• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    prave dorazili prve knihy z https://flowersdinosaurs.com uvidime casem. zatim fakt super.
    SKID
    SKID --- ---
    ANDREJKA: Ahoj. Také máme Britax a maximální spokojenost. Bez isofixu, že stejných důvodů jak už bylo zmíněno. To naklopení, když prcek usne, je fajn.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    GREVE: Myslím, že ještě docela dost. My třeba jedno máme. Navíc ani v nových autech nebývá isofix na všech sedadlech - vepředu, někde ani vzadu uprostřed, ve třetí řadě sedmimístných... Takže je dobré promyslet, jestli je pravděpodobné, že bych potřebovala vézt dítě na takovém sedadle.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Hele a kolik se reálně dnes používá aut bez isofixu? Přece jenom už je to nějakých 15 let, co se dává do aut...
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    U nás po vajíčku dělá dobrou službu tento Cybex https://www.cybex4u.cz/cybex4u/eshop/35-1-Sirona
    Jde otočit proti směru i po směru a natočit směrem ven, což ulehčí nástup, má isofix i vlastní pultík bez potřeby přetahovat pás, polohovatelná.. je to 0-18kg, ale ideální mi přijde právě pro 1-4 leté.
    Cena vyšší, tak případně počíhat na jeté kusy.
    DYNK
    DYNK --- ---
    V kategorii 9-18 bych pro přendávání volil sedačku s pultikem. Z principu je vzdycky na pas (naše má i isofix, nevím jestli dělají i bez) a hlavne montáž není nijak složitá. V podstatě dost podobná jako u kategorie 18-36. Prendas sedačku, za dáš dítě, připoutat pásem. Konkrétně máme Cybex Juno 2-fix (ten název napovídá, že asi dělají i bez isofix)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALYSO: právě že v té kategorii 9-18 ne; tam se vyrábí výhradně ISO, výhradně pás nebo (nejdražší) duo. Protože že jo, to chycení pásem je speciální mechanismus s odklápěním části sedačky...
    u kategorie 15-36, která se pásá pásem z auta, už se isofixové sedačky dají použít i bez isofixu (ten prostě jen zacvakneš dovnitř a pásáš jen pásem).
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: To určitě ne. Zrovna v kategorii 9-18 fakt málokdy.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    TRISSIE: tak já myslím (fakt to nevím), že když má sedačka iso-fix, tak je automaticky zároveň připásatelná i bez iso-fixu...ale je to znova opakuji pouze má doměnka :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALYSO: na druhou stranu u toho přehazování z auta do auta se pak může stát, že člověk stojí s čistě isofixovou sedačku před autem bez isofixu a co pak s tím... a duální jsou o dost dražší než i jen isofixové. takže i na to je potřeba myslet.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ANDREJKA: taky romer king ls 2. vse v pohode. trochu tezsi. upevneni v cajku, je to o cviku
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    ANDREJKA: my máme dvě britax romer king 2 (bez isofix uchycení) a do auta, kde bych to měl před a po každé jízdě montovat a demontovat tak bych si vybral právě něco s isofixem. Uchycení se provádí pásem a aby držela opravdu pevně, chce to docela fištrona, cvik a nějakou tu sílu...
    Nicméně nám leží jen v jednom autě, takže manipulovat nemusíme. Výhoda je když prckové usnou, může se sedačka lehce sklopit a nepadá jim hlavička dopředu. Vypadá taky celkem bytelně a je taky docela těžká...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ANDREJKA: My mame Tobi a dobry.Libej se mi hlavně ty pruzinky v popruhach který je drzi ve vzduchu a diteti je tim padem lehce nasadis pres ruce. Manipulovatelnost je v pohode ,jen je celkem tezka ale aspon je bytelná. za me spokojenost
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LADY_MYSKA: Ony ale ty autobusy mají většinou dvoubodové pásy a tam autosedačku nedáš.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    CROSS: napadlo me jeste dalsi vyuziti. Jelikoz sama neridim, tak dost cestuji MHD, vlaky a kdyz je velka krize, tak i autobusy.
    Dalkove spoje ale autosedacky nejsou vybavene a tohle vypada jako super na takove cesty, kdy se clovek nekam vyda a po ceste prijde na to, ze by se autosedacka hodila. Zase na druhou stranu cestovat s kocarem a autosedackou je dost nerealne.

    Ano planuji cestu na druhy konec republiky ( Ceske Budejovice - to je takovy konec sveta), cesty se hodne bojim. A kombinace kocaru, kufru a autosedacky je nerealna.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI: Jo měla taky období, kdy kočár bojkotovala, ale teď už ho zase respektuje. Ona v něm navíc odpoledne ještě pořád většinou usne, což je pro mě další bod plus pro kočár. Zvládli jsme pět dní v Římě nedávno bez kočáru, ale i dva dospělí měli co dělat, aby ji uhlídali a unosili.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    U nás dle plánu, na koníka nebo krosna corazon panda s tím , že když jsme teď šlapali na kost tak malá byla v corazonu a když velký nezvládl tak šel do isary ve které obvykle nosím malou.
    Do města nosítko a mladej pěšky. Kočárem leda vyzvednout ze školky protože se cestou domů stavíme na písku.
    Jemu bylo jedno jestli je v kočárku nebo šátku, s ní je kočár dost problém. Takže jsem si teď v jejich 13 měsících koupila dva nové šátky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS:
    SOLEI:
    QUANTI: zjevně co rodina, to jiný životní styl.

    U nás - malé děti 2,5 a 6 let - u každého dítěte sporťák i golfky do cca tří let, golfky do města či na dovolenou, sporťák máme terénní i do lesa, na výlety ho bereme i přes tři roky věku. Případně Juniorku na výlety nosíme v krosně Deuter Kid Comfort (děvče teda má skoro 15 kilo a pronese se, ale trénovaný rodič vydrží hodně).

    Taky se přesouváme autem, používáme odrážedla atd., ale když mě čeká třeba něco v Praze, tak si to s odrážedlem nebo "po svých" s batoletem neumím dost dobře představit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Golfky mám doma ještě skoro funglový po prvním, použili jsme je jednou na cestu letadlem. Druhej v nich v životě neseděl. Druhej nechtěl ani sporťák.

    Jezdíme buď autem, nebo děti hodně choděj po svejch (případně od ranného věku koloběžky, kola se stabilizátorem, první taky obliboval tříkolku), v relativně úzkým období od stabilnho sezení do cca konce dvou let jsem hodně nosil krosnu (Deuter Kid Comfort). No a hlavně, na všechny vážnější outdoorový přesuny používám Chariot (Cougar), převážně jako kočárek, jedno nebo dvoumístnej. Na prvního asi od roku, na druhýho ještě dřív, s adaptérem na novorozeňata. Chariot milujou oba, ale teď už v něm vozim jen mladšího (tomu teď budou 4, oblíká velikost 122...), šestiletej už jezdí na svým kole.

    Takže plán na č. 3 je zase Chariot, ale prostě na krátký přesuny autem chceme sedačku s podvozkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam