• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FRAKTALEK: malá protiváha k protiváze :-)...aneb kdo najde víc článků, ten vyhrává a má pravdu :-)...btw. autor tohoto je dlouholetý praktikující vipassany (a v tom článku se dostal trochu dál než jen k omýlání jedné prosté metafory o hoře)

    Drugs and the Meaning of Life : Sam Harris
    http://www.samharris.org/blog/item/drugs-and-the-meaning-of-life/
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    Mala protivaha k tem entheogenum (CONTINUITY):

    HARDCORE ZEN: Mountain of Drugs
    http://hardcorezen.blogspot.cz/2011/07/mountain-of-drugs.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: muze ale furt je to "jen jako". U prace je ten stress, ze kdyz to neudelas, nedostanes zaplaceno (sef se nasere, znicis material a podobne). Ano, pokud te ta prace bavi, je ten rozdil minimalni, ale je to porad jen treninkova situace.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHEALA: Strach, že umřeš je emoce. Bavíme se myslím spíše o rozumu. O přemýšlení nad tím co udělat, jak si rozvrhnout síly, plánování, atd. To vše může při hraní her být.
    GAF
    GAF --- ---
    SHEALA: tak ok no, ale já s tim nesouhlasim. Je tam toho hodně, co člověk musí umět, ovládat, učit se, překonávat, vynalézat, bejt v klidu, nacházet, dávat pozor a jiný.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GAF: mam taky dost silny potize se soustredit, nedokazu sama ani dokoukat dil Buffy nebo serialu co me bavi. Ale fakt bych si netroufla vydavat hrani RPG za dusevni praci. To ze mas strach ze "umres" je trivialita proti tomu, ze neco napises blbje.
    GAF
    GAF --- ---
    SHEALA: asi jak pro koho, já mám potíže se soustředěním, když chci plně a dlouho vnímat. A musím se dost snažit a ani tak nic moc.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GAF: nn, hrani RPGcka je relaxace hlavou. Jo kdybys programoval RPGcko... to by byla jina.
    GAF
    GAF --- ---
    YMLADRIS: tuhle jsem si koupil hroznový cukr a už při snězení asi deseti gramů najednou (pětina krabičky) naskočí do pár minut rozjasnění mysli a celý tělo je ve stavu "huráá, hurááá, jedéééém, hurááá." Celkem jsem pak snědl asi 30 gramů během rána, kdy jsem stahoval nalačno a pracovalo se mi v dobře nabuzeném st avu. Ten "ostatní cukr" tyčinky, sušenky a tak... tam mám zkušenosti jiný. A svym způsobem horší.

    A to s tím půstem: nevím jestli je to práce hlavou, ale když jsem držel půst a hrál přitom celý den na počítači RPGčko a překládal a NYXoval tak jsem rozdíl nezažíval. Teda v mysli. Co se týče těla, tak mi bylo hodně divně, celý večer jsem jakoby divně hořel a trošku se potil, probouzel jsem se ráno s bolestí břicha, která po chvíli přestala a tak... a po skončení půstu mi bylo tak divně pomalu dobře a klidno a vůbec se mi nechtělo jíst. Takhle jsem to měl podobně dvakrát.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Luštěniny stejně nestačí, potřebují k sobě třeba tu rýži aby byl protein kompletní.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARUMA: tam je klíčový to "luštěniny" alias zdroj bílkovin...oni je tam právě prakticky neměli, když nepočítám tu hodně řídkou polévku
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    INK_FLO: Tak tohle ji 80 procent Indu kazdy den. Teda krome tech sladkejch veci. Brambory, lusteniny, zelenina a rejze. Obcas placka.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ještě ad ta low protein dieta - jsem si teď uvědomil, že když jsem byl ze zvědavosti v Olomouci dvakrát v Govindě (krišňácká restaurace), tak to jejich jídlo tím taky dost zavání. Když nepočítám hodně řídkou čočkovou polévku, tak to měli absolutně bez bílkovin. Hlavní jídlo vždycky brambory nebo rýže s nějakou zeleninou a hotovo. Tzn. že jsem se najedl a za dvě hodiny měl zase hlad.....jo a ještě k tomu dávali hrozně přeslazenej mátovej čaj a ovocnej kompot, takže si asi frčí dost na cukru.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    bezva komiks jak je to s tim higgsovym bosonem

    The Higgs Boson Explained - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=0hn0jYjijNs
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: mam pocit ze je celkem prozkoumany jev, ze kdyz pracujes hlavou, nutne potrebujes rozumnou hladinu cukru v krvi, mozek neumi jet na nic jinyho. Hodiny a hodiny dusevniho usili nejde resit zeleninovou polivkou. Treba pri hubnuti se doporucuje nekolikrat denne zbastit nejakou sacharidovou neco. Protoze jinak pak mas pocit desneho hladu a precpavas se, coz ale nebylo nutno, mozek se jen chtel konecne zachranit.

    odbocka: v souvislosti s timto by mne zajimalo, zda lidi, kteri drzi pusty (kratkodobe, nez se prepnou na nejaky ty vnitrni triky), pracuji hlavou. Ja bez cukrů zvladam tak akorat jednoduche mentalni ukony, ale praci moc ne. Pricemz bych nejakym mensim pustum i dala sanci ... tak nevim :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: ale tak to zase taky, ráno jsem měl krajíc chleba s máslem a jogurtem. Ale oproti mému "normálu" to byl jeden krajíc chleba denně a půlka malého bochníčku mi vydržela týden. (teď při těch teplotách skladuju v lednici) Ještě jsem dělal květákovou polívku a zelené fazolky, ale i to všechno je pořád mnohem lehčí typ stravy než mám když jsem v Brně nebo Belgii studoval a akorát proseděl 8+ hodin denně u počítače nebo na přednáškách.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Minimum toho co jíme tu bylo před nějakými desetiletími. Málo se vaří, většinou nějaké polotovary apod. Vyšlechtěné odrůdy, které tu dříve nebyly, atd...
    WILL
    WILL --- ---
    INK_FLO: Jo. Jíme 2x víc masa než před padesáti lety. A k tomu míň kvalitní potraviny.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KUATO: Taky máš ženu a děti, to je úplně jiná spotřeba.
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: jsi dobry. ja se rano nacpu tresni nebo ted merunek a za dve hodiny mam znovu hlad a chca nechca zkoncim u chleba s maslem a necim (rajce, syr, okurka..). bez sacharidu a tuku jsem liny a neklidny :o). slaby kus nejaky.
    F0N
    F0N --- ---
    BROZKEFF: tak ked si to sam pestujes, to musi byt este o to lepsie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam