.

    Další část dne je nudně repetetivní. Práce, práce, práce. Semtam přijde žena, že našla něco, co bysme mohli koupit. Semtam přijde i s dětma, že jde převléct postele / uklidit koupelnu / je jí smutno. Často jdou ven a to pak i něco udělám. O půl osmé se jdou děti koupat. Já mám ještě hodiu makat, ale zkuste to, když vám Šimon vypíná počítač, strká prsty do větráků, nahání kočku, rve se s Aničkou o sluchátka a tak dále. Raději je koriguju a snažím se je zabavit, než je koupel připravená. Svlíknout a strčit je do vany - snad bude ještě chvíle klidu na práci. Chyba lávky, žena využije příležitosti a tak si povídáme o tom, jaký má príma kolegy. No nic, budu pracovat déle.

    Děti se dožadují okamžitého uložení do postýlky a to tak usilovně, že není možné makat. Tak dělám mlíko, dávám kapky a uklidňuju dítě, které vyndáme z vany až jako druhé. Konečně jsou v postýlce. S trochou štěsí usnou bez toho, abych tam na ně musel co pět minut vlítnout a seřvat je, že už je půl deváté a mají dávno spát. No a tak ještě hoďku pracuju, abych měl alespoň těch osm hodin.

    Je půl desáté a já toho mám fakt po krk. Potřebuju pauzu. Sejdu dolů, kde žena uklízí bordel za odpoledne, meje nádobí, vaří oběd na zítřek. Nedá mi to a tak popadnu do rukou koště a alespoň zametu. Konečně se zdá, že jsme uvedli byt víceméně do podoby, kterou měl ráno. Sednem na gauč a pustíme si big bangy. God Bless NETBOX, který umožňuje koukat na pořady až tři dny nazpět. Dvacet minut klidu a tulení. No nic, dělal jsem živnost a pořád mám nějaký klienty co mi dávají práci a každá koruna se hodí, takže je čas jít pracovat. Mám to tak na dvě hoďky. Tak akorát, abych se dostal o půlnoci do postele. Dám ženě pusu na dobrou noc a jdu makat.

    V jednu to vzdám, že už mi to fakt nemyslí. Vezmu vyčůrat Ednu a o půl druhé upadám do komatu... na pět minut, protože se vzbudí děti s tím, že chtějí mlíčko. No, vlastně jsem ještě ani nespal a tak vstávám a dělám ho. Konečně! Za ssavých zvuků svých zlatíček upadám do hlubokého spánku, ze kterého mě probudí Anička o půl páté. Chce k nám do postele. Stal se z toho zvyk. Sice blbej, ale co už. Lepší, než poslouchat řev její i Šimona, kterého by vzbudila. Vstávám a přendám ji do postele. Většinou hned spokojená usne, ale občas už nemůže zabrat a to mě pak do šesti kope do zad, než vstane žena s tím, že v tomhle se nedá spát a že nechápe, jak v tom můžu chrápat.

    Já se spokojeně převalím na druhý bok, protože vím, že mám ještě dvacet minut spánku, než půjde žena do práce ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Osmo Is Kinect for iPad, Only Better | GeekDad
    http://geekdad.com/2014/07/osmo/

    kinekt pro ipad
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MIT finger device reads to the blind in real time
    http://phys.org/news/2014-07-mit-finger-device-real.html

    bude zajimavy sledovat zda se tim trilety decka mimovolne nauci cist
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MADCAT: zavolej si tam a zeptej se co přesně budou chtít - rozhodně tam bude nějakej papír, kterej ty necháš potvrdit u sebe v práci a půjdeš s tím na ossz, kde ti spočítaj vyměřovací základ - to pak přiložíš k tý její žádosti .. dělala sem to před dvěma tejdnama ..
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    dík, tak my to taky nějak poklikáme :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADCAT: no, v té žádosti (část F) je přímo uvedeno:
    [] Požaduji výši dávky
    Výše dávky: [] Kč
    Požaduji výši dávky
    [] protože alespoň jednomu z rodičů lze stanovit k datu narození/převzetí nejmladšího dítěte denní vyměřovací základ


    takže ano, je to jedno, čí denní DVZ se použije.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: ja to tak mam, kolega to tak ma, druhy kolega to tak ma... ale JAK se to vybehalo... to ani jeden z nas nevi. nejak to poklikaly manzelky :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Snad to sem taky trochu patří: žena teď bude přecházet z PPM na rodičovskej příspěvek s druhým dítětem, a měla nachystanou Žádost o rodičovský příspěvek, ale zjistili jsme, že její denní vyměřovací základ nestačí na požadovanou výši dávky 7600,- Kč, což je nějaký maximum nebo co... tak jsme se rozhodli, že použijeme můj DVZ, ale nevíme, jestli v té nachystané žádosti se to někde uvádí nebo ne. Tu žádost jsem si pročetl a nějak jsem tam nějaký podobný ustanovení nenašel, resp. to vypadá, že je to jedno čí DVZ se použije, ale nutí mě to se radši napřed zeptat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam