• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    PETATA: diky za podnět s tim přehříváním, my na delší trasy jezdili vždy přes noc - prozatím ve vajíčku a to byla nádhera - tam vždycky krásně usnuli... to budeme muset udělat asi víkendový výlet do nějakého bejbycentra a nechat kluky v sedačkách chvíli posedět... Na druhou stranu je pro mne přednější bezpečí a zpocené dítě než sedačka která se při potenciálním nárazu rozpadne/neplní svou funkci/dítěti ještě může ublížit...a dítě bude mít suchá zádíčka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETATA: potvrzuju to vaření. Na pultík si po jedné dvou jízdách zvykli (a já teď trochu brečím, že dvouleťák už má pásovou, protože se z ní vyvlíkává), ale vedro v tom je.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    GREVE: super,díky.
    PETATA
    PETATA --- ---
    PALYSO: kamaradky dcera byla z pultiku tak nestastna, ze ho silou odsunula, takze ji musela vymenit za klasickou
    dukladne bych to vyzkousela, zda vasemu modelu pultik vyhovuje a taky bych brala v potah to, zda je horkokrevny, aby se v tom v lete neuvaril, nase deti maji i z klasicke zpocena zadicka, s pultikem by se uvarili ve vlastni stave :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Když to hodně utáhneš, tak to podle mě nemá šanci vyndat.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: což to asi fungovala, jen s těma prckama 1rok+ by to šlo asi nebezpečně okolo krku... No nic, taky radši na to nebudu myslet a ženě to taky ukazovat nebudu, to bychom tu sedačku letos nevybrali :-D
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Tak tohle se mi nikdy nestalo. Radši to nebudu zkoušet, nebo se to naučí :-) Na druhou stranu, myslím, že by sedačka fungovala i s horním pásem vyndaným.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PALYSO: Jo, to jsem pred koupi taky videl a docela mne to znejistelo. Nicmene v nasem pripade to malou (ted 2,5r) snad ani nenapadlo vyndavat. Az budu doma, muzu vyzkouset jak lehce to jde vyndat. Ja to timhle zpusobem nesundavam, vzdycky prvne rozepnu sponu pasu a vyndam ho pak celej.

On to ten chlapik na videu i nandava trosku jinak, nez to delam ja (a prijde mi, ze spatne). Ten pas se ma utahnout co to jde, tim tam podle me pak je lip usazenenj v tom pultiku. Taky mi prijde, ze na tom videu tu vrchni cast pasu vede zbytecne moc spodem.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    DYNK:
    GREVE:
    Díky za první reference. Našel jsem na youtube video, jak si ca 1,5leté dítě samo vyjme pás z pultíku (https://www.youtube.com/watch?v=GEnqE475mlg) - měli jste s něčím podobným problém?
    DYNK
    DYNK --- ---
    PALYSO: Nemame Pallas, ale Juno 2. Pultik ma taky, nevim jaky jsou mezi nima rozdily. Mala v tom od malicka sedi rada, s pultikem nemela problem. Ze zacatku dost casto spala oprena o pultik, ted uz je spis oprena dozadu. Nemam srovnani s klasickou konstrukci s pasama, ale tohle nam vyhovuje. Nandavani do sedacky je jednoduchy. Kdybych kupoval znova, sel bych zase do ni.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SOJKA: Tu jsme měli pro nejstaršího syna předtím a byl jsem taky velmi spokojen. Tam bylo hlavně hrozně jednoduchý a rychlý poutání (člověk nemusel operovat s pásem od auta).
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: My máme a používáme obě varianty s/bez pultíku. Je to dobrý, nemám výhrady. Nějaký dítě by možná mohlo mít na začátku s tím pultíkem problém, ale řekl bych, že po čase si zvykne. Docela dobře se s tím pultíkem spí. Taky se mi líbí, že se dá všemožně nastavit.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Měl bych ten samý dotaz na maxo cosi Tobi. dekuju
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    Měl bych dotaz na sedačku cybex pallas, jestli někdo máte? jste spokojeni? nespokojeni? je něco co vám vyloženě vadí / jste si na sedačce oblíbili? Uvažujeme pro naše špunty právě tuhle variantu "s pultíkem". Díky
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PISISKVOR: Bude mu šest v srpnu.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MADCAT: kolik mu je? jako pokryvku hlavy pouzivam Lässig Sun Protection Flap Hat, videla jsem to az do velikosti 36 mesicu, mozna maj i vetsi. vyrobce uvadi SPF50, minimalne v nasem pripade to perfektne kryje jak oblicej tak krk, a to nejen zezadu/zepredu, ale i zboku, zkus poguglit (dcera ma teda o cislo vetsi, nez je jeji velikost, a i tak to sedi dobre). stalo to kolem tri stovek a parada, velikostne by ji to melo vydrzet dve leta, myslim, ze za ty love v pohode. nemam iluze, ze nam to ty dva roky vydrzi, driv to stejne ztratime nebo neco.
    UV tricka pouzivam taky, souhlas se sprchou, ze dve staci. tohle obleceni je z rychleschnouciho materialu, takze i kdyby to clovek mel prat denne/obden tak to neni nic kulervouciho (ja to nikomu nenutim, ale mne je uplne jedno, ze moje dite ma spinavy tricko a jemu to taky nevadi, tak co), za kus jsem dala neco kolem tri az ctyr kil. zatim to mam ozkouseny jen v bazenku, na ostrym odpolednim slunci, a dite se nespalilo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PAN_SPRCHA: ale děti se právě pohybují na sluníčku skoro denně, pokud svítí. Dovolená je jistě extrém, ale ven chodí i jindy. Jedno moje dítě mělo alergii na sluníčko a to mazání se osvědčilo nejvíc, i když je to pruda.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ANNAWA: nepotřebuješ víc než dvě trika, to máš vyloženě na ven pro případ, že se dítě bude pohybovat dlouho na sluníčku. jinak jim dáváš ty normální. A je to o dost jednodušší než mazat dítě opalovákem celý i pod oblečením.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PAN_SPRCHA: moje děti teda jaksi potřebují víc než dvě trika.

MADCAT: oblečení UV záření propouští, ale za mě osobně ne tak moc, abych kvůli tomu kupovala dětem spešl oblečení. Být tebou, koupím dobrej minerální - nechemickej - opalovák s SPF 50+, případně sunblock a tím dítě mažu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MADCAT: tak normální oblečení propustí nějakých 10% UV a takový to lehounký letní klidně dvacet. UV oblečení o dost míň. to UV oblčenení zas takovej ranec: nestojí pět,šest stovek za triko potřebuješ tak jenom dva kusy na sezónu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam