• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Vidím, že tvá sklenice je poloprázdná.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ještě k naší dokonalý době:

    Šílený je třeba, kolik kilo naprosto zbytečného odpadu se vyprodukuje během např. jedné cesty nočním vlakem - všechny ty jednorázový kelímky, krabičky a vaničky na snídaně, utěrky, kterejma si jednou někdo utřel ruku.

    (dosaďte prakticky libovolnou jinou situaci - benzínky, nemocnice, úřady, blablabla, prostě všude maximální spotřeba hmoty, která se vyrobí z neobnovitelných surovin, průmyslově zpracuje, pak se na ni jednou sáhne, a pak jde do popelnice)

    Naprosto bezúčelně, aniž by to přineslo komukoliv jakoukoliv smysluplnou hodnotu, se spotřebuje hora neobnovitelných zdrojů a vyprodukuje hora odpadu.

    Takováhle "řešení" a produkty by měly být zákonem zakázány, a považovány za obecné ohrožení, protože opravdu ohrožují nás všecky a budoucí generace - co si o nás pomyslí naši vnuci, pokud nějací budou, když nebudou mít suroviny ani na základní potřeby, na základní civilizovanej život, protože my jsme tady museli během jedné cesty vlakem pít z jednorázových kelímků a utírat si ruce stromama?

    Ne, svět, kde je tohleto možný, pro mně opravdu není žádným vrcholem pokroku a ukázkou místa, kde se mít skvěle. Když jsem konfrontovaná s těmahle věcma, nemůžu prostě mít dobrej pocit a namluvit si, že jsou v pořádku, to nejde, tak oblblá nejsem.

    Spotřeba všeho by se IMHO dala snížit tak na desetinu, kdyby se prostě přestaly dělat a používat věci, které NAPROSTO K NIČEMU NEJSOU, a ponechali bychom si jenom naprosto veškerej komfort, technologii, atd. A tím by se získala spousta času.

    Ale co řešej politici, místo tohohle? Kdo co ukradl, a DPH.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Zrovna jsem viděla They Live.
    Dobrej film k věci.
    Něco jako Krásná zelená.

    Škoda, že tak jednoduše to nejde, že fakt nestačí nasadit si brejle nebo zničit jeden vysílač.

    Líbí se mi komentář k filmu, jak byl v klubu Realita-Paranoia - v tom filmu je jedna soubojová scéna, kde hrdina pomocí pěstí přemlouvá svýho kamaráda, aby si nasadil brýle, co umožňují vidět pravdu. Ten člověk, co to komentoval, píše, že tuhle jinak nesmyslnou extrémně dlouhou bojovou scénu jde vnímat jako metaforu toho, jak těžký je přimět lidi, aby si uvědomili, co se kolem nich děje, i když mají pravdu na dosah ruky (třeba proto, že z ní mají nepřekonatelnej strach).

    To mi přijde přesný. Samozřejmě, ten film stylizuje celou věc do absurdna, nejde ho brát vážně, v reálu žádný násilí smysl nemá, ale když jsem koukala na toho černocha, jak se urputně brání a bije toho hlavního hrdinu hlava nehlava, aby šel s těma brejlema do prdele, připomnělo mi to některé situace na nyxu ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: To je nedorozumění.

    Naprosto s tebou souhlasím, že se momentálně máme (v naší maličké elitní skupině v západní civilizaci) nejlíp v nám známé historii posledních několika tisíc let, tzn. od té doby, co začaly říše, otrokářství, války, atd.

    O tom, co bylo předtím, máme naprostý nedostatek informací, takže bych se nevyjadřovala k tomu, jak se mělo lidstvo těch předchozích 200.000 let, o tom nemáme ponětí, klidně tu mohlo existovat několik set rozumných kulturních civilizací, a klidně se taky třeba mohli ti lovci a sběrači mít v Jednotě dobře. Nebo nemuseli, ale nevíme to, takže pojem "historie lidstva", je fakt zavádějící.

    Takže ano, oproti starověku, středověku, či 19. století se máme fakt skvěle.
    Ale kdo, "my" vlastně? Obyvatelé bohatých zemí. A to ještě ne zdaleka všichni, podívej se kolem sebe, kolik lidí otročí od rána do noci v krabicích za peníze na holé přežití, a umírají u toho ve zničených vyčerpaných tělech krmených fyzickýma a psychickýma sračkama.
    Skvěle se má fakt úzká elita, i v bohatých zemích - lidi dostatečně vzdělaní a inteligentní, s dostatečně dobrýma podmínka a zázemím, aby mohli vykonávat rozumně placená povolání, a dostatečně vědomí, aby dokázali dělat v životě trochu rozumnější volby a vyhli se tak těm největším hrůzám. Aby dokázali neubližovat sami sobě. Aby si dokázali vůbec uvědomit tu svobodu a možnosti, co mají.

    Ano, je to poměrně dost lidí, co se mají skvěle, a to je dobře, konečně někdo, konečně víc pozitivní energie po těch tisíciletích, konečně lidi, co poznávají svět a sebe navzájem, takže přicházíme na to, že jsme všichni lidi a můžeme spolupracovat, konečně dost lidí, co mají ČAS, sílu a duševní svobodu na to, tvořit něco novýho, vymýšlet nějaký nový řešení.

    Ale úděsný je, že nám u toho pořád stejným či vyšším tempem umírá biosféra, ničení jede pořád dál, a otázka je, kde budeme za pár let žít, co budeme jíst, co pít, atd.... Vůbec nemluvě o našich dětech. A to se týká naprosto všech, i těch, kdo se "mají skvěle".

    A to je úděsný. Sorry, bydlet v hořícím domě a nevědět co s tím je úděsný. Je to taková forma extrémního duchovního cvičení, jistě k tomu jde zaujmout maximálně pozitivní postoj, ale nebudu lhát, že mi to nevadí, a nebudu lhát, že mi nevadí ta šílená zaslepenost, se kterou inteligentní lidi v takový situaci opakují tenhleten ovládací mem, že se máme nejlíp, kterej nás učili ve škole.

    Uvědom si, že zatímco "my" se "máme nejlíp", asi dvě miliardy lidí chcípají hladem, v toxickejch pustinách, pouštích, bez vody, atd. To pro mě to "my" taky dělá dost děsivý, když to zas slyším někoho opakovat.

    Zároveň je fakt, že ta pozitivní energie, co se rodí, je fakt silná, že se lidi fakt probouzí, a fakt tvoří, že ta síla tu fakt je....a když ji vidím, jak narůstá, považuju za možný, že se třeba fakt něco stane, něco změní, a že to třeba přežijeme, a že pak bude někdy časem opravdovej krásnej svět, ne postavenej na lži ale skutečnej.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Presne tak. Jinak, zadna doba neni idealni, nikdy nebyla a nikdy nebude. Jo, dneska mame znecistene zivotni prostredi a nadmiru zkorumpovane politiky, ale treba zeny maji svobodny pristup ke vzdelani (temer vsude), deti neumiraji na chripku (vetsinou), clovek ma moznost a prostredky cestovat po svete a videt a mame svobodu nabozenskeho vyznani (temer vsude). Kazdy kdo beduje nad soucasnym stavem sveta by se mel trosku zamyslet nad minulosti. Nerikam, ze je dneska vsechno OK, ale lidi by meli pouzivat trosku vic zdraveho rozumu a misto smerovani vlastni energie tomu, jak postavit barak z rakosí nebo studovanim kazdeho obalu v supermarketu (jestli tam nahodou neni nejake Ecko), by meli hlavne pracovat na sve vnitrni flore a faune. ;-) A jednim z vysledku bude, ze nebudou vsechno videt tak strasne tragicky...
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    YMLADRIS: k podobnemu tematu se vyjadruje Steven Pinker, ale on se zameruje predevsim na nasili a valky v dejinach lidstva. Rika, ze mnozstvi nasili se v prubehu historie cim dal tim zmensuje.

    Steven Pinker: Why Violence Is Vanishing - WSJ.com
    http://online.wsj.com/article/SB10001424053111904106704576583203589408180.html
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: ad ten pozitivni vyvoj (ze v 19. stoleti byl zivot misty drsny) - tak mne napadlo, nemuze v tomto aspektu byt treba pramen toho rozdilneho pohledu na to, jak se mame dnes? ve smyslu ze tobe prijde casto dnesni spolecnost udesna, a mne pripada ze se mame nejlip za znamou historii lidstva.

    protoze jsem stravila mladi ctenim.. a nemyslim ze to bylo nejak pokrokove ideologicky pokrivene. kdyz bych se hluboce zamyslela, asi sepisu seznam historickych romanu z 18. 17. 16. 15. 14. 13. 12. 11. 10. 9. 8. 7. atd. stoleti, ze kterych bude taky plynout, ze jsme se docela posunuli :). Pripada mi ze drsnej zivot jde stopovat zpet az do paleolitu k Holdstockovi... Zlaty Vek "pohody nez to civilizace zkurvila" nikdy nebyl.

    mas nacteno hodne historicke literatury?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Heaven on Earth - Raja Ampat, Indonesia
    Leaders in biodiversity conservation

    Heaven on Earth
    http://vimeo.com/47450500
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: aha, tys myslel ji. Nemyslim, i kdyz samozrejme vyloucit nemuzu. Ale domnivam se, ze pokud clovek v tomhle veku takovej neni, lsd to z nej neudela
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    FRAKTALEK: ne, byla jsem strizliva. Coz je pro mne na takhle velke akci jednoznacne nejprijemnejsi stav
    MTO
    MTO --- ---
    JAZZZ: jj. taky sem si rikal kdyz sem to cetl vedle, ze takovy pani asi nezila ve velkomeste...
    EVA_
    EVA_ --- ---
    PIZI: Moje babí a její švagrová takhle řádily do devadesáti a v životě drogu neviděly. A život žádná idylka. Akorát se ohromně hýbaly, všude dojely na kole, neustále něco činily, nebyly líné jezdit po příbuzných a psát stohy dopisů. Nikdy nebyly líné si udělat radost. Nikdy.:-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FRAKTALEK: A taky je otazkou, kolik LSD v sobe mela Conti, kdyz se jejich pohledy setkaly...;-)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    CONTINUITY: jak pravdepodobny je, ze byla treba na LSD nebo necem jinem? Jen tak pro zajimavost, psytrance akce jsou pro me porad jeste trochu zahadou, nesnazim se soudit.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Nebo měla jen dobré geny. Jo, jsem kazišuk.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JAZZZ: jeden z nich byl doc. Jelen - jednou bych to chtel mit srovnany jako on.
    Doc. RNDr. Josef Jelen, CSc.; FEL ČVUT, O ničem | Audiovizuální centrum studentů ČVUT
    http://www.avc-cvut.cz/akce/doc-rndr-josef-jelen-csc-fel-cvut-o-nicem
    btw. doporucuju jeho prednasku "o nicem" ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARUMA: nerekl bych. takovy lidi poznas. par jsem jich potkal .. vetsinou na vesnici, kde jim celej svet moh akorat tak vlizt na zada :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CONTINUITY: Nemela nahodou plastiku?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Zvu všechny zájemce, zejména ty, kteří by byli ochotní něco ze sebe sdílet s ostatními formou nějakého programu. V případě zájmu mi napište

    24.-28. října, možnost přijet i na kratší dobu

    Mezi Světy - magie, šamanismus, pohanství a mystika
    http://mezisvety.divinorum.cz/
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    mám chuť něco sdílet, napsala jsem to do svýho privát klubu, ale ono to víc patří sem...

    -----------------
    Na Ozoře jsem viděla paní, které bylo tak 80, měla dlouhý bílý vlasy a voskovou pleť, takovou tu jak papír

    A jinak byla mladá :) Úplně normální pohyby, pružná,aktivní, takovej ten projev člověka, co se pohybuje světem s radostí, úžasem, o všecko se zajímá, ze všeho se raduje......trochu typickej pro někoho na psytrancu. Vypadala v tom prostředí naprosto přirozeně.
    Kdyby schovala vlasy po kapucku a kůži pod nějakej hábit, klidně projde jako pětadvacetiletá slečna.
    Vyzařovala neuvěřitelný teplo, i když byla konstitučně jasná váta, navíc ve váta fázi života, tedy člověk s lehoulinkou, průsvitnou, chladnou vzdušnou energií....

    Nemluvila jsem s ní, nevím kdo byla, odkud, to nějak nebylo důležitý, ale všimla si, že na ní koukám, usmála se na mně, koukly jsme se do očí. Stačilo se dívat, dalo mi to úžasnou naději a povzbuzení, že jde žít takhle, že člověk, kterej je napojenej na zdroj, může prožít celej takhle dlouhej život, a zůstat božským dítětem a zachovat si takhle krásnou energii, celkem jistě už až do smrti.

    Napadá mě, že celý stárnutí je tak trochu vynález systému. Lidi nejvíc stárnou kvůli nedostatku smyslu, otroctví, frustraci, utrpení a s tím spojeným špatným návykům. Lidský tělo se pomalu opotřebovává a nakonec se rozpadne, ale duch nikdy nemusí ztratit pružnost, pokud ví proč tu je, cítí život a jde svou cestou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam