• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ADD
    ADD --- ---
    MATT: Nevím, jestli vykolejený, prostě se změnily. Ještě jsem o tom přemýšlela a mám pocit, že přestože se pohybuju v křesťanském prostředí, kde by člověk čekal konzervativní přístup, znám všeho všudy jednu holku, která - nedobrovolně - přijala model "čekám na muže doma a starám se o děti" a ta svého drahého nedávno opustila. Jinak má dvojice buď štěstí na společné zájmy a hlídání a tráví čas spolu doma + spolu venku, nebo se "ve vycházkách" střídají. Podporu pro model hospodyňky podporující manžela v jeho zájmech najdeš leda u té starší generace, a to nebude dostatečné pro spokojené manželství. :-)
    MATT
    MATT --- ---
    ADD: myslim, zes to docela vystihla. dnesni spolecensko-socialni role jsou tak vykolejeny, ze by jeden z toho moh bejt docela nestastenej.
    MATT
    MATT --- ---
    INUSHKA: snazim se, aby na ni "hlidani" vyslo jednou, max 2x tejdne. k tomu "asi" - ty znas motivace sveho muze? znas nebo si to myslis? znas to co ti rika, to co si on mysli, nebo jeho opravdove podvedome motivy? a cokoli z toho, bys psala nekam na net?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    AVATAR: Jsem si nevšimla, že zrovna ty bys nám někde vnucoval svoje chlapské pohledy na naše problémy. Spíš si chodíš pro rady a pro ženský pohled na ty svoje, co jsem tak postřehla :-)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    INUSHKA: tak sorry, no :D
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Já bych ho akorát uklidnila, že jo, 3-4x být večer s dětma může být v určití fázi života normální - zvlášť, když to následuje po době, kdy byla ženská doma 7 večerů ze 7 a některé z nich byla s dětma sama. Jen je dobrý do toho občas vsunout večer společný, by si muž odpočinuté ženy užil. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Nešlo mi o to, ŽE se MATT zeptal, ale JAK se zeptal a jak se následná diskuse vyvíjela, vyvolalo to ve mě nějaký dojem, na základě kterého jsem reagovala. Nicméně MATT zjevně o diskusi nestojí a já taky nemám ráda, když do mateřských diskusí lezou chlapi a vnucují nám tam svůj pohled z druhé strany, aniž by se jich kdo ptal, tak to nebudu dělat tady. Jestli chceš v tématu pokračovat, můžeme se přesunout do vhodnější diskuse nebo do pošty.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Jen říkám, že chápu, když někoho zajímá, jak to mají jinde. Taky se na nyxu občas ptám, jak lidi něco dělají/vnímají.
    Tuším, že i pro mého muže bylo uklidňující zjištění, že i jiní muži jsou občas večer s dětmi sami doma a žena někam mizí. Občas má člověk tak výrazně posunuté vzory z dětství, že se musí rozhlédnout a zjistit, jak to funguje jinde. (Například naši při každém mém odchodu na přednášku nebo koncert, o kterém se dozví, lomí rukama, že mě muž určitě opustí, když mu neuvařím teplou večeři a bude muset čistit dětem zuby. :-) Muž zase vyrostl v domě s prarodiči, takže rodiče mohli večer odcházet spolu. Bylo fajn zjistit, že v naší generaci je normální se po večerech střídat - je míň hlídání a zároveň větší potřeba sociálního života, než jak to bylo za našich rodičů, takže ty si za vzor brát úplně nelze.)
    MATT
    MATT --- ---
    INUSHKA, JUGI: az se budu potrebovat vypovidat, tak pujdu za tema divnejma kamaradama ;)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Jenže to přece podle prostého čísla x-krát za týden nerozlišíš. Vždycky záleží na okolnostech, důvodech a zejména na tom, jak to danému páru vyhovuje. Zjistit, jestli je divná moje žena nebo kamarádi? To jako fakt? Tak to by mě zajímalo, jestli je divný můj muž nebo moje kamarádky, když to máme doma různě.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Tak není od věci vědět, jak to mají ostatní. Jestli žena tvrdí, že střídání půl na půl je spravedlivé, ale kamarádi "hlídají" jednou za měsíc, tak je dobrý zjistit, jestli je divná žena nebo moji kamarádi. :-) Pokud tedy člověk chce informacím z nyxu přikládat stejnou váhu jako zkušenostem - mají tu nevýhodu, že když se nehodí, jdou shodit "kdoví, jak to mají doopravdy".
    JUGI
    JUGI --- ---
    INUSHKA: Nechtěl sem Matta prudit ale když někdo o svejch dětech mluví že je hlídá, tak mi přijde že nejsou jeho :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MATT: Asi? Ty nevíš, kam a proč tvoje žena večer chodí?
    Vůbec moc nechápu účel takovéhoto dotazu. Chceš si udělat statistiku, abys věděl, jestli hlídáš málo nebo moc? K čemu ti to bude? A jak často "hlídá" vaše děti tvoje žena?
    JUGI
    JUGI --- ---
    MATT: já nikam nechvátám, povídej :)
    MATT
    MATT --- ---
    JUGI: ;))) na tom taky neco je, ale ma to i svoje nevyhody, ale to uz je na delsi debatu..
    JUGI
    JUGI --- ---
    MATT: Toho si važ, není nic nudnějšího než domácí puťka :)
    MATT
    MATT --- ---
    ANNAWA: asi chce mezi lidi..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MATT: a proč to máte takhle rozhozené?
    JUGI
    JUGI --- ---
    Tyden, cili sedm dni, spravedlive nelze rozdelit :)
    MATT
    MATT --- ---
    ANNAWA: kdybych byl 3-4x mimo domov, tak jo, ale to bych chtel tak 10 denni tejden.. ;)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MATT: takže je to docela spravedlivý? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam