• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Gabe Zichermann: How games make kids smarter | Talk Video | TED.com
    http://www.ted.com/talks/gabe_zichermann_how_games_make_kids_smarter

    nekdo by mohl prozkoumat
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    YMLADRIS: ještě doplním že teď maj prázdninový slevy stejně jako sago mini - http://www.sagosago.com/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    About | Toca Boca
    http://tocaboca.com/about/

    firma ktera vypada ze skutecne premysli nad appkami (hrami) pro decka, videla jsem TED talk o nich ze fakt jim pripada blby ze kluk kdyz je v mistnosti sam, tak 20 % casu travi s tradicne holcici hrackou, ale kdyz jsou v mistnosti dalsi lidi, ani se na holcici hracky nepodiva ( = je vymletej spolecenskym naprogramovanim ze panenky a jednorozci nejsou pro nej) a tak
    CROSS
    CROSS --- ---
    MARKYSHA: synek pobavil jenom nás, protože když jsme poprvé vcházeli do pokoje v porodnici, tak jsem nejdřív zaklepal, což on zachytil, a potom iniciativně pokaždý klepal, když vcházel dovnitř.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: Tonda v podobném věkuv porodnici byl a úplně v pohodě, jásal nad sestrou, bavil přítomné, choval se spokojeně.
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    CROSS: pravda, poslední týdny před porodem se také měla víc k mámě než ke mně
    CROSS
    CROSS --- ---
    Proběhlo to v pohodě, akorát ke konci návštěvy synek ztropil scénku, protože se s ním máma nešla znovu projít na chodbu, plus jsem mu nedovolil hrát si s krabičkou léků. Tak to snad vydrží. :-]
    ELA
    ELA --- ---
    SITH: Aha, tak pro me je motolsky pripad naopak prvni, kdy se s takovymhle pravidlem setkavam
    SITH
    SITH --- ---
    ELA: jak rika tressie. My v motole ten zakaz meli, z toho usuzuji, ze to tak MOHOU mit i jinde
    CROSS
    CROSS --- ---
    P_AVEL: no já uvažuju podobně, syn byl s nadcházející událostí taky celkem obeznámen, všude vykládal, že máma bude mít bebe, jak se tu říká dítěti. Navíc sousedi mají sedmiměsíční dítě (k pětiletému)... V posledním cca měsíci (taky s tím, že žena byla tři týdny doma) se pořád k mámě lísal, ale to je asi normální.

    Nicméně konfrontace s realitou... fakt je, že synek si toho nechá dost vysvětlit (i když je dost tvrdohlavý, což zdědil).

    SITH: to tady u nás v civilizaci nebude problém.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELA: u mnoha porodnic to ale platí, chce si to vždycky ověřit tu konkrétní a v konkrétní dobu (Motol třeba v době, kdy jsem rodila já, zákaz návštěv dětí do deseti let měl - sáhli k tomu poté, co tam nějaký kretén přivedl dítě s neštovicemi, což je nemoc u novorozených dětí smrtelně nebezpečná).
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    CROSS: Mě ani moc nenapadá, proč bychom naše batole (20 měsíců) neměli do porodnice brát. S rostoucím bříškem jsme dceři často říkali, že bude mít sestru, přestěhovali ji včas do vlastního pokoje, aby neměla pocit, že ji sourozenec vykopl od rodičů... Postupně začala být nadšená z mimin kdekoli je spatřila. Jednoapůl leté batole je každopádně už hodně chytré a leccos ví (tuší) ať už se mu to říká či ne. Tak mi přijde lepší o všem mluvit, samozřejmě přiměřeně věku.

    Je fakt, že jsem s ní vždy trávil hodně času a ona nikdy nebyla výrazněji více fixovaná na mámu než na mě.

    V porodnici jsme byli každý den, tj. dvakrát. Byla spíše zaraženější a chtěla jít brzo zase ven, procházet se. Nějaká extrémnější reakce by mě asi hodně překvapila.

    Doma se k miminku chová strašně hezky, jemně hladí po vlasech, pomáhá (a prstíkem se snaží objevovat oči, nos...). Je takovým detektorem miminčího pláče: hlásí jeho pláč dříve než si ho my všimneme. V poslední době je taková divočejší, což může být novou rodinnou konstelací, ale také nastupujícím obdobím vzdoru.
    ELA
    ELA --- ---
    SITH: To je blbost:)
    SITH
    SITH --- ---
    CROSS: deti do 10 let do porodnic vetsinou nesmi
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: Můj starší syn +- stejně starý za mnou byl, i s mýma rodičema, a s nima taky v klidu odešel, a dnes, když je mu 6,5 o tom rád vypráví, jak byl za bráškou v porodnici (pamatuje si to spíše z opakovaného převyprávění - ale, záleží na tom?)
    Fotky jak je u miminka taky má, hrdý starší brácha je doteď...

    Pravda, v té porodnici byl takový zamlklý - ale jsem fakt ráda, že tam byl a žil s náma vším, co život přinese...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jak dobrý nápad je vzít dvouleté (2 r 5 m) dítě do porodnice na návštěvu novorozeného sourozence? Že není máma doma snáší dobře (tak první den...), ale říkám si, co až budeme odtamtud odcházet a máma tam zůstane? Ale na druhou stranu, nějak se to zlomit musí, jinak přijde v týdnu z jeslí a bude se divit.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    jestli muzu svuj poznatek k isofixu:
    na kojence jsme koupili MaxiCosi cabriofix s isofixovou zakladnou, tu si vozim ve svem aute, kdyz bylo treba, tak se dalo vajicko chytit i pouze pasama. Vyhoda je, ze clovek jen zaklapl a jel a stjene tak kdyz dojel, tak jen vajco odklapl a bylo hotovo. Dnes bych nevolil jinak.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    no a já sem pro ten teplejší. pinguin se nedá zmenšit (zasouvám i tak spodní část dovnitř - jen to není zajištěný zipem), ale ten boll jo. asi bych volila podle sebe - jakej spacák máš ty (a seš s ním spoko) - teplej nebo studenej?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Moc velkém, mobil si trochu píše, co.chce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já bych ten nás neměnila, spokojenost naprostá. My si teď navíc všechno nesli na zádech, takže jsme už pro koupi resili i objem a váhu. Je fakt, že ten nás je pro dítě do 135 cm, takže tak pro drobného předškoláka. Ale B ve třech letech nemá jeste ani metr, takže ok. Navíc v moc celkem spacáku je větší zima.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam