• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Když je řeč o sedačkách, co tohle? Doona — https://simpleparenting.cz
    Funguje, má to smysl? Zkoušel někdo?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    INUSHKA: my pořídili nejdřív vajíčko romer.. cca do 10 měsíců.. a poté be safe izi comfort x3.. da se polohovat i do lehu.. proč se mi nechce vysvětlovat, bylo to však po zvážení bezpečnosti, ceny, pohodlnosti při instalaci atp.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    INUSHKA: Vajíčko>9-18kg>15-36kg to je nejlepší postup z hlediska bezpečnosti.

    ty přechodový sedačky jako 0-25kg, 9-36kg mají vždy pro určitou výšku dítěte i když je v intervalu na který to prodávají, bezpečnostní rizika.
    GREVE
    GREVE --- ---
    INUSHKA: Pro střední kategorii (nějakých 8-15 kg, nechce se mi teď hledat přesně) existuje na isofix připevněná sedačka, která má vlastní pětibodový pás. Což je velmi pohodlné, protože dítě zapneš v tom nejpřístupnějším místě a nemusíš šahat do díry.

    Vajíčko s isofixovou základnou máme a je to fakt super, sedačka je v autě upevněná za 2 sekundy.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    INUSHKA: autosedacky jsem vzdy resila tady a spokojenost velika
    Kvalitní autosedačky - Britax Romer, Cybex, Storchenmuhle, Recaro
    https://www.kvalitniautosedacky.cz/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    INUSHKA: isofix základna + vajíčko na první dotaz na googlu
    hauck Comfort Fix Set 2017 Black - pinkorblue.cz
    http://www.pinkorblue.cz/hauck-comfort-fix-set-2017-black-a188673.html
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Autosedačky... Prosím o pomoc s výběrem, resp. spíš ujasněním požadavků a orientací v nabídce.
    Máme 3 děti, 5 let, 2 a půl a 6 měsíců. A poprvé máme auto s isofixem. Myslela jsem si, že mi to ulehčí život, protože nebudu muset pokaždé cpát ruce do neexistujících mezer mezi sedačkami a poslepu hledat sponu pásu. Ale zjevně to tak jednoduché nebude.
    Žila jsem v představě, že miminu koupíme vajíčko 0-13 kg s isofixovou základnou, do které se přenášecí vajíčko jen nacvakne - žádné nenacházím. Nebo nechápu ty popisy v e-shopech.
    Pro dvouletou jsem si představovala protisměrnou sedačku, ty zjevně nějaké existují, ale stojí víc než celá naše sedačková výbava ve starém autě dohromady... Momentálně má pultíkovou, ale to i v isofixové variantě znamená poutání pásem.
    Zjistila jsem, že existuje jakási kategorie 0-25 kg, o které jsem dosud neměla tušení. A jakási nová norma i-size, kterou nechápu už vůbec.
    Můžete mi někdo přehledně shrnout, jaké jsou teda možnosti? Nebo mě odkázat na nějaké existující shrnutí na webu? Potřebuju nějak vyvážit bezpečnost, uživatelské pohodlí (dětí i rodičů) a prostorové a cenové nároky.
    Děkuju.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    sry za offtpc ale mam na inzerci nejakou plastovou sedacku pro deti a smrkove zabrany do dveri kdyby nekdo chtel. Pri odberu obojiho se domluvime lepe
    ADD
    ADD --- ---
    PAN_SPRCHA: Rozhodne je fajn, kdyz otec ditete vnima unavu sve zeny a chova se podle toho (tedy utesuje placici dite, ne, ze utece do hospody). Vlastne to je i romanticke, ale sperk je sperk. :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ADD: mně teda moc ne, nepřijde mi že v tu chvíli má ženská náladu na něco jinýho než co nejdelší spánek. šperky pak člověk může pořídit k výročí svatby, k narozeninám atd. prostě až bude klid.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: někdo by mohl tvrdit, že všechny děti jsou hezké. Mne stačí vidět ty moje, kluk má aspoň sisatou hlavu, jinak by to byla půvabná holčička. Holka takový hezoun není.
    A jen co ukecam nějakého jiného zlatníka než Aleše Bartoše tak si šperk pořídím. Mne nevadí si počkat, mám co nosit.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ja si za syny prala zbrane (mam jednu, dalsi dve jsme jeste nevybrali) a sperk bych chtela za dceru. Jen to neni priorita, tak zatim dostavam veci typu 11 m kuchynske linky a tak. :-) Na zabavu a paradu prijde cas pozdeji.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Zenska ma mit par opravdu krasnych jedinecnych sperku. Zrovna porod mi prijde jako dobra prilezitost.
    ADD
    ADD --- ---
    NARVAH: Chapu. :-) Mam ctyrmesicni dceru, o jejiz objektivni krase mam jiste pochyby (posilene lekarskou masazi, jak moc postizena se zrejme narodi, takze ji porad sleduju a hledam naznaky problemu), ale krasavici ji samozrejme nazyvam a subjektivne mi krasna pripada. Alespon obcas. :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Já to beru tak, že když už si nechávám dělat něco na zakázku, chci aby to bylo udělané dobře a zlatníkovi se často stane, že i když dostane vzor, který má okopírovat tak to stejně zvojti. Chtěla bych, když už zadávám zakázku aby to nebylo kopírování konfekce, ale chci něco zvláštního , takže ne obyčejný briliantový prach ale třeba zajímavý kámen (tanzanit akvamarín ) a podobně a to už se dostáváme na jinou částku a ve výsledku si nejsem úplně jistá jestli ty peníze nakonec nedat dítěti na spoření.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ADD: ale jo.. ;) když sem viděl 3D snímky v 7 měsíci, tak sem měl z toho, jak bude vypadat outside trochu obavu.. po narození měla dcera nesouměrnou hlavu, červenou mapu na temeni, šilhala.. teď už je to cajk.. ale důležitý je, že ju pořád milujem.. krásná je pořád, chápeš..
    ADD
    ADD --- ---
    NARVAH: Za osklivou by nic nedostala? ;-)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ještě pár slov ke šperkům, dle mý zkušenosti: je lepší si je nechat udělat.. ruční práce už moc není, často se šperky odlívaj ve formách, míň pak vydrží.. tradiční výroba vyjde často levněji než když se šperk koupí v obchodě.. a je v tom i ten osobní vklad - výběr tvaru, drahokamu.. investice to není až tak vysoká.. tyhle věci se často předávaj z gerenace na generaci.. malý briloše nejsou vůbec drahý.. no a nakonec: ženu to potěší.. implicitně to potvrzuje vztah, zvyšuje pocit jistoty.. i ten sociální aspekt tam hraje roli (když jsou holky spolu), co si budem povídat.. pro mě to byl především výraz poděkování za to, jak krásnou dceru spolu máme
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SINSEMILLA: dej si do google Janis Kerman a pochopíš proč na mně zlatník zapomněl.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SOLEI: Nekaz mi to osklivou realitou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam