• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    O_HM
    O_HM --- ---
    Samadhi Movie, 2017 - Part 1 - "Maya, the Illusion of the Self"
    https://www.youtube.com/watch?v=Bw9zSMsKcwk&list=PL8qL2YhfbR-u-xu5-mdHa-F-4l-yb0vQ-&index=1
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    "Nic nechtít jinak, ani do budoucna, ani do minula, ani na věky věků. Nejen snášet, co je nutné, tím méně to zatajovat – nýbrž, co je nutné, milovat…" Friedrich Nietzsche

    Amor fati je latinský obrat a životní přístup, který je asi nejvýrazněji spojen s německým fiolosofem Fridrichem Nietzschem, ale podobné myšlenky můžeme najít už u Marka Aurelia nebo Epiktéta.

    Amor fati (lat.) = osudová láska láska ke svému osudu (údělu)


    #7: Proč milovat svůj osud? - Gavlas Podcast | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/episode/1woYKQXsX9yoEUv9wrqeeM
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    WOA: doplnil bych: žijící v současné společnosti, neboť článek vypadá jako seznam věcí, které jsou překážkou k bezstarostnému vydělávání peněz na základě "chytrosti". Vlastně si vůbec nejsem jistý tím, co inteligence znamená...stejně si pod tím každý představí něco jiného.
    WOA
    WOA --- ---
    Osm problémů, s nimiž se nejčastěji potýkají inteligentní lidé - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/finance/financni-radce/inteligence-problemy-sklony-psycholog-jan-urban.A220405_141833_viteze_sov
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Surfers Paradise Tarot visual introduction, Dos Nagas Oasis La Palma
    https://www.youtube.com/watch?v=sMqFehaxruc
    THEOB93
    THEOB93 --- ---
    Surfers Paradise Tarot & Fool's Guide to Galaxy by Sagus93 — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/sagus93/surfers-paradise-tarot-and-fools-guide-to-galaxy?ref=user_menu
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Milí přátelé, právě s Viliamem Poltikovičem dokončujeme dokumentární film o Míle a Eduardu Tomášových pod názvem "Šťastny ať jsou všechny bytosti". Předprodeje na slavnostní premiéry filmu jsou spuštěny:

    Praha 24. 10. projekce a diskuze s Viliamem Poltikovičem: https://goout.net/cs/listky/stastny-at-jsou-vsechny-bytosti+beseda/sudk/

    Brno 26. 10. projekce a diskuze s Viliamem Poltikovičem: https://www.kinoart.cz/cs/filmy/stastny-at-jsou-vsechny-bytosti-2021/2021/10/26/1700

    Ostrava 27. 10. projekce, diskuze s Viliamem Poltikovičem a koncert Maoka: https://goout.net/cs/listky/stastny-at-jsou-vsechny-bytosti+beseda+maok/vudk/

    Lístky na všechny slavnostní premiéry začínají rychle mizet a je velmi pravděpodobné, že na místě v den konání už k dizpozici nebudou. Proto doporučujeme využít předprodeje, ať máte jistotu. Pokud jste si lístky zakoupili v naší Hithit kampani, není třeba nic dělat, stačí přijít do kina a na vstupu nahlásit jméno, na které jste na Hithitu lístky objednali. Posílali jsme tuto informaci hromadným mailem, ale zdá se, že často končil ve spamu a tak nedorazil všem.

    Manželé Míla Tomášová (24. 9. 1920 – 12. 5. 2001) a Eduard Tomáš (25. 11. 1908 – 26. 5. 2002) svými knihami, přednáškami a osobními setkáními významně, možno říci i nezastupitelně, přispěli k rozvoji nenáboženské spirituality v ČR i v bývalém Československu. Za hlubokým mystickým poznáním a duchovními osobnostmi nebylo nutné jezdit do Indie, Tibetu či Amazonie, manželé Tomášovi se svými jedinečnými zkušenostmi a hlubokým vhledem byli k dispozici a otevření všem hledajícím v centru Čech.

    Film zachycuje působení manželů Tomášových od druhé poloviny devadesátých let až do konce. Přiblíží jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru pravidelných setkání ve zcela zaplněném velkém sálu pražské Lucerny, kam se sjížděli lidé z celé republiky, aby v tichém a soustředěném pohroužení vnímali slova přinášející vnitřní klid a osvobozující poznání. Sedělo se i na zemi, balkóny byly obsazené do posledního místa, návštěvníkům ani nevadilo, že nevidí na pódium, stačilo jen poslouchat… Hlavní linií snímku jsou rozhovory, které vedl režisér Viliam Poltikovič s Tomášovými na jejich chatě u Jílového. Míla a Eduard Tomášovi v nich mimo jiné rozkryjí význam slova mystika, cestu od rozpoznání omezujícího ega k všeobjímající jednotě Absolutna, cestu od utrpení k vnitřnímu osvobození, probuzení. Promlouvají přitom srozumitelně, jsou přístupní i lidem, kteří se o spiritualitu začínají zajímat. Ve filmu lehce nahlédneme i do soukromého života manželů Tomášových na chatě a jejich význam přiblíží a dokreslí osobnosti, které jsou jejich odkazem a působením stále pozitivně zasaženi. Absence nenáboženské spirituality v moderní společnosti stojí za mnoha velkými problémy dneška. Odkaz manželů Tomášových je stále platný, kupodivu dnes i naléhavější. Poznání, rozlišování, uvědomování, které Tomášovi ve filmu zprostředkovávají, je cesta, na níž mohou být bytosti šťastné.

    Viliam Poltikovič: "Jsem moc rád, že se konečně do filmové podoby dostane materiál s manželi Tomášovými, který jsem začal natáčet před 26 lety. Už mě to tížilo, že si doma suším tak vzácné výpovědi, ale naštěstí jsou pořád aktuální, nezestárnou a v současné době dostávají větší naléhavost. Jsem velmi rád, že půjdou konečně do světa. Díky spolupráci s Asayou a Filipem Zárubou se podařilo dát duchovní nauce Míly a Eduarda Tomášových filmový ráz, snažili jsme se film udělat co nejlépe."

    Scénář, kamera a režie: Viliam Poltikovič
    Produkce: Viliam Poltikovič
    Střih a 3D animace: Filip Záruba
    Střihová příprava: Štěpán Nepraš, Viliam Poltikovič
    Hudba: maok
    Zvuk: Viliam Poltikovič, Filip Záruba
    Foto: Viliam Poltikovič, archiv Avataru
    Spolupracovali: Lumír Kraina, Hana Poltikovičová
    Vyrobili © Viliam Poltikovič a Asaya productions 2021
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAXXE: v kategorii posledni ( https://nyx.cz/last ) jsem to napocital 8x za poslednich 45sekund. Gratuluji k vyhre pro nejlepsiho pokladace tapet dne :D
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Drazí přátelé, pracuju teď s Viliamem Poltikovičem na dokumentárním filmu o Míle a Eduardu Tomášových a byli bychom vám moc vděčni za jakoukoliv podporu a sdílení s vašimi přáteli. Film můžete podpořit zde:

    Hithit - Šťastny ať jsou všechny bytosti - Míla a Eduard Tomášovi
    https://www.hithit.com/cs/project/10208/stastny-at-jsou-vsechny-bytosti-mila-a-eduard-tomasovi

    Trailer:

    Šťastny ať jsou všechny bytosti - Míla a Eduard Tomášovi na chatě a v Lucerně - Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=QCrGXf8Okx8


    Oficiální stránky: https://www.facebook.com/Stastny.at.jsou.vsechny.bytosti
    LEILAWADNA
    LEILAWADNA --- ---
    KUKIDE: soucitim, a zapaluju vonnou tycinku pro vsechny travici trakty, kterym pivo dela spatne :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LEILAWADNA: hele když na tebe sýkorka mluví sprostě protože jsi se na ní podívala tak by jsi se cítila taky uražená... a moje tělo tak nějak nerado jakýkoliv pivo... je strašně vybíravý takže já to mám težký :)

    hele jestli ty si mezi tou 13 a 14 minutou nevšimneš toho že se mu přepne program tak za to já nemůžu :)
    LEILAWADNA
    LEILAWADNA --- ---
    KUKIDE: mas pravdu, jednodussi to uz byt nemuze a skutecni lidi uz temer vyhynuli, jako ti dinosauri, jen nevim co je na tom tak smesny. Titulek dalsiho videa se nevztahuje k tobe, tvuj druh inteligence urazi i zpivajici sykorka, zda se, tak radsi popojed nekam kde ti je to intelektualne blizsi a znamejsi, slysel jsem ze uz znovu oteviraji hospody tak si dej jedno na mne, zlato .)

    Evolution of Human Species and "Global Awakening" explanation that won't insult your intelligence
    https://youtu.be/vFTWBu37afQ
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LEILAWADNA: někam do 13/14 minuty je to mateřská školka pak je to bullshit kterej se promění a sním to video ve vyhynulého dinosaura... lol
    LEILAWADNA
    LEILAWADNA --- ---
    mapa vedomi level 1. - materska skolka :)

    Thelema as the Oldest Fairytale on Earth, part 2/2 : Smooth Homerun
    https://youtu.be/3-4c_LLERUE
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    OS dělaný tak, aby přežil teoretický technologický kolaps civilizace

    Collapse OS — Bootstrap post-collapse technology
    https://collapseos.org/
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Davos 2021: Politici i byznysmeni volají po restartu světa - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/...nestaci-mocni-politici-volaji-po-restartu-sveta-a-nahrade-kapitalismu-20428
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    The Hexayurt Project: Free Hardware housing for the world
    http://hexayurt.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam