Autosedačky... Prosím o pomoc s výběrem, resp. spíš ujasněním požadavků a orientací v nabídce.
Máme 3 děti, 5 let, 2 a půl a 6 měsíců. A poprvé máme auto s isofixem. Myslela jsem si, že mi to ulehčí život, protože nebudu muset pokaždé cpát ruce do neexistujících mezer mezi sedačkami a poslepu hledat sponu pásu. Ale zjevně to tak jednoduché nebude.
Žila jsem v představě, že miminu koupíme vajíčko 0-13 kg s isofixovou základnou, do které se přenášecí vajíčko jen nacvakne - žádné nenacházím. Nebo nechápu ty popisy v e-shopech.
Pro dvouletou jsem si představovala protisměrnou sedačku, ty zjevně nějaké existují, ale stojí víc než celá naše sedačková výbava ve starém autě dohromady... Momentálně má pultíkovou, ale to i v isofixové variantě znamená poutání pásem.
Zjistila jsem, že existuje jakási kategorie 0-25 kg, o které jsem dosud neměla tušení. A jakási nová norma i-size, kterou nechápu už vůbec.
Můžete mi někdo přehledně shrnout, jaké jsou teda možnosti? Nebo mě odkázat na nějaké existující shrnutí na webu? Potřebuju nějak vyvážit bezpečnost, uživatelské pohodlí (dětí i rodičů) a prostorové a cenové nároky.
Děkuju.