• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    uz vidim jak v cr s 300k cikanskou komunitou a 10x vetsi bilou komunitou, ktera je v bolestivem prerodu ze stavu "stat se o nas postara" do stavu "musim se o sebe postarat sam" prijde nekdo s penezi jen tak. cela generacni prevychovna prace by sla do kopru. akorat za dalsi generaci by techto bylo nejmin o polovinu vic.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    BOREC: Pokud peníze jsou způsobilé zajistit základní potřeby, jídlo, bydlení, ale i vzdělání a zábavu (knihy, filmy,...) pak je základní příjem skutečně nesmysl.

    Buď bude nastaven nízko, takže nic nevyřeší a jen přinese další náklady, nebo tak vysoko, že během pár měsíců přeběhnou všichni ze strany platících na stranu přijímajících.

    Pokud někdo dostane prostředky bez vynaložení snahy, musí být někomu jinému za jeho snahu prostředky odebrány.
    BOREC
    BOREC --- ---
    AMBIENTIUM: musi byt ale motivovani penezi ?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    DAWYT: Lidi musí být nějak motivovaní k pohybu, životu, učení se, rozvoji, takový je základní zákon přírody. Základní příjem jde proti tomuto zákonu.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Navzdory Nietszchemu, proč to nezkusit? Nemyslím, že to nebudou hned pečený holuby do pusy :) Zrovna ve Švýcarsku, kde mají velké, velké zásoby (zaslouženě vydobyté poctivou prací?:) by to mohli zkusit.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DAWYT: The lives of the last men are comfortable. There is no longer a distinction between ruler and ruled, let alone political exploitation. Social conflict is minimized.

    Nietzsche said that the society of the last man would be too barren to support the growth of great individuals. The last man is possible only by mankind's having bred an apathetic creature who has no great passion or commitment, who is unable to dream, who merely earns his living and keeps warm. The last men claim to have discovered happiness, but blink every time they say so.

    Last man - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Last_man
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    zajímavý projekt

    Průlomový okamžik: ve Švýcarsku připravují referendum o základním nepodmíněném příjmu! | Blogy Vaše Věc
    http://www.vasevec.cz/blogy/prulomovy-okamzik-ve-svacarsku-pripravuji-referendum-o-zakladnim-nepodminenem-prijmu
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    a kdyz uz jsme u toho probouzeni, tak i trochu toho "kulinarskeho probuzeni" :)
    Peklo na talíři: Umělá sladidla - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 767397)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla
    nemyslim, ze tu nekdo tyhle bojove latky pouziva do jidla, ale aspon mate odkaz k evangelizaci :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    nemuzu si odpustit repost, protoze sem to proste patri. tem, kteri tomu tu hodinu a pul venuji, muze byt odmenou to, ze se snad jiz nikdy nebudou chovat stupidne :)
    Esej o stupiditě - František Koukolík | Dotsub
    http://dotsub.com/view/661a4a6f-b46a-4a7f-8a21-b61a7aede542
    MTO
    MTO --- ---
    Byl jsem na drogách jménem peníze
    http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1400-byl-jsem-na-drogach-jmenem-penize

    1. Nedávejte PENĚZŮM svou pozornost, tím celý PENĚŽNÍ systém energeticky posilujete.

    2. Snažte se PENÍZE používat co nejméně.

    3. Rozvíjejte bártrové obchody.

    4. Vytvářejte lokální alternativní měny a vyžadujte jejich legalizaci.

    5. Nezadlužujte se. Neberte si úvěry a hypotéky.

    6. Neberte vážně reklamy, která vás vyzývají k nákupům.

    7. Dovolte si to být bez PENĚZ - je to léčivé.

    8. Zajímejte se o to, co se děje s vašimi PENĚZI v bankách, kde je máte uložené a kam vaše PENÍZE banky investují, zda do zbrojního nebo porno byznysu nebo jinam.

    9. PENÍZE nesmějí ovládat vaše životy, rozhodovat o vašem zaměstnání, držet vás v mrtvých partnerských vazbách.

    10. Dělejte jenom to co vás baví a PENÍZE pak přijdou.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: včera nebo předevčírem jsem si o něčem podobném shodou okolností četl (zatím jen abstrakt, článek bude na academia.edu až časem), ale bylo to o mindfulness tréninku u australských policistů :)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    dizertace psycholožky Dr. Kavenské z Univerzity Palackého v Olomouci:
    LÉČBA V CENTRU TAKIWASI A JEJÍ VLIV NA PROCES FORMOVÁNÍ VZTAHU K SOBĚ
    https://library.upol.cz/aRLreports/kp/00175462-590871891.pdf

    ANOTACE: "disertační práce se zabývá alternativním způsobem léčby drogové závislosti realizovaným v centru Takiwasi, terapeutické komunitě pro drogově závislé. Takiwasi se nachází v peruánské Amazonii a léčba zde vychází ze dvou zdánlivě odlišných paradigmat - soudobé psychologie a tradičního amazonského léčitelství (šamanismu, curanderismu), která se vzájemně doplňují a podporují. Jedním ze základních pilířů léčby je i užívání rostlin s psychoaktivním účinkem (zejména halucinogenní liány ayahuasky). Výzkum byl realizován během 10ti měsíční stáže autorky práce v tomto centru. Jeho cílem bylo zjistit, jak se v průběhu léčby vyvíjí vztah pacientů k sobě samému a s jakými faktory tento proces souvisí. Jedná se o kvalitatitivně-kvantitativní výzkum, který je koncipován jako zakotvená teorie. Výzkum kombinuje na různých úrovních různé výzkumné metody - skládá se ze 3 částí - obsahové analýzy spisů bývalých pacientů (N=86), případových studií (N=5) a dotazníkového šetření (N=17). Na základě výsledků výzkumu byla formulována teorie o procesu formování vztahu k sobě v průběhu léčby v Takiwasi."
    F0N
    F0N --- ---
    LEOZ: fajna stranka
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Výcvik jedněch amérických požárníků: aneb inspirace pro česko?

    “We used Jon Kabat-Zinn’s definition of mindfulness as ‘paying attention, on purpose, in the present moment, as if your life depended on it, nonjudgmentally,’” Saveland said, “which resonated well with this group. We also taught Andrew Weil’s 4-7-8 breathing exercise as a way of pausing, taking a moment, and collecting thoughts. We suggested they might use that before a morning briefing, for example.”

    Inhale, Exhale, Fight Fire | Mindful
    http://www.mindful.org/in-body-and-mind/mindfulness-based-stress-reduction/inhale-exhale-fight-fire
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: neznam. Skoly ktere uvadi v zivotopise se mi zdaji ok. Asi nutno zkusit a videt.

    LEOZ
    LEOZ --- ---
    FRONEMA: osobnostně pseudorozvojový kýč jak bič =)

    za své mluví (mimo jiné), pokud ektor "seberozvojovky" uvádí informace o své osobě až za číslem účtu =)
    LYDI
    LYDI --- ---
    JAZZZ: nekoukla sem na to moc, ale spis mi irituje, ze nema moc o sobe, svuj pristup k zivotu a tak - coz mi osobne u takovych veci asi pripada dost dulezite...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FRONEMA: nechci ti brat nadseni, ale prestal jsem cist, jakmle jsem narazil na "Začneš být přitažlivý pro peníze a pro úspěch. Co sis dříve ani nedokázal představit, najednou můžeš realizovat."
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    narazila jsem na http://smysl.com/kurz_Stat_se_MUZEM_Byt_ZENOU popis mi zni velmi pekne, ale chtelo by to nejakou referenci, neznate nekdo?
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    SCHWEPZ: tady ochutnávka Cílkových myšlenek k tématu
    Globální rizika v příštích deseti letech
    http://www.moa.zcu.cz/files/Nectiny/archiv/materialy2012/VC_GlobRisc.pdf
    "V této knize postupujeme kutilským způsobem „filosofického receptáře“ podobajícímu se zasloužilým pořadům Přemka Podlahy."

    "Změna bude velká, ale může být rozložená na delší dobu, takže se s ní půjde za použití dobré nálady a komických prvků vyrovnávat. "

    "1. Tento svět už nikdy nebude jako dřív.
    2. V našich podmínkách očekáváme těžkosti, ale ne katastrofu. Část těchto těžkostí, možná dokonce větší část se bude odehrávat v naší hlavě.
    3. Díky tomu všemu lépe pochopíme minulost, vztah k půdě a potravinám i pocity lidí, která znárodnění či měnová reforma na čas ožebračily."

    "Osobní strategie by měla sestávat z péče o zdraví (nemoc je drahá), vybudování si odolné mentality a rodinného zázemí (děti jako penzijní fond). Také kus nějakého duchovna se vždy může hodit. Neříkáme to rádi, ale možná nedojde k renesanci jaderné energie, ale jen manuální práce (sám sobě „temelínem“)

    Komunitní strategie spočívá ve vytvoření sítě neoficiálních i oficiálních vládních a zejména nevládních organizací a lokálních ekonomik. Globalizace však není na odpis, banány si nevypěstujeme a ropu nenatěžíme. Budoucnost je spíš v kombinaci chytrých globálních a chytrých lokálních postupů.

    Národní strategie: nejprve je nutné unavit se nadáváním na českou politiku (stádium I), pak si od státu nic neslibovat a spolehnout se na sebe a na své bližní (stádium II), pak s tím něco udělat (stádium III). Je lepší zůstat okrajovou částí Evropy než severním výběžkem Balkánu.Se zavedením čínštiny do škol bych ještě chvíli počkal, třeba se Čína taky rozpadne."

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam