• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: jasný že i vyklidňují...ale já tam už bohužel (nebo spíš bohudík) vidím tu jednoduchou rovnici, kdy tím vyčerpávám zásoby, které pak chybí...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: tak to mame stejne :) a tihle "amfetaminovi typi" si zase stezuji, ze je trava strasne brzdi a ze jsou schopni se naopak na amfetaminech i "vyklidnit". kazdemu co jeho jest :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: amfetaminy jsou ještě více kontraproduktivní, protože pro někoho, kdo má méně energie (tzn. je pomalejší) je její další mohutné odčerpávání tímto způsobem velice nevhodné...to je třeba důvod, proč se mi zprotivilo mdma, protože mě těch pár hodin chemické lásky za následný týden až dva vyčerpanosti a podrážděnosti opravdu nestojí
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Ano, jakmile máš nějaké závazky k druhým je to hned někde jinde. Já naštěstí nemám.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    bio jasna vec... akorat furt nemame vyzdobu chatky chjo :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jestli jsem poradce, tak ten typ, co začíná každou větu slovem nevím. Já mohu nabídnout jak si myslím, že to mám já, ale odmítám nabízet jak to má mít někdo jiný. Každý si musí promyslet, zda se mu něco z toho jak to mám já hodí, nebo ne. Já nemohu vědět které kousky to jsou, nebo zda vůbec. Já to dělám taky tak vzhledem k životům druhých.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jedna známá byla rok v Peru v jednom centru, které tam založil jeden francouzský psychoterapeut, kde psala doktorandskou práci a prošla mnoha ayahuascovými sesemi s původními šamany. Bavila se s nimi o marihuaně a oni se velice divili, že se u nás její užívání tak rozmohlo, protože oni ji považují za silnou a relativně zrádnou bylinu, která není rozhodně vhodná k pravidelnému užívání nad rámec svátečního rituálního kouření
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: Toto beru, dokud jsi zodpovedny sam za sebe (lidi v tvem okoli potvrzuji ze jsi zodpovedny sam za sebe, na nikom neparazitujes). POkud jo, tak fajn, klidna sila introvertni pomalicku se pohybujici skvrny. Proc ne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: Nerozumim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: pro takovy okruh pomalejsich lidi spise amfetaminy, zejo? ;)

    imho je to dano ciste typem osobnosti. ja at zhulenej nebo nezhulenej patrim taky mezi ty "pomalejsi", kterym staci hodne malo a nemaji potrebu se hnat ze vnejsimi podnety a tu a tam si vyslechne, ze to znamena ze malo zije, ze zivot je o tom chtit vsechno a stravit jej honenim se za tim :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PIZI: na to ti muzu rict jediny dve veci "PIZI se prave oznacil na neduveryhodny poradce" a "vidis? vidis? ja ti rikala ze to neni problem" :)

    LOOK: tak o to se prave ted snazim, ne?

    jinak zrovna jsem vedle podotkla ze bych chtela za psychoterapeuta YMLADRIS krizenou s CONTINUITY :) to co rikate mi pomaha. btw, nejedete nahodou na bio? ze bychom se nekde u ohne potkaly...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: stopuju jako nee zastavuju, ale jako stoparsky jdu proti proudu po stope ke zdroji odkud to utrpeni jde...

    jo no. Zvazovala jsem ze spis nez superego te muze utlacovat Id ... Synchronisticky sel kolem mne prave mail, kde v signature byl z korintskym 6, 12: Všechno smím, ale ne všechno je prospěšné. Všechno smím, ale já se ničím z toho nedám ovládnout.

    Protoze je tady jeste instituce 'svoboda' coz je pro mne neco jako ze si muzu delat co chci, ze nemam nutkave pocity. Slastne eskapady Id celkem rozhazuji dopaminergni system a vznikaji ruzne navyky, slast se vytraci a nahrazuje se ruznyma nutkanima. Ja jsem osobne energeticky dost slaba osoba, takze je to vzdy neco za neco. Nutkavost mne nebavi. Tak si necham na nejakou dobu sebrat heslo od nyxu, nebo bych si zakazala huleni na mesic, jako pokus, jestli se budu citit lip. Nezavislost mne tesi. Ale chapu ze toto je odpoved k nicemu pokud jsi v te fazi ... "pche proc bych jako mela byt nezavisla".

    Treba nekoho jinyho neco napadne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: Negativní efekt chápu jako něco, co mi způsobuje negativní pocity. Ne něco co způsobuje negativní pocity ostatním z toho, že v tom nejedu s nimi. rezignace a degradace bohatosti života, to je právě hodnocení zvnějšku. Nálepka jak tomu kdo říká není podstatná, podstatné je jak se mi s tím žije.
    LOOK
    LOOK --- ---
    FRONEMA: povznest se nad ty dva protiklady; zmenit hledisko; podivat se na sebe zdalky; predstavit si ty dve hadajici se strany jako osoby a pokusit se je smirit nejakou pro vsechny spravedlivou dohodou ...

    YMLADRIS: freud navrhoval psychoanalyzu - poznat ty nevedome sily a tim je zbavit sily. coz bylo x-krat napadnuto jakoze nefunkcni a dnes je v psychologii hafo smeru s ruznymi nazory jak tyhle problemy resit:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PIZI: mě ten příklad z koncertem trochu připomněl, jestli to není jen nějaká rezignace a degradace bohatosti a proměnlivosti života způsobená přílišným pravidelným hulením....některým typům může bohužel "pohodička" doma s jointem vytlačit většinu přirozených zájmů a aktivit, aniž by si toho stihli všimnout

    hulení je imho dobrý jen pro specifický okruh lidí - pro ty, kteří trpí nějakým přetlakem (sangvinici, cholerici), jsou aktivní, mají potíže někdy přibrzdit, zastavit, odpočinout si. Pro ty může mít hulení pozitivní přínos. Ale pokud je někdo od přirozenosti lenivější, pomalejší atd., tak imho ty negativní efekty jednoznačně převažují
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: Já jsem to co říká ta druhá strana identifikoval jako že je to to, co říká společnost a to mi asi stačilo k tomu abych to prostě neposlouchal.

    Ano, to co popisuješ, hulit a být mi připadá jako lousknout život. Prostě ten pocit viny, že nic nedělám nemám.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    no dobra, vypada to ze to bez tho zkonkretneni nepujde, tak budu doufat ze je to tu primere uzavrena spolecnost... to co ja resim je prave huleni. protoze je tak jednoduchy stravit cely den/volny cas zkourena, a zivot je pak spokojenej, neni potreba si nikdy vydobyvat misto na slunci abych dosla nejakeho uspechu, ale staci byt a zivot je v poradku... na druhou stranu, co rika ta druha strana je, "tohle je ten konec cesty? zkurovat se doma a brat to jako ze jsi louskla zivot?"


    YMLADRIS: dekuji z aty komplimenty, ale citim se ted spis jako vycucla holka nez jako zarivka...
    co u tebe znamena "stopuju to"? neber to tak ze te chytam za slova, ale mluvis o tom co potrebuju pochopit, akorat ze to jadro vzdycky nejak nepoberu :) u mne je vykaslat se na to vzdycky spadnout na jednu nebo na druhou stranu... coz ta druha cast vzdycky vyrve jako ze to teda jako zadny reseni neni :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: treba je to jen pomluva :)

    imho nic psychedelickyho, proste oblbovak. Ale nevim, chloral jsem nemela..
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Myslím si, že vydržel. Já právě ty rozptylovátka moc nepotřebuju. Ale už jsem to dlouho nezkoušel.


    INK_FLO: pokud je hulení kořeněné jídlo, tak je to jídlo, kterého se nevzdávám. Není to ta situace kdy se vzdám kořeněného ve prospěch planého.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: "Nietsche byl zavisly na chloralhydratu" tak to čtu poprvé... nějaké sedativum, hypnotikum... ža by to bylo něco podobného jako to koňské anestetikum??... jak ono se to jmenuje... nevím... prostě totální odstřel z těla při plném vědomí.... ááá ketamin, tuším...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: neni to unik? do virtualniho ze skutecneho sveta? vydrzel bys sam se sebou, kdybys nemel rozptylovatka? treba dva tri dny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam