• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    HAWKS: Tak zkusit kontakt(satek,naruc,spolecna postel)Prirozena potreba je blizkost rodicu,nejen nakrmit a prebalit;)Nehlede na to ze na nocni spanek se potrebuji miminka citit bezpecne (jak jina mladata )a pocit opravdoveho bezpeci muzou dat jen rodice.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    to mi nekdo reknete, cim to je, ze kojenec (4 mesice) pres den v kocarku bezproblemu usne a vecer, kdyz uspime a dame do kocarku/kolebky/postylky, tak behem deseti minu je vzhuru a muze se posrat, jak se vzteka a spat nebude..a pritom je nakrmena, prebalena...
    MATT
    MATT --- ---
    SANTAL: ale no tak ;))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MATT: Jdi někam. MY slavíme symbolické narozeniny Ježíše. Je jedno, že jsou dle všeho v jiný den, prostě je slavíme jednou ročně. Že se narozeniny slaví jiný den, a to takový, kdy se všichni sejdou, je pro mé děti normální.
    TY si slav 24.12. slunovrat, který tam není.
    MATT
    MATT --- ---
    SANTAL: kdyz uz tu pravdu, tak bys mel zminit spis slunovrat ;)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FARFELOO: říkám zásadně pravdu.
    Ohledně Vánoc - jsme věřící - říkám, že je to oslava narozenin Ježíška - a když má někdo narozeniny, dávají se mu dárky. Když má narozeniny Ježíšek, dáváme si dárky všichni, tedy je máme protože Ježíšek. Takže pokud někde slyší, že dárky dává Ježíšek, je to zkrácená pravda - kdyby nebylo Ježíška, není tenhle svátek.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    CROSS:
    presne jak rikas..to neni uplatek..to v te porodni je takove, aby se jako starsi skamaradil s tim mladsim, v dalsi fazi uz uplatky nejsou to prave - mama se bude venovat miminky a ty dostanes bonbon..to je treba pak rozdelit..

    to s tim kombajnem> dle vseho si myslim, ze naucil...vi, ze kombajn do auta = nebude vecer.
    kdybys ted udelal tu samou situaci v nejake obmene (cesta nekam jinam), tak si nespoji, ze to je vyznamove totez
    CROSS
    CROSS --- ---
    HAWKS: já jsem synovi vysvětlil, že miminko má v bříšku máma, zatímco táta tam má pivo.

    Jinak k tomu abstraktnímu uvažování. Syn trval na tom, že si vezme do auta kombajn (Duplo) na cestu do jeslí. Zkoušel jsem mu vysvětlit, že když si ho vezme na cestu do jeslí, tento zůstane u mě v autě a večer, až ho máma vyzvedne, ten kombajn nebude mít doma. No, to bylo moc. Nicméně druhý den, když si ho zase ráno připravoval, stačilo zmínit, že kombajn zůstane v autě a ejhle, putoval zpátky na koberec. Akorát nevim, jestli to pochopil, nebo se jenom naučil, že když vezme kombajn do jeslí, tak večer kombajn nebude.

    Jinak miminko nikoho žádnými dárky neuplácelo a proběhlo to v pohodě. Starší mladšímu beztak závidí spíš máminu pozornost (což se snažíme minimalizovat), tam úplatky nefungují.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Ale rikat sestiletemu diteti, ze deti nosi cap a nechava je za kominem uz taky neni to prave. Netreba nejak vyrazne rozebirat bilogocky proces, proste miminko ma maminka v brisku (koneckoncu, starsi sourozenec toho byl svedkem) a kdyz je ten spravny cas, tak proste prijde z briska na svet.
    Nase dcera toto ve svych cirka dvou tri let vzala jako skutecnost, pak chodila, hladila manzelku po brise a porad cagarovala, ze je tam Adelka v brisku. Po nejakych detailech, kde se tam vzalo a jak prijde na svet zatim nepatrala..ovsem to asi take prijde.
    Pekne ztvarnene je to v jedne epizode Krtka.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FARFELOO:
    s ohledem na mentalni vyspelost. Pokud jeste veri na Jeziska, Mikulase a certiky, tak ji v tom nech..oni ji z toho vyleci ve skolce- I kdyz..kolega dokazal se svyma detma mistrne vyklouznout i z tehle situace, kdy za nim dcera prisla, ze ji lhal, ze darky nosi jezisek, ze ve skole ji povidali, ze je kupuji rodice. A on ji na to bez mrknuti oka povida: - Verunko, nam darky nosi Jezisek, jim je musi rodice kupovat. Ale nerikej jim, ze nam je nosi Jezisek, protoze oni by pak chteli taky a na nas by zbylo mene.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAWKS: Teď vážně: hodně přemýšlím nad tím, do jaké míry své dceři říkat jenom pravdu a do jaké míry mám tu dětskou naivitu podporovat... Sám jsem trochu schizofrenní v tom, že jsem vysoce racionální jedinec, všechno analyzuju a podrobuji kritickému myšlení, ale zároveň v kanceláři štěkám jako pes a dělám paci paci.. jen tak, pro radost...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FARFELOO:
    ano, pro tebe je to silne abstraktni a nedava ti to smysl. Dite to nechape a prijde mu to v pohode :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAWKS: Spíš mám pocit, že já nemám abstraktní myšlení:-) Miminko dávající dárky je pro mě hodně abstraktní pojem. Něco jako Vánoce... počkat! :-)))
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    takhle uvazovat by melo zacit az tak kolem 6. roku
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Kdysi jsem na to videl zajimavy test.
    Vemes dite, krabicku a dva knofliky, jeden cerveny, druhy zeleny. Pred ditetem das do krabicky cerveny knoflik. Pak ho poslel za dvere, knoflik prehodis, zavolas dite zpet a zeptas se ho, jaky je knoflik v te krabicce, dite s nejvetsi pravdepodobnosti odpovi, ze cerveny. Moznost, ze jsi mezitim knoflik vymenil dite vubec nenapadne.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FARFELOO:
    jo, to je ten rozdil v mysleni dospeleho a dvouleteho :) Dospeleho napadne presne tato otazka..dite ovsem (do jisteho veku) nikoliv, jelikoz nema abstraktni mysleni
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAWKS: Jak může miminko dávat dárky?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    CROSS:
    jasneze je to super a je to dobre. A je vhodne, aby mela maminka v porodnici nejaky darek, hracku, kterou dostane ten starsi sourozenec jakoze od miminka.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Kdo má zájem o přístup, nechť se hlásí.)
    [ Solorodiče - samoživitel/ka - hledáme řešení ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam