• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DAWYT: je to spatna vec, protoze nepritel meho nepritele neni automaticky mym pritelem. muze nase snahy naopak zdiskreditovat.

    nespokojenost lidi se projevovala i behem nastupu fasismu a komunismu. nespokojenost sama o sobe nestaci, je potreba mit alternativu, a to takovou, ktera ve svych praktickych vyusteni skonci necim lepsim nez nabizi soucasny stav. nez Holesovskou vyzvu, to uz snad radeji ty nejstarsi komunisty.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    _BENNY: dobrá věc je to proto, že se DEMONSTRUJE! a ukáže se nespokojenost lidí.

    Dobrá věc to je v tom, že tu existuje několik lidí co dokážou projevit svoje mínění nějakým činem. Intošové u kompů toho moc nezmění. Je to dobrá věc také proto, že třeba nějakého intoše to nasere, resp. inspiruje tak, že se odhodlá k nějaké sofistikované akci a třeba pomuže k TRANSFORMACI toho našeho perfektně fungujícího demokratického řádu :p
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Pokusím se, ale je to poprvé, tak prosím o shovívavost. Knihy napsal Cleese (miluju jeho ruštinu...:-))) s psychiatrem Robinem Skynnerem, zakladatelem rodinné terapie, představitelem behavioralistického (?) směru psychiatrie. "Rodina" je to dialog o tom, jak člověk roste a dospívá, kdy, jak a proč vznikají deprivace a vypráví o terapii - Cleese se u Skynnera léčil.
    Druhá knížka "Život..." píše o tom, jaké to je, když to funguje v rodině, ve firmě, ve společnosti a v kultuře, přičemž se pánové sem tam rozčilujou, když popisují, jak daleko jsou od těch šampionů, co fungovat uměj.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: JJ, klasický problém všech "děkujeme odejděte" a "dinosaurů". Každý má plnou hubu keců, jak je to špatné, ale nikdo nemá alternativu, která by se líbila více než jednomu promile lidí.

    Já alternativu mám, ale bohužel asi taky promilovou :-(
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GEN_IO: tady i za dobrou věc přišlo demonstrovat 1000 lidí v hlavním městě

    jestli tou dobrou veci myslis Holesovskou vyzvu, ktera ma za cil zlikvidovat nas demokraticky pravni rad a nahradit jej nejakou protodiktaturou vyvolenych, pak ti preju dobry den ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ne, uvedes exekutivni souhrn? :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ono je to asi i o tom, s kým se člověk stýká...pokud jste obklopení podobně smýšlejícími lidmi, tak je lehčí nabýt pocitu "že je něco ve vzduchu" než když pracujete v továrně nebo na stavbě :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    GEN_IO: GEN_IO: Ale ano, já nežehrám, to je mylný dojem - já jsem s mnoha takovými lidmi denně ve styku a jsem za toto společenství opravdu vděčná.Jen upozorňuji na nezbytný vývoj člověka: nejdřív jsem "zabedněný", pak se mi trošku otevřou obzory, pak je poznávám a zkoumám (a mluvím o tom) a pak nezbývá, než začít to doopravdy žít. A kdo to žije už dostatečně dlouho, už o tom vlastně ani nemluví, protože je to pro něj tak přirozené. A na tenhle poslední stav společnosti se opravdu těším. :-)

    A sama za sebe a svou rodinu mohu říct, že jsme připojeni již řadu let a mohutně. :-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: To je prostě...:-))) Četla jsi Život a jak v něm zůstat naživu, nebo Rodina a jak v ní zůstat naživu?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Skoro už je těžký poznat, kdo to myslí vážně a fakt o něco usiluje od zbytku.:-)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    JANYNA: ale už i u nás je i přes to opravdu udiveníhodné množství s otevřenou hlavou a aware, nežehrej :)

    (..a připoj se;)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    transformace společnosti začíná u jednoho každého z nás jako jednotlivce společnosti (a také končí)..
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    MTO: taky se ho snaží moc moc nějakým způsobem omezit. teď jsem se účastnil konference isss v hradci, internet ve státní správě a samosprávě, a z některých věcí, proslovů, a firem mi běhal trochu dost mráz po zádech
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    KUATO: hele ta konzumní apatie je dle mého názoru hlavně tady v česku. tady i za dobrou věc přišlo demonstrovat 1000 lidí v hlavním městě, ve varšavě po celý týden 20 - 50 000 opraqvdu nasraných lidí v ulicích ;) věci se opravdu dějou, jen spíš tady u nás ta dobře naplňujeme proamerický plán
    MTO
    MTO --- ---
    CONTINUITY: jak rikal Ales Bleha : "Nejvetsi chybou mocnych bylo, ze povolili internet"
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    CONTINUITY: A co teprve, až o tom konečně přestanou mluvit a začnou to doopravdy žít! :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: to je taky pravda, že ten mezistav, kdy to jde pomalu, trvá už moc dlouho. taky chci, aby se to už pohnulo víc :)

    ale přijde mi, že posun ve vědomí je nepopiratelnej. před pár lety se dalo mluvit tak o 1% věcí, co teď, to co byla tehdy alternativa, je dnes skoro mainstream, o tom, s čím byl člověk za totálního blázna, se dá mluvit s čím dál více lidma úplně normálně....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: kazda cinnost budiz tvym kung-fu :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: prilisna drina toliko pro hovada dobra jest.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    BROZKEFF: No to jo, ale co z toho vyvzuješ pro zdejší debatu sem myslel...
    p.s. koreláty jsou neurální, jako koreláty v nsystémech, korelace na úrovni neuronů samotných je celkem vtipná myšlenka,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam