• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOJKA: lego DUPLO se zvířátky a kytičkami? nějaký ten holčičí set?
    syn to dostal od babičky k prvním narozeninám v srpnu a tak od října zkoušel dávat na sebe minimálně ty kytičky a kolem vánoc už zuřivě stavěl věže... a holky zase vždycky ujížděly na postavičkách a zvířátkách.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SOJKA: tady sice pisou 2+ ale mala si s tim hrala uz v roce a porad si to sem tam veme http://raditvorime.cz/hracky-pro-nejmensi/38-drevena-deska-se-zamky.html
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Premyslim o darku pro dceru k prvním narozeninám. Je toho spousta ale chtel bych neco naucneho co hned neomrzi. Napada vas neco?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    dovolim si inzerát, když už se tady řešili ty sedačky. Třeba někdo shání.

    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dětská autosedačka Maxi cosi cabriofix + zimní fusak + family Fix base / Praha / 4500 CZK ]
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Ta bez isofixu nemá základnu, takže tam se to nastavit prostě nedá.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: zajímaly mne rozdíli isofix vs neisofix kdes psal že máte obé a rozdíl pouze v poloze pro spánek - dle mého se pallas fix a nefix v možnosti nastavení sedačky pro spánek neliší (obě se základnou pro např 1,5leté dítě)??
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Ono jak je to na tý základně s isofixem, tak se ta samotná sedačka dá jakoby podtrhnout a sklopit dozadu. Určitě to bude na nějakým videu. Nic extra to není, ale občas se to může hodit.


    POHODAVOLE: Je pravda, že při bočním nárazu to asi bude stabilnější než na pásu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: zvláštní, my koupili recaro a píší, že díky isofixu je bezpečnější při bočním nárazu..
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: ten rozdíl v možnosti nastavení na spánek by mne zajímal - mohl/a bys to prosím rozvést :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREVE: tak ono se ty sedačky poutat mají (je to tuším ve všech návodech), ale náhoda je v tomhle blbec...
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Já mám Cybex Pallas oboje, jednu s isofixem a druhou bez, rozdíl v bezpečnosti tam opravdu není. Jediný rozdíl je v možnosti nastavení na spánek a také v tom, jak říká
    TRISSIE, že ti sedačka bez dítěte nelítá po autě. Ačkoliv já jsem prázdný sedačky radši vždycky poutal.

    Pak mám ještě vajíčko na mimino s isofixovou základnou a to je samozřejmě super, protože to jenom nacvakneš na základnu a nemusíš nic poutat pásem. Opět je to ale jenom funkce komfortu, nikoliv bezpečnosti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALYSO: největší výhodu isofixu u "velké sedačky" vidím v komfortu toho, když dítě v autě NENÍ. Protože prázdná neisofixová sedačka, která není připoutaná, v případě nehody ohrožuje zbytek posádky auta - a ruku na srdce, kolikrát člověk zapomene, že ji má upásat poté, co dítě z auta vyndá (natož při použití u starších dětí, které se už samy odpoutají a samy vystoupí).
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: tak se prosím mrkni na cybex pallax m a cybex pallas m-fix. pro obě varianty se používá bezpečnostní pás auta - vedený přes pultík. jediní rozdíl vidím tedy v použití isofixu. komfort chápu při použití například u vajíčka a základny, ale tady u větší sedačky kterou nevyndavám musím stejně dítě posadit, přiložit pultík a zapásat bezp.pásem... stejně tak v opačném pořadí když budeme vysedat.
    Ptám se jestli opravdu isofix má funkci pouze komfortní - protože s tímto názorem nejsem ztotožněn. S isofixem se velice snižuje riziko špatné montáže sedačky :) to je pro mne důležitá bezpečnostní funkce.
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Nevím na co se ptáš. Pokud je isofix jediným způsobem, jak vajíčko upevnit v autě, tak je to asi jasné. Jestli se ptáš na rozdíl mezi poutáním pásem a isofixem, tak je to kvůli komfortu při nandavání a vyndavání.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PALYSO: U vajicka to je bezpecnostni prvek, protoze vajicko je vcelku. U pultikovy sedacky je isofixem chycena jen skorepina, ne pultik. Kdybys v tom dite nepripoutal a naboural, tak bude pultik i dite pokracovat ven a zbytek sedacky zustane pripevnenej isofixem.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PALYSO: určitě je to bezpečnostní prvek když pak to vajíčko nepasas, já bral isofix základnu hlavně kvůli lenosti abych nemusel vajíčko pořád pasat a i kvůli tomu,že když dítě třeba usne tak ho jen vycvaknu ze základny aniž bych ho vzbudil a odnesu domu.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: tak proč mám na základně pro vajíčko isofix? myslel jsem že isofixem je sedačka/základna pevně spojena s karoserií auta - to mi jako bezpečnostní funkce připadá...
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Tak to není, ten pultík se pevně opírá o sedačku, takže v případě nárazu se na pultík namáčkne jenom dítě, ale sedačka nebude mít kontakt se zády dítěte - jestli jsem to napsat srozumitelně.
    Isofix má funkci jen komfortní kvůli sklápění sedačky, bezpečnostní žádnou.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    DYNK: kdyz je chycena jen pasy - tak ten vede prave pres pultik a tady si dokazu predstavit ze to dítě bude na něj tlačeno i tíhou sedačky (při eventuálním čelním střetu)...ale v testech dopadl na stejně dobrém prvním místě kus s i bez isofixu (u totožného modelu)...
    DYNK
    DYNK --- ---
    ANDREJKA: Ja tam nevidim rozdil mezi sedackou s a bez isofixu. Ta sedacka prece dite nepritlaci na pultik, ani kdyz je chycena jen pasy.

    Jedna vec je nazor pani v obchode a druha vec jsou vysledky testu (jejich objektivitu tezko posoudit, samozrejme). Ja se kazdopadne ridim obecne vic testama.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    PETATA: uznávám že rozpad sedačky je relevantní pro nízké procento produktů - netvrdim ze kazda, samozřejmě ale výhoda pultíku je taky v tom že ten pultík je v případě čelního nárazu takový mimi/mini airbag a pěkně se kolem něj ten šput obalí. kdežto pásy pevně drží tělo ale hlavou to dítě /nekontrolovaně/ škubne a je zaděláno na malér... Toť můj názor (v posledním dtestu vyšly jako první 3 nejlepší s pultíkem).
    PETATA
    PETATA --- ---
    PALYSO: proc si myslis, ze se bezna petibodova sedacka pri narazu rozpadne???
    ja pultikove vubec nezavrhuji, bezpecne jsou oboje, podivej se na nejake testy..
    ale tohle mi prijde jako prehnane tvrzeni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam