• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HAWKS: to máme my, First bike proste.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ANNAWA:
    v brne mame jeste takove to odrazeci kolo bez slapek..to byla vytecna vec..naucila se na tom stabilitu a pak uz jen pridala slapani a jelo to
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ANNAWA:
    no snazime se ji ju davat, ale ne vzdy se to povede, zejmena kdyz se pro kolo rozhodne nahle a zivelne :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HAWKS: a co helma? :-P
    Ale je tedy šikovná, u nás je porad hitem odrazedlo (v červnu tři roky). Kolo planuju na jaro příštího roku.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Kdyz uz se tu resi kola, tak taky se priklanim k nazoru, ze cim drive na kole bez postrannich kolecek, tim lepe..
    a musim se pochlubit..letos zjara vek necele tri roky. Loni na podzim jeste zadna slava a letos na jare to vypadalo taklhle


    JUGI
    JUGI --- ---
    LAURA: Prosim :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    JUGI: diky za uzitecny komentar.
    JUGI
    JUGI --- ---
    Kazdy dite je jinak siroky dlouhy i bystrozraky a sikovny. Mistni stejne vedeli, ze musis se synem rovnou do prodejny a tam ho na to posasit. Prodejci jsou ohledne detskych i ostatnich kol nejlepsi radci..
    LAURA
    LAURA --- ---
    LAURA: tak nic, byla jsem v koloshopu i s děckem a poradili mi jít rovnou do dvacítky...
    LAURA
    LAURA --- ---
    Měla bych na zdejší otce dotaz ohledně dětského kola. K Vánocům bych ráda synovi koupila větší kolo, ale mám dojem, že na 16" už je moc velkej, respektive že by mu moc dlouho nevydrželo... měří 112 cm. Na 20" to ale zase není.. uvažuju o 18", ale vím, že to není až tak obvyklá velikost. Je to nesmysl? Mám koupit 16" a prostě doufat, že z toho tak rychle nevyroste?

    Další dotaz - jak zásadní je co nejnižší váha kola? Kolik tak v pohodě utáhne 19 kilové dítě?

    (ohledně té 18" mi padlo do oka toto http://www.detska-kola.net/produkt/condor-detske-kolo-condor-alu-18-chlapecke-modra-2014-1415, připadá mi dobré, lehké...?)

    Díky za rady!
    CROSS
    CROSS --- ---
    ...a odpovím si sám, je to v pohodě, děti se vejdou v klidu a každý si užívá cestu po svém. Kdyby to někoho zajímalo, tak infant sling čili vložku pro přepravu nesedících kojenců ve vozících Chariot (nyní Thule Chariot) můžu vřele doporučit, dítěti se tam líbí a z vozíku má parádní výhled, rozhodně lepší než z klasického kočárku ve stejné (tj. spíše ležící než sedící) poloze.

    Starší dítě sedí de facto níž než kojenec, takže do něj ani nemá jak šťouchat (krom toho si to nechá vysvětlit).

    S šířkou 80 cm je to teda už trošku monstrum, ale do parků a podobně perfektní.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CROSS: hmmm musel jsem 5x precist prispevek, pak si dat kafe a pak jeste parkrat si to procist nez mi doslo ze asi neni rec o fordu cougar. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    No abych to upřesnil, Chariot máme už půldruhého roku a vím zcela přesně, na jaký typ aktivit ho používáme a na jaký ne. S ježděním (dítěte) na kole to nemá nic společného a rozhodně to není náhražka kola. Například scénář „manželka se vrací z práce a jde vyzvednout děti do školky a jeslí“ mi s dobře míněnou radou hodit na freeridový soft tail dětskou sedačku a přibrat k tomu ještě dětské kolo a vyrazit do deště moc neladí. Mladšímu teprve budou tři měsice, takže než toho naučím jezdit na kole, bude to ještě chvilku trvat. Ptám se čistě prakticky na zkušenosti s přepravou dvou různě starých dětí.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: švagrová si koupila vodítko na psa, a pomocí toho tahala dítě na odrážedle/motorce*, aby jako se nemuselo tak namáhat, malou chvíli mi to přišlo jako super nápad (máme takřka stejně staré děti), ovšem již na konci jediné procházky jsem pochopila, že ANI OMYLEM, dítě se naučí být líné jedna dvě a rodič se utahá (místo, aby se utahalo dítě, což je přeci cíl!)

    *vodítko bylo připnuto na odrážedle, ne na dítěti, jsem si to po sobě přečetla a vypadá to brutálně :-)
    JUGI
    JUGI --- ---
    CROSS: Popravdě todle jsme nějak přeskočili, přišlo mi, že větší zábava je naučit je co nejdřív na odrážedle a pak rovnou na kolo se šlapkama, bez přídavnejch koleček (pokud nejsou postižený nebo moc líný :) Jedno by jelo vedle tebe (nebo na tyči za tebou, pokud je chceš tahat několik km navíc oproti normálu) a druhý malý si posadíš za sebe, nebo kamkoliv. Když se chci projet, tak sám, stejně v tom děti dlouho nevydrží a je s tim akorát voser (nelíbí se jim to) Ale každý to má jinak a chápu, že je to pro někoho dobrý nápad ale.. Btw. mám dojčata a taky sem to řešil, než mi to přišlo jako nesmysl na pár měsíců. Jinak goodluck :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Pokud máte někdo zkušenosti s vozením dvou dětí v Chariotu (konkrétně jde o Cougar, ale to je asi jedno, pochopitelně dvoumístný), kdy jedno je dvou a půlleté a druhé by bylo v infant slingu... podle návodů by to mělo být v pohodě, je něco, na co bych si měl dát pozor, kromě zjevného rizika, že větší bude šťouchat do menšího? Dokud nebude menší samo sedět, beztak to nebudeme tahat za kolem, ale používat jen jako dvoumístný kočárek.

    Chystáme se přejít z jednomístného na dvoumístný, tak přemýšlím, jestli jsem neopomněl nějaké zádrhely...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    KRUPAN:
    u novorozene jo, po nejake dobe jsme vycitili, ze uz ji zaclo vadit, kdyz nema volne ruce
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zavinování funguje, řekl bych, selektivně. Se starším synem to bylo jediné řešení (v příslušném věku), na mladšího to nezabírá a nesnáší to (naštěstí usíná i bez zavinování).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KRUPAN: Jo, zavinování.. To byl můj hlavní job, co by novo otce...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    HAWKS: zkoušeli jste zavinout? jakože pevně? nám to funguje, máme děti 9 tejdnů... chvilku se vztekaj a pak vytuhnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam