• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: vypadá dobře, ale nemáme isofix, tak nic.
    A chicco kočárky mě právě moc neberou, i když jsem jeden měla a byl celkem fajn. Asi z toho ta nedůvěra.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: no já jsem právě moc negativních testů nenašel, teda ono to je taky tím, že přinejmenším v českých luzích Chicco sedačky moc nejedou a v testech se moc neobjevují (přiznávám, že jsem nehledal moc důkladně). Abych si sám odpověděl, našel jsem třeba tenhle:
    Test dětské autosedačky Chicco Oasys 2/3 Fixplus: bezpečná, komfortní, ale nehodí se do všech aut - Testy dětských autosedaček Testy - AutemBezpečně.cz
    http://autembezpecne.cz/...detske-autosedacky-Chicco-Oasys-2-3-Fixplus-bezpecna-komfortni-ale-nehodi

    Od ADAC dostala Gut a od Auto Motor und Sport Recommended, co se týká isofixu, moje auto v seznamu podporovaných modelů není (resp. značka tam vůbec není ;-]) nicméně můžu potvrdit, že do Subaru Forester SH pasuje perfektně, přece jenom Japonci asi vědí, jak isofix namontovat. Takže u mě je asi rozhodnuto.

    Jinak kdyby někdo stál o součástky z Chicco Trio Living (Chicco má u nás doma tradici, i když ne vždy jednoznačně dobrou pověst), například korbička hlubokýho kočárku je prakticky netknutá + k ní mám ty úchyty, aby se dala vézt připnutá na pásy na zadních sedačkách (nevim, jestli je to v ČR legální teda), kojenecká sedačka taky v pohodě (k tý mám dvě non-isofix základny), a pak různý ty věcijako pláštěnka etc., tak bych to mohl dát v červenci k dispozici. Podvozku kočárku upadlo u druhého dítěte kolo ("nic to nevydrží", haha), nechce se mi to celý prostě odvézt do sběrného dvora.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: fajn, ale naše auto isofix nemá, což jsme tady zapomněla napsat.

    CROSS: Chicco v testech nic moc? Nějak jsem to procházela a vyšly mi z toho právě ty dvě dole zmíněné.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Do debaty k sedačkám dva tipy: u kategorie 1 je pro mě zásadní, jak se dá přezka zapnout jednou rukou a jak se dá sedačka komplet odstrojit, když se do ní dítě vyzvrací. Máme dvě generace Roemeru King Plus a ta novější přezka je z tohoto hlediska na pytel, na druhou stranu se to celé dá poměrně dobře rozložit, vyprat a vystříkat hadicí. ;-]

    Co se týká sedaček kategorií 2 a 3, nějaké negativní zkušenosti se sedačkami Chicco? Mám vyhlídnutou Oasys a celkem tomu nemám co vytknout.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    My jedeme na ISO fix úchytech.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: díky :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: My vzali Cybex Solution, ale v čem konkrétně byl lepší než ostatní si už nepamatuju. :-) Ale zkoumali a testovali jsme to dlouho, výhrady za rok používání nemáme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Výběr autosedačky pro dítě 4 roky, 18 kilo, metr výšky: cybex solution nebo kiddy Discovery? Případně kiddy life, variantu s pultikem by podedilo další dítě.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    FARFELOO: Syn to měl taky, v době, kdy se učil na nočník. A byla to kombinace toho, že nebyl na odplenkování ještě připravený (potřeboval kadit vestoje a kdy se mu zachce, nejčastěji pak zalezl pod stůl, takže chodit na záchod/nočník byl problém hned z několika důvodů, toho, že nesnáší, když je politý nebo pokecaný a myslím, že i to vyměšování je pro něj nehygienické. No a jako bonus má metabolismus, kdy potřebuje nejen dostatečný příjem tekutin ale i vlákniny, a v té době zrovna bojkotoval téměř cokoli, co tu vlákninu obsahuje (z ovoce jedl jen banán, zeleninu v podstatě žádnou krom té rozmixované v omáčkách). Spravilo se to nástupem do školky (nevím proč, ale prostě to najednou začalo fungovat). teď už i jí to ovoce a zeleninu, stolici má pravidelnou. :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: Spadnul a spláchnul se František...bože, ještě že nemáme tv :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    FARFELOO: Kdybych dostala pětikorunu pokaždé, když to slyším!!! :-D
    Ne, vážně... Ono je to docela složité... těch příčin, proč to nejde je hodně. Některé jednoduché a jiné složitější / náročnější.
    S těmi tekutinami se to má tak, že je to naprosto nejčastější příčina. Celkově se nízkým příjmem tekutin zpomaluje celý ten posun....takže jen zvednutí příjmu tekutin může stačit (často, často, často slyším, že "pije dost" a pak se ukáže, že fakt ne).
    Další věc je, že špatná zkušenost (např. způsobená krátkodobým nízkým příjmem tekutin) zapříčiní blok: např. stolice je příliš tuhá, nejde ven, je to bolestivé... příště se toho bojím, nechci to opakovat, zadržuju, odkládám, co to jde, tím je to opět tuhé a bolestivé - celé se to krásně fixuje a vyměšování je pak problém.
    Psychika hraje obrovskou roli... (měla jsem v péči holčičku, která se bála na toaletu, protože viděla, jak tam spadnul a spláchnul se František v kouzelné školce...než jsme na to přišli!!!)
    A obecně děti mezi jedním a třetím rokem neomylně vycítí, co považuješ za důležité a na tom tě šponují... ;-)

    V každém případě přeji pevné zdraví a hodně zdaru... :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Stavět teprve budeme, na podzim už jsme to nestihli....ale hodlám se řídit radami mého bratra. Pod písek určitě něco dát, ideálně vodopropustného. Netkanou textýlii nebo něco podobného aby se děti neprohrabaly až na hlínu a nemíchaly ji s pískem. Písek máme z pískovny, ale není to ten na pískoviště, je hrubší, takže bábovky moc nedrží (holt se bude muset dítko snažit).
    Jinak určitě doporučuju dřevo před instalací pořádně nalakovat něčím voděodpudivým.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Prosím o zkušenosti se stavbou pískoviště.
    Jak hluboký je tak akorát, aby to stálo za to? Dáváte něco pod písek nebo je rovnou na hlíně? Odkud máte písek? A je něco, co by člověka předem nenapadlo? Díky.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    FARFELOO: Není to určitě jediná příčina, ty emoce mě napadly jen v předchozí souvislosti. Těžko říct, jakou příčinu to má u tvojí dcery, nosí ještě plíny, nebo se jí nechce na nočník?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NIENNA: To není nízký příjem tekutin... Prostě to oddaluje, vymýšlí si jiné aktivity (hajat! papat! koupat!). Ne protože se snaží a nejde to, ale prostě nechce...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    FARFELOO: Nejčastěji nízký příjem tekutin....i když to zní banálně....A pak mnoho a mnoho jiných věcí....
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TORUVIEL: Myslíš, že zadržovaná stolice jsou často zadržovaný emoce? Máme ten problém s 19 měsíční dcerou (už půl roku). Nemám, ale pocit, že by měla s emocema problém. Co jinýho by to mohlo být?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MADCAT: Chce to velkou nálož trpělivosti a všechno mírně vysvětlovat a opakovat, nemoralizovat, nenálepkovat ho jako "zlobivého". Neuchylovat se ke křiku a násilí, to podle mě kýžené plody nepřinese, naopak. Syn prostě touží po vaší pozornosti, tak mu ji dát (jak je ve vašich silách, ale důležitý je od něj neodbíhat a třeba někdy upřednostnit jeho před miminem a dát mu to vědět, že je upřednostněn) a hlavně ho zapojit do chodu domácnosti (ale ne formou příkazů, ale kooperace, třeba formou "s tímhle mi můžeš pomoct ty, mimino to ještě neumí"), aby si připadal stařší a důležitý. Vyčlenit mu nějaká privilegia, která mimino nemá. Ale většina toho tu už byla napsána.
    MADCAT: Jak píšeš, že odmítá chodit na velkou, tak to jsou zadržované emoce...je to věc často dost psychosomatická, takže řešit to projímadly bude až druhotné, prvně ta psychika...a ty emoce si pak vybíjí tím popisovaným chováním.
    MADCAT: Jo to je pitomě udělaný, mám nějakou peřinu a ikea povlečení je samozřejmě o trochu větší, takže to úplně nesedí...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MADCAT: Mám kvůli tomu pro dítě dvě peřinky a dva palštářky. Ikea má svoje velikosti - takže pokud má dítě povlečení z Ikea má i od nich peřinku. Pokud má povlečení jiné tak má nějakou běžnou peřinku 140x70 (to je docela častý rozměr) a poštář netuším.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADCAT: Ne, neexistuje, a ano, je potřeba si to kontrolovat (i když na jednoho výrobce omezení být nemusíte, mám pocit, že 40x60 a 120x60/140x70 jsou ty nejčastější rozměry).
    Ostatně, ani ty dospělácké varianty nejsou až tak ustálené, viz IKEA a jejich rozměry peřin (nebo Debenhams a jejich anglické).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    existuje nějakej standardní rozměr dětských přikrývek, polštářů a k tomu povlečení? neustále jsem vystavován dojmu, že každej výrobce to má jinak veliký, narozdíl od "dospěláckých" variant, kde je to tak nějak ustálený. máme něco z tchiba, něco z ikea, něco ještě odjinud, a všechno se to sakrafixhiml LIŠÍ!!!?! :-X jeden polštář 50x70, druhej 40x60, třetí 45x65... máme teda z toho důvodu zůstat odkázáni na jedinýho výrobce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam