• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: jenze analytika (rozebirani vseho az do mrte) je fakt v protikladu k holistice (propojovani vseho az do mrte). je to jen otazka zazoomovani. nelze mit zazoomovano na celek i na detail zaroven. jestli jsem se te nejak dotknul, tak se omlouvam, to nebylo v planu ;)

    KOSMO: vychazim jen z toho co vim ze o nem bylo napsano. kdyz visel na krizi, rozmlouval s panem Bohem a ptal se jej za co to vsechno ma, proc ho tolik tresta nebo neco v tom smyslu. chtel jsem jen ilustrovat pripad, kdy je poznani v protikladu k blazenemu stavu. pouzit by se dal i mistr Jan Hus, ktery kvuli sve pravde umrel v plamenech.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Hm, tvrdit, že neumím přemýšlet analyticky, mi přijde značně zjednodušené. přijde mi, že to dělám celkem běžně, kdekoliv je to potřeba. Možná né v nějakém tvém dokonalém vědeckém smyslu, ale nějaké dělení na "jen holistické" a "jen analytické" lidi mi přijde nesmyslné, IMHO každej člověk používá průběžně a v různé míře oba způsoby myšlení, protože bez žádného to nejde. Každej ten způsob má svoje místo, a dohromady je výsledkem inteligentní chování.

    Neřekla jsem žádné "teď pojedeme jen v holistice".

    ----
    Ale dost, připadá mi to jako prázdné žvanění o ničem.

    Jsem naprosto pro analytickej rozum, pokud se používá konstruktivně k řešení problémů.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    _BENNY: Ahoj, taky se přidám... poslední dobou je tady pěkně :-)

    Benny, dokázal bys svými slovy popsat mezi čím, že se to člověk musí rozhodovat? Co se ti objeví za obraz, když si "představíš" (neboli do maximální míry uvědomíš), o čem se Kristus rozhodoval?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak matematici tento problem uz resili a "vyresili", ackoliv na vysoce abstraktni urovni. prislo se na to, ze system ktery je uplny (popisuje vse) a zaroven konzistentni (nepopira sam sebe) nemuze existovat. clovek si musi vybrat co chce, nemuze mit oboje.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: ja si legraci nedelal, i kdyz se obcas snazim psat trochu odlehcene ;) ono chtit po matematikovi, aby resil problemy holisticky a ne analyticky je podobne jako chtit po conti, aby problemy neresila holisticky ale analyticky :-) oba pristupy maji svoje pro a proti. a jednoducha reseni typu "ted vsichni pojedeme jen v holistice" nemohou v nasem slozitem svete fungovat, protoze nas svet je plny analytiku, ktery nepredelas ani nenahazes do plynu, a protoze nas svet je determinovan myslenkami analytiku, a to jen tak nezmenis. a vubec si nemyslim, ze by byl problem v tom, ze by zde dominovali jedni oproti druhym.

    imho syntezu obou pristupu muzeme ocekavat spis sami od sebe nez od vysoce specializovanych nebo vysoce celostnich lidi. vsechno ma ale svoje omezeni a tak omezena bude i ona pripadna synteza.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: jasně, to je naprosto v pořádku, taky se často využití těch vědomostí ukázalo až později

    mysleli jsme si očividně každý trochu na něco jiného, když jsme to psali
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Teď mi přijde ta diskuse v noci taková zbytečná, to co jsem psala teda rozhodně, bylo to příliš zjednodušené. S tím co píšeš souhlasím, to je jasné. Nechce se mi teď už ani snažit se přesně definovat, jak jsem to myslela, určitě ne tak, že by všichni měli dělat všechno, jasně že to nejde. Ale víc rovnováhy, a víc propojení všech aktivit, by to určitě chtělo. Ale jak to prakticky udělat je jiná otázka a tady si o tom povídat mi připadá zbytečné.

    A taky mi připadá, že Benny si asi polovinu času dělá trochu legraci a v noci jsem na něj zbytečně vážně reagovala ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: To je jako bys chtěla aby všichni napřed měli děti a teprve pak si koupili auto. Nemůžeš všechny lidi napasovat do krabičky mějte děti. Lidé jsou různí a když někomu s vášní pro matematiku nařídíš, že nesmí nic počítat, dokud nevyčistí les, tak se nic nespočítá a les taky nebude moc čistý. Součástí duchovní cesty je i přijmout svět v jeho rozmanitosti. Mluvíš o holistickém přístupu, ale přitom bys ráda aby všichni unifikovaně řešili jen přežití. Přežití budou řešit ti, kteří pro to mají vlohy a ti druzí budou dělat něco jiného. Každý může maximalizovat svůj výsledek v oboru, který ho baví. Nahnání všech do jednoho oboru podle mě přinese horší výsledky, než když každý bude dělat to co ho baví. Podstatné IMHO je aby každý specialista uznával meze své specializace. Aby když vědec potřebuje vyhodit do vzduchu ostrov vznikla debata s ekology a aby výsledkem buď byl opravdu nějaký ostrov, který prostě neuškodí a vyhodí se do vzduchu, nebo dohoda, že momentálně žádný ostrov není a nic se do vzduchu vyhazovat nebude.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    smir se s tim ze existuji lidi, ktere zajimaji vedomosti ciste jenom pro jine vedomosti, kteri ziskavani a generovani vedomosti maji jako prvoplan a konecny cil. a tito lide spoluvytvorili svet ve kterem zijeme.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: poznavam abych vedel. neni ani potreba ty vedomosti aplikovat, clovek ziskava uspokojeni uz jenom tim, ze se neco noveho dozvi a cely svet mu dava vetsi smysl. a tak jde nekdo radeji na diskoteku a jiny radeji stravi vecer ctenim knih.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: tohle o ježíšovi je imho hromada keců a vůbec to tak nebylo


    _BENNY: Nevěřím v ten rozdíl. Poznáváš snad proto, abys mohl líp a smysluplněji žít, aby to líp fungovalo.....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    takovej Jezis urcite taky nebyl moc "v pohode" kdyz na sebe na krizi v krvi bral vsechny ty nase hrichy :) urcite by byl radeji, kdyby byl s kazdym za dobre a svet byl takovy jak by on rad. ale musel si vybrat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: jenze poznani velice casto boli. tedy je velice casto v kontradikci s tim co si predstavujeme jako lasku, tzn. jakysi blazeny stav, ve kterem se citime byt "v pohode". bavim se prave o pripadu, kdy si musis vybrat mezi jednim nebo druhym. chces poznat (a tedy zabit zvire a vykuchat ho) nebo se radeji tulit se zviretem (a tedy nepoznat nic [pls neresme ted ze tulenim se muzeme neco naucit:])?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: nevěřím v tu dualitu. myslím že to jde jen obojí najednou nebo nic ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ATOMINATOR: třeba :)

    představuju si to jako druh individuálního tance :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: ber to proste jako filosoficke dilema, jestli si vybrat radeji lasku nebo poznani. nekdo zvoli jedno, jiny druhe. ja osobne volim poznani.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: k čemu je poznání jako takové, pokud už nebude pro toho člověka poznání voda a jídlo, protože už nebude ani zdravá půda...?

    jsem naprosto pro poznání jako takové, ale IMHO je NAPŘED třeba ošéfovat udržitelnej způsob života na planetě....a pak se může poznání jako takové nerušeně rozvíjet příští statisíce let :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: lol, taky jsem byla překladatelka, 15 let ;-) mizerně placené to teda rozhodně není, jestli tebe mizerně platěj, dělej s tím něco, můžeš ;-DD sorry, offtopic...jinak, to je určitě užitečná práce, u které se člověk hodně naučí, ale taky mu z ní může dost pošibat ;), záleží jak si to hodí
    vzorem jsou mi lidi, co na všech úrovních žijou. dělají něco fakt smyslupnýho, co dobře uměj a pomáhají dalším lidem. u toho žijou naplno v těle, aby byli pořádně při vědomí, protože bez toho nejde. u toho mají třeba rodinu, děti.... uznávám,že takových lidí je relativně málo, a taky uznávám, že tam sama nejsem ;), ale tak si to představuju, a zkušenost mě naučila jen myšlenkám takových lidí opravdu věřit, a tak to chci....
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    CONTINUITY: Ovládání počítače celým tělem by bylo super :) Člověk by si nasadil hledí a ke spuštění počítače by musel udělat nějakou jógovou sestavu, jinak by měl smůlu ;D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: protoze prioritou je poznani jako takove, vse ostatni je vedlejsi. zatimco pro tebe je prioritou rodina a prostredi a vse ostatni je pro tebe vedlejsi, just easy as that :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: hm, mně přijde normální věděc, kterej pracuje PRO svoji rodinu a svoje prostředí
    ten, kdo je kvůli něčemu vyhodí do povětří, je nějakej magor
    proč to dělat, když ne proto, aby se tvoje rodina a tvoje prostředí mělo dobře ? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam