• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    FARIN
    FARIN --- ---
    ADD: tak idealni jsou festaky s desky hristem. V tomhle je super Mezi ploty, kde jsou i divadla pro deti apod.
    ADD
    ADD --- ---
    SOJKA: Třeba matka tou dobou usoudí, že doma je s miminem nejlíp... (Jako usoudila většina ženských kolem mě. Já byla větší magor, ale třeba chvíle, kdy dohrála písnička a já zjistila, že dítě na mým břiše brečí a já ho neslyšela, mě docela vytrestala. Letos v dětma 6,5 a 5 a 1,25 jsme si venkovní koncerty užili. U fesťáků je problém, že jsou trochu drahý na to, aby děti po půl hodině prohlásily, že už je to nebaví a chtějí jít na hřiště. Nebo neutišitelně brečely v případě nemluvňat.)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    NOFNAK: Hele mám obytné auto, takze dite bude vetsinou v nem v cestovni postylce. Slo mi jen o to kdybych ho vytahl ven, aby bylo chraneno. Neni to zadnej velkej festival. Sluchatka tak i tak koupim, jen jsem chtel vedet jestli s tim nema nekdo zkusenosti. Na ten festival chce hlavne matka ditete aby se taky nekdy odreagovala.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    SOJKA: Osobně bych asi radši počkal. Jasně, miminka nejsou z cukru a člověk nemusí kompletně překopat celý život po jejich narození, ale na druhou stranu, není přeci jen ve 4 měsících trochu brzy na takovou hromadnou akci jako je festival. I se sluchátky bude hluk dost silný, neuslyší pořádně hlasy rodičů, velké množství cizích lidí a také chorob, slunce nebo déšť..
    Je to samozřejmě na Tobě, ale je opravdu tolik důležité na ten festival jít?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TRISSIE: Jo ta by měla být v 9 týdnu ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOJKA: a stihnete do té doby aspoň první dávku hexavakcíny? Ono tahat takhle malé dítě mezi tolik lidí má i jiná úskalí než jen ochranu sluchu...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    dik vsem.
    Asi by se dalo ušetřit za mountfieldacky ale můžu je mít levněji a jeste bez DPH takže radši zvolím kvalitu 3m.Snad nebudou moc tlacit.
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    SOJKA: Tyhle sluchátka jsou fajn, ale nějakej tlak na tu hlavu vyvolávaj. Nejsem si jistej, ty tři měsíce mi pocitově přijdou tak na hraně. Na druhou stranu, rozhodně to není žádnej "svěrák", jak píše Solei. Ohledně protestování, myslím, že ve třech měsících naopak bude ještě celkem smířený. Naše roční dítě si sluchátka sundavá, ale to spíš obecně proto, že nechce mít na hlavě nic (čepici a pod.). Řešili jsme to teď tak, že jsme si drželi odstup od stage.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SOJKA: Vídávám s tím i mimina, nejspíš to půjde nějak uzpůsobit velikosti hlavy. My dali dceři normální ochranný sluchátka, něco jako tyhle, a taky to fungovalo (taky máme nějaký nastavitelný, dítěti to sedí na hlavě pevně) http://www.mountfield.cz/chranice-sluchu-atol-1oop0052?gclid=CMP04rnjs84CFcsK0wod0bIDmw
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOJKA: si nějak nedovedu představit že mimino nebude protestovat proti hlavě sevřené několik hodin ve svěráku
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    SOJKA: jako jestli je nekdo z nas jako 3mesicni mimino mel na usich na hudebnim festivalu?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj potřeboval bych poradit. Mám měsíční dítě a v září bych s ním chtěl jet přes den na hudební festival.
    Ochrana sluchu je samozřejmostí ale řeším dilema jaké sluchátka koupit.Vyhlidl jsem si 3M peltor Kids ale na internetu se liší použití. Někde píši že jsou vhodná pro kojence a někde od 3+
    Máte s tím někdo zkušenosti?
    www.auris-audio.cz
    http://www.auris-audio.cz/search?search=peltor+kid
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: A omluvte jazykové nesrovnalosti, koukám, ze jsem přehledla automatické opravy na telefonu, snad se to dalo přečíst
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FARFELOO: My jsme byli loni v Holandsku a v Anglii a na synovi nebylo poznat, ze si hraje s někým, kdo mluví jiným jazykem. Kdyz jsme se ho pak prali, jak chlapeček mluvil, tak odpověděl, ze normalne. Kamarád se ho pak jednou anglicky ptal, jestli neviděl jeho syna a erik normalne odpověděl česky, ze dotyčný sedí v autě a řídí a ukázal směr. Kamos poděkoval a bylo. Prislo mi, ze to fakt neřeší a je to pro nej uplne přirozený. Ani jednou si městě živá, ze by nerozuměl. Bylo mu 4,5
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FARFELOO: ve Francii syn si na hřišti s francouzskými dětmi hrál jako by nic a tady, když se sejdeme na hřišti s arabskými nebo rusky mluvícími dětmi, tak se domluví.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Mám další prázdninové téma. Byli jste někde s dětma, kde jste aktivně používali cizí jazyky? jedeme na dovolenou, kde budeme mimo jiné trávit čas s kamarády a rodinami, které nemluví česky. Mám tříleté dítě a vůbec nevím co od toho čekat. Bude naštvaná, že nerozumí? Bude jí to jedno? Když jí budu tlumočit, bude chtít s lidmi v cizím jazyce komunikovat? Ví, že existují jiné jazyky a má je ráda. Když jsme byli naposledy na jeden den v zahraničí, tak si hrála na to, že mluví anglicky, ale byl to jen jeden den...

    nechci žádnou konkrétní radu, vím, že si to budeme prostě muset vyzkoušet, ale zajímá mě jak třeba reagovaly vaše děti...
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    CROSS: Řekl bych, že to máš dobře promyšlené. Mně se osvědčilo jet přes den, dělat často zastávky. Dostatek jídla a případně nějakého mlsání. Nějaké ty "hry do auta", jak jsi zmiňoval (počítání oveček.. nebo třeba kolik mineš náklaďáků, my jsme při cestě do Chorvatska počítali, kolik projedeme tunelů). A v případě arci nudy použít tablet, kde si pustí pohádku. Také jsme měli pohádky na CD.
    Pokud bys chtěl dát dítě dopředu, doporučuji zjistit jakže je to v Německu. U nás to je legální, ale např. v Rakousku ne.
    JEDI
    JEDI --- ---
    Kamarád prosí o pomoc s výzkumem, díky za podporu


    Podpora nastávajících otců a otců v prvních měsících a letech psychoterapeutickými prostředky - KVANTITATIVNÍ VÝZKUM

    PROSÍM POMOC!

    Prosím o velkou laskavost. Pořád mi chybí ještě asi cca 200 respondentů pro vyplnění formuláře kvantitativního výzkumu, kde jediným požadavkem je, aby ten, kdo to vyplňuje, byl muž.

    Rád bych tedy poprosit všechny muže, kteří to třeba nevyplnili už dřív, jestli by si na to udělali 5-10 minut čas.

    A potom všechny, kteří byste mi s tím chtěli pomoci, někde někam někomu rozeslat, sdílet a požádat o vyplnění? Každý kousek se počítá. Moc děkuji :-)

    Podpora nastávajících otců a otců v prvních měsících a letech psychoterapeutickými prostředky - KVANTITATIVNÍ VÝZKUM
    https://docs.google.com/forms/d/1tDn52wsR7wyUmF2Td70fXhB7cl7TjhXHflQJjTEosaY/viewform?c=0&w=1
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: my taky jezdíme přes den, protože naše podivně spící děti by nějak pokusy o noční jízdy taky akorát vyprudily.

    CROSS: muzeum dopravy v sinsheimu jsme taky použili jako zastávku a dobrý to bylo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HABRENKA: dík, pro nás je to zhruba v půlce cesty, tak to zvážim. Že by se démoni proběhli před druhou půlkou. Krabičky s ovocem, mrkví, to je jasný. To je náš cestovní rituál. :-] Při ježdění po Švýcarsku obvykle sledujeme a počítáme krávy, kozy, ovce a koně, co se pasou u cesty, ale kolem A5 a A6 se toho moc nepase.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam