• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FESAKFLOYD: pokud je toto tvoje subjektivni tvrzeni pravdive, pak je pravdive jen pro tebe, protoze je... subjektivni ;-)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    subjektivni je vsechno benny, uplne vsechno.. cely vesmir
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FESAKFLOYD: ale to jsem uz zazil (cca 5mg DOB nebo treba 400 hub za jeden vecer, celkem solidni otrava). byly to super ryze subjektivni a naprosto neprenosne zkusenosti, ze bych se z nich neodvazil cokoliv usuzovat o existenci nebo neexistenci reality a jejich zakonitosti. vnimani reality se mi rozpadlo, to je asi tak vsechno co mohu o vlivu mych haluzi na realitu usoudit.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    to je jenom tvoje dusevni onanie benny.. pockej az budes umirat (nebo vyzkousis dmt, nebo se aspon predavkujes houbami)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FESAKFLOYD: muj nazor je ten, ze tenhle myslenkovy konstrukt je zcela zbytecny, protoze je neverifikovatelny a nefalsifikovatelny. vysvetleni, ze kdyz se dva miluji, 23 ruzovych slonu tancuje na kapote mercedesu, je stejneho druhu.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ta telepatie funguje benny, co se lasky (=sexu) tyce. to mas jako kdyz se na tebe ze zadu nekdo diva a ty se hned otocis a setkate se pohledem. jsou veci mezi nebem a zemi..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a pokud to nekomu pripadne jako tezke OT, verejne deklaruju, ze presne tento typ tmarstvi, pavedectvi a odporu k racionalite ja osobne povazuju za duvod toho proc je lidstvo v takovych srackach v jakych je.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja bych rekl ze je hlavni problem v tom, ze mas problem s odlisovani (inter)subjektivni reality a objektivni reality. ja celou dobu hovorim o tom co je v souladu nebo v nesouladu s objektivni realitou, ty hovoris o nejakem subjektivnim zazitku, ktery si ale nechces nechat pro sebe, ale mas potrebu vynaset soudy o existenci mimo tvoje vlastni vnimani a tebou vytvorene koncepty. to ze tobe telepatie funguje je na stejne urovni jako myslenka ze cely vesmir drzi na hrbete 23 ruzovych slonu. ok, mej si ty slony, ja ti je neberu, ale jakmile zacnes vynaset soudy o tom ze ruzovi sloni existuji, ze nosit na hrbete cely vesmir je mozne, ze tech slonu je presne 23 a ne 24, protoze to uz nekdy nekdo v nejake esotericke knize "dokazal", budes mit problem s neduslednosti a nekonzistentnosti vlastnich myslenek. vulgarne receno, pokud jsi subjektivista, nemas na jakekoliv hodnoceni cehokoliv co se tyka i jinych lidi narok. konkretne receno, na jakekoliv hodnoceni existence telepatie nemas narok. svuj ryze subjektivni nazor si muzes nechat vylozene jen a pouze pro sebe, protoze pro ostatni nema naprosto zadneho smyslu. nepopisuje vubec nic.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: sorry, ale nacteno mam. nebo tu vznasis dalsi fenomenalni myslenku, a to precist si nejake autory a pochopit je automaticky znamena s nimi bezvyhradne souhlasit?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no, vidíš to bysme se i shodli, že je hloupost hlásat o existenci nebo neexistenci věcí případně duchů, kór když je mou základní premisou existence "objektivní reality" ...
    hele fakt .. to nemá cenu, udělej si pořádek v pojmech a dojmech a pak se můžeme bavit ... pokud mám být konkrétní, začal bych s objektivně kvalitní četbou např: rene descartes (meditace o první filosofii, pravidla pro vedení rozumu) pak třeba lyotard fenomenologie nebo huserl idea fenomenologie, lépe pak - krize evropských věd .. případně zkus něco z fyziky třeba od gleicka vyšla populární kniha "chaos", a pokud fyzika ani filosofie neni podle tvého gusta zkus třeba sociologii berger a luckmann sociální konstrukce reality .. a vůbec je dobrý přemýšlet kriticky, když už chci být nutně skeptik nebo sofista .. a zkusit pojmovou analýzu slov ve svém slovníku (pro začátek) ... teď jsem si vzpomněl, že platónovy rozpravy jsou docela v pohodě Sokratés je fakt řízek :-))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a pokud temi elementarnimi zkusenostmi myslis pocity a dojmy ze neco takoveho existuje, tak tech bych mel nepreberne (casem jsem zjistil ze treba duchove v realite fakt neexistuji, ale hadam ze zmena nazoru se nepocita, pocita se vlastnictvi toho puvodniho nazoru).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: ja nikomu jeho subjektivni pohadky neberu do doby nez zacne rikat ze ony existuji v objektivni realite (tzn. ze to nejsou jen pohadky). ony v realite neexistuji, resp. v realite pro ne neni opora (nazor ze neco existuje protoze by bylo pekne kdyby to existovalo NENI opora). existuji jen v hlavach lidi kteri tomu veri. a to je proste neco jineho.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    jestli by se tomu dalo jinými slovy říct "elementární zkušenosti na poli o kterém se snažím diskutovat" pak bych souhlasil (tím polem bych rozuměl probuzení člověka .. člověka jakožto bytosti mezi nebem a zemí se vším, co z toho plyne, ber to jako odkazy na svoje možné samostudium, já se k tomu už vyjadřovat nebudu)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: a chybi mi taky zainteresovanost ve vire v telepatii, aby mi mohla fungovat a ja mohl prohlasit ze telepatie objektivne existuje, ze ;-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    hele sorry, já stebou vlastně vůbec diskutovat nechci, ať to budeš převracet jak budeš chtít, podle mě nejsi k diskuzi ani sám za sebe způsobilí, promiň (předně ti chybí přehled a taky asi nadhled, a o vyučování si mě nežádal, nehledě na to, že -jak se teď populárně používá- tvůj šálek už je plný) pa
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ona se ta racionalni logika v jiste fazi topeni se v bludech stane uhlavnim nepritelem ze :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: je roztomile ze se snazis svoje bludy kterymi argumentujes hodit na me, ale mel bys to zkusit nejak sofistikovaneji, takhle je to prilis pruhledne ;)

    pokud se cela vec ma tak, ze je vysvetlitelna jen kdyz testujici i testovany oba prijmou nevysvetlitelny a z principu nevyvratitelny predpoklad (vzdy bude moznost ze pokus nevysel protoze jeden malo miloval nebo druhy malo veril), tak ano, jedna se o klasicky blud, ktery se prostrednictvim logickeho klamu nekdo snazi vecpat druhym.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    _BENNY: jestli to nebude přez tu telepatii ...

    napadá mě, že telepatie je třeba možná až s otevřením se lásce ... dřív možná neni ani pochopitelná (ani telepatie, ani láska)

    taky mě napadá, jestli ty Benny nejsi vhodný adept na čtení nějaké knížky o bludech ... dneska jsem shodou náhod narazil na nějakého američana, co o nich píše .. jmenuje se Wayne Dyer
    Vaše bludy - Dyer Wayne W. - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/vase-bludy-1
    věřím, že to bude poučné :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NYA: predpoklad: kdyz nekdo vnima ze ho miluju, jedna se o telepatii
    spor: co kdyz nekdo vnima ze ho miluju ackoliv ho nemiluju? jedna se taky o telepatii?

    pokud ano, muze byt telepatie v podstate cokoliv a nic zaroven. pokud se nejedna v tomto pripade o telepatii, kde bereme tu jistotu ze je nami postaveny predpoklad spravny? jak presne zjistime ze nas nekdo miluje? ze nam to rekne? muze lhat. ze nam to naznaci? muze predstirat. ze to vycitime? to neni argument, muzeme se plest (a taky se to v zivote casto stava, nekdo si mysli ze je vsechno ok a druhy den je rozejit).
    NYA
    NYA --- ---
    _BENNY: ego si ten vjem asi dokáže distorznout všelijak, nevím
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NYA: da se "milovanost" falsifikovat a reprodukovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam