• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Ja to mam tak, ze se obcas vymezuji vuci lidem, kteri mluvi velmi presvedcive o absolutnim nahledu, ale sami stale ziji v dualite. Coz je asi vetsina z nas. Jinak proti absolutnimu nahledu jako takovemu nic nemam. Naopak. Sam se ho snazim nejak pobrat.

    To vis, ja jsem chlap a obcas to hrotim (testosteron) a zensky maji zase tendence sjednocovat - "Laska = Tao = Allah = budhovska prirozenost" ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: Toz to nevim, brala jsem to spis tak, ze absolutni nahled je divny, lidi se proti nemu automaticky vymezuji a to jim obecne kazi kontakt s naukou ("ten prasteny budhismus co prej uci ze neni co menit ha ha ha"). Koncept muzes mit z cehokoliv. Pro mne je zrovna toto asi docela issue. Vis jak se vzdycky pozastavujes nad mymi vylevy ty Laska = Tao = Allah = budhovska prirozenost a tak?

    Tak kdyz to stopuju, resim toto cely zivot. Dlouho jsem se hadala s matkou jak muze nasledovat system ucici ze kdo nedrzi za ruku jezise, prijde do pekla. Kdyz je obvious ze jako lidi jsme si vsichni podobni atd. Tak jak se mi nechce verit, ze moudrost sestoupila akorat na Sinaji skrz horici ker, tak se mi nechce verit, ze sestoupila akorat v bodhgaje pod stromem. Prijatelnejsi pro mne je si myslet ze je to gravitace ktera na celym svete rozpousti tu stejnou iluzi kterou mame vsichni spolecnou... samozrejme ano, nektere systemy maji rychlejsi vysledky a ruzne systemy vyzaduji ruznou kapacitu u lidi, malokdo je schopen byt jezuitskym mnichem hluboce probuzenym atd.

    tak to jen abys vedel, az to zas prijde a budu to rikat. Dulezity asi je, jestli tomu "verim", jestli mne ta idea nejak limituje omezuje. Z tveho pohledu to odvadi od poctive klasterni praxe tohleto tahani jha s nevericimi, ze jo :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: A nemyslis, ze lidem s vyssim intelektem hrozi, ze si to cely timto zpusobem zintelektualizujou a pak si to jedou v hlave jen jako dalsi koncept? Mozna to je ten z duvodu, proc se doporucuje o tom absolutnim nahledu moc nekecat. :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ach tak jo, asi konecne chapu. neco podobneho delam taky casto... velice casto :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: no znasilneni vytahl nick_marder!

    ja kluky chapu (ach jsem tak chapajici). kdyz nekdo vytahne ten absolutni nahled, kterej ale nema zrealizovanej jen o nem plka, casto to vyzni jako ze placa kraviny a na to je nejlepsi proplesknout ho znasilnenim nebo neco. ja to delam taky. Pro mne nicmene vzdycky bylo hrozne dulezity mit nejakou teorii reality, ktera by mi pripadala dostatecne cool a ty co pisu mi pripadaji :) tak se o ne delim...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    reknu neco ve smyslu ze to co se nam deje tedka (samsara) neni potreba menit, neni to zasadne v neporadku, akorat to blbe "chapem" atd atd

    si jen rikam nakolik je tezke takovy nahled udrzet z duvodu ziskani vetsi sebekontroly (resp. ziskani vetsi moci nad sebou a svym zivotem) a nakolik je snadne spadnout do racionalizace/reseni vsech moznych zivotnich nezdaru timto zpusobem...

    SHEALA: asi jo :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: ja si rikam ze znasilneni je tady spis takovej oíbecnej archetyp tabu tematu, vsichni kolem toho vzdycky vyplacaji desne moc emoci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: hele jestli mas s tim znasilnovanim nejakou issue, ktera musi ven, tak jen do toho :D to ze mas potrebu nektere veci takto asociovat jsem si uz vsimnul, imho je to zasuty tabuizovany skryty zensky aspekt, se kterym se nechteji muzi ale imho hlavne jine zeny konfrontovat, ale zase nechci hodnotit predcasne :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: nerikam, ze musis mit 0% strachu; rikam, ze IF mas 0% strachu (sebe-starosti), tak se ti dramaticky zvysi kapacita najit nejake treba netradicni reseni, lip citis toho chlapika a celou situaci, mas proste mnohem volnejsi procesor nez mame normalne kdyz vetsina neuronu rve Kurvaaaaa! takze shoda.

    ad znasilneni nekontextualni: jako jo, to je moje opakovana zkusenost, ze kdyz nekde reknu neco ve smyslu ze to co se nam deje tedka (samsara) neni potreba menit, neni to zasadne v neporadku, akorat to blbe "chapem" atd atd, vetsinou jsou reakce silne podrazdene. Uz bych to mela vedet ze to neumim podat a furt to nevytahovat :). Ale osobne tomu fakt verim a dava mi to zasadni smysl..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: jako mentalni cviceni ok :) ale stejne mi nepripadne, ze by byli vsichni lidi tak empaticti ctenari vsech podprahovych signalu s vestavenymi senzory na detekci neopravdovosti. tzn. ten tvuj predpoklad, ze tohle muze fungovat jen pokud budes mit 0% strachu (tzn. ze uz musis byt nejak vnitrne nastavena), mi nepripadne byt nezbytnym, i kdyz to veci muze dosti pomoct.

    jinak je to jen muj komentar zcela na okraj, prohledal jsem peclive celou diskuzi, ale to tema znasilneni se zde vynorilo tak nejak ne zcela kontextualne :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: pokud nechces aby te znasilnili, je lepsi ten kurz sebeobrany :)

    ale to, ze ti znasilneni zpusobi utrpeni, je (aspon tak chapu doktrinu) fakt dany tvou suboptimalni databazi, ze sis nahashoval znasilneni = zlo. A existuji metody (tak chapu doktrinu) jak tyhlety 'nazory' (deje se neco spatneho = je nutne trpet) odhackovat.

    pokud ti to pripada jako nesmysl, napada mne jeste myslenkovy pokus: banditi chteji tvoje dite upect zaziva, uz mu urezaly nejaky organy a na posledni chvili se ti zdarilo s nima domluvit ze ho nechaji plavat, a misto toho te znasilni. V tomto kontextu je znasilneni vyhra a pravdepodobne budes pln vdecnosti jak jsi to zvladl a nebudes trpet. (Prdel te bude bolet samozrejme stejne, ale nebudes trpet.) Cimz chci jako ze demonstrovat, ze i normalni dualni mysl je schopna ohromnych posunu pri tvoreni tech 'nazoru na situace kdy je nutny trpet'
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    MAHUTA: o zadnych tvrdych dukazech nevim, ale neexistuji zadne dukazy (studie) podporujici tu hypotezu (i pres 16 let jeji existence) a navic pro ni neni ani racionalni opodstatneni - obsahuje zakladni chyby. O nicem vic nez je na Wikipedii nevim.

    Blood type diet - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_type_diet
    Primal Wisdom: The Blood Type Diet: A Critical Perspective
    http://donmatesz.blogspot.cz/2010/12/blood-type-diet-primal-perspective.html

    Vedecky zajem je o ni prakticky nulovy (napr. google scholar mlci).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ze by tedy misto kurzu sebeobrany stacily kurzy mentalniho treninku jak se prepolovat? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: A_NICK_MARDER: v pohode, pokud vas to irituje, ignorujte mne :). Driv mi to totiz porad vrtalo hlavou, jak to je, az mi to dalo smysl takhle. Gravitace proste funguje porad dal, akorat uz pak neni pritazlive reprodukovat "se", ale spis "my" a v tom je ta jednota

    co se tyce toho znasilneni. na to ma deida historku, ze nejakou jeho studentku nekdo prepadl v parku a ona mu rekla neco ve smyslu "ja ti rozumim" ci tak neco, proste 0% strachu o sebe.. typek se rozbrecel a pak ji doprovodil dom, protoze "v okoli neni bezpecno"

    ano je muj clanek viry, ze jedna-li se z pozice, kdy jsou veci nedualni, dramaticky se tim meni ruzny trajektorie a tak ("dojem ze znasilneni"). musi to byt ale jako by doopravdy, ne jen intelektualne v hlave

    imho samozrejme :) nechutna-li, vyplivnete
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    KUATO: ja ti neverim;), i se smajlem mi tvoje reakce prijde dost irelevantni a tak nejak ochranarska, jako kdyby neslo z moji strany jen o absolutne hypotetickej a nerealnej priklad:)
    DARUMA: a ty nezlob jinak pujdes do klastera!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    uz je to tu zase moc zajimavy :) sice nemam moc co dodat, ale jak jste mluvili o tech zvedomujicich zazitcich, tak u mne takhle perfektne fungovali haky... dokonce bych rekla ze to vlastne byl ten hlavni duvod proc jsem na ne sla podruhe a potreti... tak kdyby si chtel nekdo takovy zazitek zkusit naordinovat tak doporucuju :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Navrhuji se nekdy sejit u Kuata na statku a tam si muzeme roztrhat obcanky!
    KUATO
    KUATO --- ---
    A_NICK_MARDER: ja se omlouvam, nedal jsem tam smajlika, nebral jsem to vazne. tohle pisani pres ty internety je takove nesikovne, clovek nevnima toho druheho. pri osobnim rozhovoru by se hafo veci navnimalo jinak, i treba z toho Ymladrina rozpaciteho prispevku :o)
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    KUATO: nemusis si hrat na chlapaka kuato, byla to jen ironie, ale koukam ze i teoreticka virtualni veta dokaze vyvolat utrpeni :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    A_NICK_MARDER: tak to udelej! svet se nepohybuje v nahodnych drahach. ona je tak roztomila, ze bys to nezvladl. no, neveris? udelej nejakou hlupotu, ktera ti neni blizka povahove a uvidis, co to da prace.
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    YMLADRIS: super, az te potkam tak te znasilnim a pak ti vysvetlim ze to ze ti to vadilo je jen to, zes nepochopila ze to byla nirvana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam