• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    z toho je videt, jak ohromny pokrok/posun/zmena se udala od roku 1954 k dnesku.
    ANNA
    ANNA --- ---
    ENKIE: jo, tohle zdůvodnění sice dává smysl, přesto třeba mě to nutí se nad tím pozastavovat - představa, že stát rozhodne, že moje podnikání je podvod a rozhodne se zakročit je vcelku pochopitelná, jen by mě zarazilo, že budou zničeny i výsledky bádání.
    mně z popisu přijde, že se Reich choval dost jako kverulant, pořád stál za svým a tak nějak kašlal na legislativu a její rozhodnutí, takže si moc nepomáhal, ale pořád mi to hromadné zničení tolika materiálu přijde hodný pozastavení. možná proto, že Reicha beru spíš jako vcelku neškodného a lehce cáklého vědátora. ale nevím, jak moc v tom tehdy hrála roli rudá horečka a samozřejmě spoustu dalších věcí.

    prostě mi to přijde, jako kdyby mi někdo spálil veškeré suroviny a zapisníky se složením bylinných přípravků jen proto, že jsem s tím z pohledu státu nelegálně kšeftovala.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Soud rozhodl, ze Reichuv business s orgonovou terapii a pomuckami atp. je podvod, a vydal tedy narizeni v tom smyslu, ze je treba takovy komercni cinnosti zamezit. Z toho vyplynula i likvidace prostredku a zazemi pro jeji provozovani, coz zahrnovalo i ty knihy, ktery slouzily dle soudu jako propagacni material.
    ANNA
    ANNA --- ---
    "In February 1954, the FDA filed a Complaint for Injunction against Reich in the Federal Court in Portland, Maine. The Complaint declared that orgone energy does not exist, and asked the Court to prohibit the shipment of accumulators in interstate commerce and to ban Reich’s published literature which they claimed was labeling for the accumulators."

    The Wilhelm Reich Museum - Biography
    http://www.wilhelmreichmuseum.org/biography.html
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: jo, tohle je imho jedna z nejznámějších věcí okolo W. Reicha, tedy narazila jsem na to ve více zdrojích, tak jsem myslela, že to je taková oblíbená třešínka, která se ráda dává k dobru:)) viz wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Reich
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jeden odstaveček, co šokl.

    život Wilhelma Reicha, konec:

    He was dead 18 months later, and all available copies of his books were burned by court order. Only a few copies survived, forcing his scattered disciples to rely on private printings of his works -- including Contact in Space

    -------
    Pálení knih v naší moderní době, a dokonce na soudní příkaz, zajímavé. Nepochybně by si většina lidí myslela, že něco takového není možné. Taky jsem si to myslela, že soudy už knihy pár set let nepálí. Zajímalo by mě oficiální zdůvodnění, to ale pravděpodobně neexistuje.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Uloz.to! - Yiengar-Asana.pdf
    http://www.ulozto.cz/7489754/yiengar-asana-pdf
    Uloz.to! - Yiengar-Pranayama-etc.pdf
    http://www.ulozto.cz/7489755/yiengar-pranayama-etc-pdf

    Další dvě kapitolky od Yiengara, ty první a nejzákladnější :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MOC pěknej článek o zdraví, přístupu k němu, a o zdravotnictví a jak to okolo něj chodí.
    Buď se chcete léčit, anebo uzdravit. Je to vaše volba - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/bud-se-chcete-lecit-anebo-uzdravit/

    Konec mi přijde obzvlášť důležitej, a rozhodně neplatí jen pro zdravotnictví.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GIRK: super výběr :))
    MTO
    MTO --- ---
    Pře­dnáška Dr. Joe Wallacha MVDr, MUDr | Free Pub
    http://www.freepub.comehere.cz/?p=1712

    Při četbě tohoto textu se dozvíte o příčinách řady nemocí, předčasném stárnutí a způsobech jak obojímu předcházet.

    Chtěl jsem ukázat ostatním jak je výživa důležitá. Začal jsem psát články do novin a časopisů. Napsal jsem také několik učebnic, mluvil jsem v rozhlase, televizi.
    Mé poznatky však nechávaly lidi vlažné. Nikdo se mnou nesdílel mé nadšení a lékaři byli k mým výsledkům ti nejpesimičtější.

    Ve světě je nejméně 5 oblastí, kde se lidé dožívají věku 120 až 140 let. Vědecké poznatky ukazují, že genetický potenciál lidského těla je rovněž 120 až 140 let. Chci se zde zmínit o těchto národnostech podrobněji....
    GIRK
    GIRK --- ---
    Forward the (R)evolution - in Harmony with the Earth: Links
    http://www.forwardtherevolution.net/p/links.html

    zajimava stranka
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    CONTINUITY: ono Krishnamacharya je fakt zajimava osubka, uz jenom, kdyz vezmes namatkou par jeho zaku:

    T.K.V. Desikachar (muj nejoblibenejsi, navic jeste uci!!!), Yiengar, K. Pattabhi, Indra Devi, Srivatsa Ramaswami...

    co jmeno, to jogin(-ka), jak poleno :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZIKE: :o)) jj, z celýho textu mám pocit takový lehkosti a přirozenosti, takovýho toho, že to proudí přímo ze zdroje skrze člověka, kterej opravdu ví a má opravdu dobře vyladěnou tu schopnost předávat :)

    Tady další:

    Wisdom
    Uloz.to! - Yiengar-Light_on_Life-Wisdom.pdf
    http://www.ulozto.cz/7382193/yiengar-light-on-life-wisdom-pdf
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    CONTINUITY: jojo tohle je luxus, a jeho Light on Yoga je taky absolutni klasika, snad prvni poradna kniha, co jsem o joze cetl.

    jen tak kdyz jsme u toho, tak jeho ucitel Krishnamacharya je jeden z mych nejoblibenejsich joginu a jeho centru urcite zajimavy misto, kam jit studovat jogu. Vede to jeho syn, ktery navic napsal "The heart of Yoga", coz je jedna z nejlepsich veci, co jsem kdy cetl, a vubec se ztozoznuju s jeho pristuepm, nejvic to ovlivinilo muj pohled na vlastni praxi, pristup k sobe a joze celkove...je to opravdu takova odlehcena, prirozena az srdickova knizka :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Yiengar: Light on Life

    Nádherná kniha o cestě jógy a probuzení a o životě obecně, 100 perel na každé straně.
    Nestíhám to do vrácení vstřebat ;), tak budu něco skenovat.
    Pokud někdo víte, kam takovéhle věci upnout, aby se dostaly k více lidem, které zajímají a anglickou knihu by těžko potkali, tak to prosím udělejte, díík :)

    Kapitola Clarity:
    Uloz.to! - Yiengar-Light_on_Life-Clarity.pdf
    http://www.ulozto.cz/7381733/yiengar-light-on-life-clarity-pdf
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Uloz.to! - Tantra-Vaginalni kontrola.pdf
    http://www.ulozto.cz/7354501/tantra-vaginalni-kontrola-pdf

    Stránky z knihy Tantra.

    Na první pokus jsem to blbě naskenovala, musela jsem začít znova, a rozhodla jsem se vzít jen uceleně kapitolu o vaginální kontrole, spíš než malé útržky všeho možného.

    Ta kniha určitě někde půjde stáhnout celá :)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    možno sa to tu hodí: http://www.mitvsehotovo.cz/
    web okolo knihy Getting Things Done od D. Allena.
    témy - osobný rozvoj, timemanagement, efektivita,...
    dajú sa tam nájsť zaujímave veci.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Elias Capriles - From primal to post-modern eco-munnism
    http://webdelprofesor.ula.ve/humanidades/elicap/en/uploads/Biblioteca/capriles_for_corinne_kumar.pdf

    In the initial Era of Perfection, Age of Truth or Golden Age, the Communion state in which the true, single nature of all entities was realized nonconceptually and nondually, characterized by absolute plenitude and perfection, and by what Tarthang Tulku (1977) called Total Space-Time-Awareness, alternated with the incipient form of the delusion the Buddha called avidya and Heraclitus called lethe. However, this delusion being extremely mild, it failed to give rise to the unhappy consciousness that constitutes the first noble truth of Buddhism and to the Angst that according to existentialism and Existenzphilosophie constitutes the bare experience of the being of the human individual. With the passing of time, it became gradually more difficult to enter the state of Communion, so that only few practitioners of ancient Wisdom traditions could gain access to it, and in the subsequent state delusion became progressively more powerful, giving rise to ever-increasing Angst, an ever unhappier consciousness, and in general ever more negative consequences. In our time, which marks the final stage of the of the Age of Darkness, Black Era or Iron Age, and hence of the cycle, delusion and its negative effects have reached their utmost expression: the technologically enhanced project of exploitation of humankind and the whole of the ecosystem has produced an ecological crisis in the ecosphere, society and the individual, which proves that it was based on a delusory perception and thus constitutes the reductio ad absurdum of this delusory perception. Thus humankind has reached the threshold level at which it can surpass the delusion that developed during the cycle, and if this occurs in time to prevent self-destruction (personally, I am convinced final destruction will not occur at the end of this cycle), a new cycle will begin with a new Age of Perfection, Age of Truth or Golden Age—or else we will enter the roughly analogous Millennium of plenitude and perfection announced in the Tantra Kalachakra of Vajrayana Buddhism and in analogous traditions of Christianity, the Ismailian tradition of Islam (Parain, Ed., 1972, p. 281) and so on. As we have seen, this new age will be ecommunist: free from all forms of property, the State, the individual family, and involving significant equality in all planes—political, social, economic, sexual, racial, and even between children and their elders.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: K těm kolapsům včelstev Avaaz spustil kampaň, která se snaží prosadit zákaz neonicotinoidních pesticidů, které za tímto průserem mohou stát. Přidejte se dle svého uvážení.

    https://secure.avaaz.org/en/save_the_bees/?cl=895546731&v=8114


    MORE INFORMATION

    Bee decline could be down to chemical cocktail interfering with brains
    http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jun/22/chemicals-bees-decline-major-study?INTCMP=SRCH

    Bee briefing
    http://www.soilassociation.org/LinkClick.aspx?fileticket=RXLEm9WXrHk%3D&tabid=439

    $15 Billion Bee Murder Mystery Deepens
    http://www.businessinsider.com/colony-collapse-disorder-still-unsolved-lead-researcher-had-connections-to-bayer-2010-10

    “Nicotine Bees" Population Restored With Neonicotinoids Ban
    http://www.treehugger.com/files/2010/05/nicotine-bees-population-restored-with-neonicotinoids-ban.php

    EPA memo reveals concern that pesticide causes bee deaths
    http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/green/detail?entry_id=79910

    Beekeepers want government to pull pesticide
    http://www.palmbeachpost.com/money/beekeepers-want-government-to-pull-pesticide-1107701.html

    British Beekeepers' Association to stop endorsing bee-killing pesticides http://www.guardian.co.uk/environment/2010/nov/16/beekeepers-end-pesticide-endorsement?INTCMP=SRCH

    Pesticide industry involvement in EU risk assessment puts survival of bees at stake
    http://www.corporateeurope.org/agribusiness/news/2010/11/16/pesticide-industry-future-bees
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam