• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Znám lidi, co spí i čtyři hodiny za týden, naštěstí děti nemají.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CROSS: škoda že spánkovej deficit ale nejde "předespát":))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Tyvole! My se ted v nekolika mesicich obcas i vyspime celou noc, tohle by me zabilo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PISKVOR: píšu to jako někdo, kdo tři a půl roku spal víc jak 4 hodiny v kuse jenom na služební cestě.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Zni to jako blbej vtip, ale neni to blbej vtip. Pripojuju se s touze radou, ted je tak minimalne na pul roku posledni sance.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DASHAN: tak se jdi ještě pořádně vyspat.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tak to teď čekám! Sice odstaven od krásy těhotenství, od prožitku toho zázraku jímž je porod, ale stále čekám milovaného potomka, který se každou chvíli narodí a moc se těším!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: jenže ten už je moc drahej, plus to už není kočárek. Nechci krom toho kupovat další.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: no já právě měl za to, že se to montuje do aut už řadu let, proto se ptám. V otázce nebylo žádné hodnocení. Byla to čistě zvědavost, viz KOTENCE.

    Ten Summit x3 vypadá dobře, něco takového bych býval taky zvažoval, ale nakonec jsme pořídili Chariot (nyní Thule Chariot), což neni úplně ta samá kategorie, ale plní stejný účel (dá se s tím všude, ale není to tak úplně kočárek).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CROSS: Taky nemáme isofix. A to naše auto je z roku, kdy už prý všechna auta isofix maj automaticky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: nemáme úplně nové auto, jak prosté ;-)

    Kočárek budu taky řešit letos, ale chci Babyjogger Summit x3, protože je do terénu a dá se s ním i do města.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: jo, tu sedačku jsem nezamýšlel jako doporučení tobě, i kvůli isofixu (co za auto dneska nemá isofix?), to jsem si spíš opovídal na vlastní otázku.

    Ještě k tomu kočárku: to Chicco Trio Living bych i celkem doporučil, nám vydrželo dva roky intenzivního provozu s prvním dítětem a potom ještě cca 9 měsíců s druhým, uživatelsky docela v pohodě (jednoduchý na rozkládání a skládání, měnění sedaček a podobně). Vydrželo by i dýl, kdyby se starší syn na to furt nevěšel, na zátěž dvěma kusy to asi stavěný nebylo. Mně ty konstrukce z mnoha tenkých tyček moc neberou, ale ukázalo se to celkem spolehlivé a ani se to moc nevykloktalo. Pro dítě pohodlné. Chicco na to občas dělá různé promo akce, takže bych se toho (nového) nebál.

    Dneska bych si k tomu akorát pořídil isofixovou základnu, ale i s tou jen na pásy se s tím manipuluje dobře a snadno. No to jen když jsem to už nakousnul.

    Od Chicca se nám osvědčila ještě taková ta jednoduchá lehačkosedačka pro kojence, naopak jejich houpačka byl fail.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: vypadá dobře, ale nemáme isofix, tak nic.
    A chicco kočárky mě právě moc neberou, i když jsem jeden měla a byl celkem fajn. Asi z toho ta nedůvěra.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: no já jsem právě moc negativních testů nenašel, teda ono to je taky tím, že přinejmenším v českých luzích Chicco sedačky moc nejedou a v testech se moc neobjevují (přiznávám, že jsem nehledal moc důkladně). Abych si sám odpověděl, našel jsem třeba tenhle:
    Test dětské autosedačky Chicco Oasys 2/3 Fixplus: bezpečná, komfortní, ale nehodí se do všech aut - Testy dětských autosedaček Testy - AutemBezpečně.cz
    http://autembezpecne.cz/...detske-autosedacky-Chicco-Oasys-2-3-Fixplus-bezpecna-komfortni-ale-nehodi

    Od ADAC dostala Gut a od Auto Motor und Sport Recommended, co se týká isofixu, moje auto v seznamu podporovaných modelů není (resp. značka tam vůbec není ;-]) nicméně můžu potvrdit, že do Subaru Forester SH pasuje perfektně, přece jenom Japonci asi vědí, jak isofix namontovat. Takže u mě je asi rozhodnuto.

    Jinak kdyby někdo stál o součástky z Chicco Trio Living (Chicco má u nás doma tradici, i když ne vždy jednoznačně dobrou pověst), například korbička hlubokýho kočárku je prakticky netknutá + k ní mám ty úchyty, aby se dala vézt připnutá na pásy na zadních sedačkách (nevim, jestli je to v ČR legální teda), kojenecká sedačka taky v pohodě (k tý mám dvě non-isofix základny), a pak různý ty věcijako pláštěnka etc., tak bych to mohl dát v červenci k dispozici. Podvozku kočárku upadlo u druhého dítěte kolo ("nic to nevydrží", haha), nechce se mi to celý prostě odvézt do sběrného dvora.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: fajn, ale naše auto isofix nemá, což jsme tady zapomněla napsat.

    CROSS: Chicco v testech nic moc? Nějak jsem to procházela a vyšly mi z toho právě ty dvě dole zmíněné.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Do debaty k sedačkám dva tipy: u kategorie 1 je pro mě zásadní, jak se dá přezka zapnout jednou rukou a jak se dá sedačka komplet odstrojit, když se do ní dítě vyzvrací. Máme dvě generace Roemeru King Plus a ta novější přezka je z tohoto hlediska na pytel, na druhou stranu se to celé dá poměrně dobře rozložit, vyprat a vystříkat hadicí. ;-]

    Co se týká sedaček kategorií 2 a 3, nějaké negativní zkušenosti se sedačkami Chicco? Mám vyhlídnutou Oasys a celkem tomu nemám co vytknout.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    My jedeme na ISO fix úchytech.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: díky :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: My vzali Cybex Solution, ale v čem konkrétně byl lepší než ostatní si už nepamatuju. :-) Ale zkoumali a testovali jsme to dlouho, výhrady za rok používání nemáme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Výběr autosedačky pro dítě 4 roky, 18 kilo, metr výšky: cybex solution nebo kiddy Discovery? Případně kiddy life, variantu s pultikem by podedilo další dítě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam