LITROP: my jsme si začali s mužem, když synovi bylo cca 19 měsíců, takže to bylo o dost jednodušší, protože ho vzal fakt krásně a snadno. ale některý věci nebyly jednoduchý i tak a prostě pomohlo o tom mluvit mluvit mluvit. a ano, přiznávám za tu ženskou stranu, že jsem se rozčilovala a brala to občas tak, že mi tím říká, že nejsem dobrá máma, nicméně jsem se fakt snažila brát to rozumně a snažit se to brát bez emocí. takže to často probíhalo tak, že jsme se pohádali, pak jsme vychladli a probrali to znovu už konstruktivně.
nevím, jestli bych vám nedoporučila to zkusit probrat s nějakým odborníkem. hodně se teď traduje, že rodiče by měli být za jedno a zvlášť u rodin s dětmi z jiných vztahů, ale můj terapeut si to třeba nemyslí. já třeba vždycky oceňovala, že muž nechtěl být jen kamarád a být se synem za dobře, ale že ho prostě vychovával a řešil i konfliktní situace
a co myslím, že fakt pomohlo, bylo dát mu prostor, aby s ním byl sám a sám si našel nějaký styl, aby se navzájem poznali a dělali prostě nějaké věci po svým
každopádně držím palce!