• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: tez to mame tak - dcera pise hezky, synator drape. ale tohle podrizovani se discipline, znovu a znovu cviceni v sebeovladani, to je imho velmi dobre a uzitecne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne sikovne holcicce psani nevadilo, ale vim jak se s tim hrozne moril bracha. a moji spoluzaci chlapecci leckteri. Taky by se mi nelibilo, kdyz by jednou za zasadnich soucasti prvni tridy byla treba gymnastika nebo neco, co bych zas nezvladala ja, ale pritom to pro zivot muze byt mozna zajimavy, ale ne podstatny.

    asi to obecne souvisi s pojmem toho, k cemu ma byt skola
    BNT
    BNT --- ---
    myslim, ze by se mel spise resit zpusob vyucovani deti ve skolach, nez zrovna menit pismo..
    mne tohle prijde jako cesta donikam. pismo se mi nelibi. nase babicky mely krasopis... kde takhle skoncime? u tesnopisu?
    treba jsem konzervativni, ja vim. proste muj nazor :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    PIZI: však to jde částečně propojovat. jak ty se podepisuješ? já teda svojí vlastní tiskací verzí, písmena spojuju jen některý a jen někdy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JAZZZ: hmm... ona teda říká, že lidi, kteří pojedou v Comenii, nepřečtou texty psaný psace, jestli to chápu dobře. to by mě teda zajímalo, jak moc k tomu bude docházet. asi nás je dost, kteří se sice naučili psace, ale přesedlali na jakousi vlastní verzi tiskacího (já někdy začátkem gymplu, pak jsem teda měla problém se podepsat ve spořce podle podpisovýho vzoru ,D) - ale kolik dospělých píše psace a zároveň pro většinu čitelně.)), to by mě taky zajímalo.)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jak se budou řešit podpisy, když to není navazující psací písmo?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KAREN: je typicke, ze to lamentovani "nebudeme si rozumet" se tyka jen formy a ne obsahu :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    JAZZZ:

    to je slozitejsi, zda se mi. treba rodinny vztahy, pece o rodice, prarodice a jine - v tom za nima dost pokulhavame.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: jenze chlap, kterej chce aby ho "jeho" zena poslouchala na slovo vetsinou nebyva frajer ;)

    proto se nebojim, ze nas prevalcuji islamisti. maj tak nasrano v hlavach a ve vztazich, ze i clovek zaslepeny konzumem miva sirsi rozhled.
    KAREN
    KAREN --- ---
    YMLADRIS: jen jsem koukala, že Písanka pro 1. ročník k nácviku písma „Comenia Script universal“ analyticko-syntetickou metodou. Rozměr: A4, 2 x 32 stran stojí 150 Kč, takže s tím, že jsou ty materiály moc drahý, jak ta paní [YMLADRIS: jo, taky jsem si říkala, co je to asi zač... ale fotku jsem nenašla.)] píše, bych i souhlasila. what_the_fuck?! už vidim, jak budou děcka chodit do školy s okopírovanejma písankama;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: ze jeji generace jde od valu a co bude jako dal... duchod... peklo. Zaradila bych ji do kategorie úča (ale neznam ji teda)
    STRYX
    STRYX --- ---
    KAREN: Neznam vsechny protiargumenty, ale neprijde mi to jako uplne spatny napad. Psaci pismo je asi o neco rychlejsi, ale zase jak jsou to same klicky a obloucky, prijde mi, ze se vetsinou do dospelosti styl zdeformuje natolik, ze cist po libovolnem dospelem psaci pismo je za trest. Takhle prerusovane pismo je pomalejsi, ale cekal bych ze bude prave proto citelnejsi. Nevidim moc duvody proc by mela kvuli tomu kultura nejak zasadne upadnout. Navic bude snazsi delat snoba, kdyz se jeden nauci psaci krasopis.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: aniz bych mela nazor nejak hloubeji podlozenej, jako laik jsem pro Comeniu. Ano, ja tak taky pisu. Proc decka stresovat.

    Radanku (autorka) znam jen trochu, pripada mi jako fajn mlada zena. Nemyslim ze jejim zamerem je byznys. Pokud nicmene kolem toho nejakej vznikl v okoli, tak to uz jsem nestudovala.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: je fakt, že to není takový nějaký vodfláklý tiskací, je tam spousta serepetiček.) rozpoutala se kolem toho - zcela nepřekvapivě - hysterie, viz např. "Vzniká tady Babylonská říše. Nebudeme si navzájem rozumět." Jak to ta paní jako myslí?.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: chtel jsem napsat, ze by se to melo znovu zvazit, protoze cviceni ruky je dulezite, ale pak jsem se znovu koukl, jak konkretne se ty pismena pisou a zjistil jsem, ze pisu takrka cistou comenii :oO a citelne to je. takze bych se asi nebranil to vyzkouset.
    KAREN
    KAREN --- ---
    si sem dovolím vnést jiné téma - co se o tom mluví, vrtá mi to hlavou. asi se ve mně pere ten dril (a nejspíš taky nějaký lehčí trauma), kdy nám úča dávala černý puntíky za "hnusopis", zatímco ti nejšikovnější (zejména holčičky) dostávaly vytoužené první plnicí pero, s tím, že tiskací písmo je přece standard ve spoustě zemí, je to jednodušší a vypadá to, že tam jsou inteligentní i méně inteligentní lidi ve stejnym poměru jako vžude jinde. jak to vidíte? kromě toho, že je celá ta transformace hroznej biz... spíš mě zajímá ta změna paradigmatu. nebo tak něčeho.) je vám fuk, jak budou vaše děti psát?.)


    Revoluce na školách. Písmo Comenia Script dostalo zelenou | Věda | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/revoluce-na-skolach-pismo-comenia-script-dostalo-zelenou-pzy-/ln_veda.asp?c=A121218_130744_ln_veda_khu

    Comenia Script je jen velký byznys, tvrdí odbornice na písmo | Věda | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/comenia-je-jen-velky-byznys-tvrdi-odbornice-na-pismo-f9a-/ln_veda.asp?c=A121218_144407_ln_domov_khu
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    EVA_: Díky, pěkné... a jen potvrzuji, že jim rozumím jen na té nejzákladnější úrovni a ještě, jak píšeš, i o tom často pochybuji. Ta analýza mi běží cyklicky už snad tři roky a zatím toho mnoho nepřinesla... krom toho, že jsou opravdu "jiní" a přesto jsou to "stejní" lidé... třeba vnímání pravda/lež nebo co to je přátelský vztah - to zůstane asi bez odpovědi. Jejich matrice světa (definovaná jazykem - Husserl, fenomenologie) je úplně jiná než ta naše. Těžké hledat styčné body, tedy pro mě, vždycky tam něco chybí...

    Nicméně co se práce týče - tam se to dá zjednodušit na jiný vztah. Zadavatel - dodavatel. A to je prý jen o penězích (jsem na to nikdy nepřistoupil). No, a když zastupuji stranu zadavatele, vládnu taky jistou mocí neb se můžu kdykoliv zvednout a všechno ukončit... měl jsem s tím vždycky trable, nechtělo se mi kecat jim do jejich práce, do jejich firmy a ještě tam zanášet naše pohledy, nechtěl jsem nadřazovat můj pohled nad jejich... přestal jsem to řešit, poučen z předchozích nezdarů, a normálně to na ně hrnu - cokoliv, oni to snesou a když se to zopakuje třeba 50x a uplyne nějaký čas, dějí se změny. Čím větší moc = čím větší objem peněz = tím rychleší změny. Takže kultúrní rozdíly sem nebo tam - vidím, že tam lidi vůbec nepoužívají při broušení brýle, ani jinou ochranu - šup, má to zápisu, donutím ho sednout do auta a ty brýle nakoupit obratem. Má tam tmu? Přinese světlo. Jezdí motorovou zdvižkou po dílně a smrdí tam svařečům pod nos? Šup, už mu tam hrnu požadavek na elektrické vozíky - prostě pro lidi... když už nic jiného pořešit nemůžu. Oni to sice totálně nechápou, ale probrat se tím musí taky - pak to dostane ve smlouvě (možná se budete divit, ale to je dneska standart, že musí dodavatel udržovat určitou úroveň s ohledem na zaměstnance a živtotní prostředí). Když to není splněné - lze hrozit sankcemi... On ten pokrok jde pomalu, ale jde...



    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: no prave proto nebesky mandat cisarske dynastie trva pouze tak dlouho, dokud trva. Az se panovnik dostatecne zproneveri svemu ukolu (neegoisticky zajistovat blaho pro poddane), provede se revoluce. Predpokladam, ze toto ma analogii i v tech dalsich vztazich - jses oddanej systemu prosazovani harmonie, né jako by konkretnimu cloveku bez ohledu na to jaky je lempl. Nevim zda synove cti otce, pokud on se vubec nechova jako otec atd
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: ja dokonce nevim ani jak se citi ceska zena, pac jsem ji nebyl :o).

    snazim se pochopit, ja ale vidim, ze je treba se obcas bourit, protoze podminky v rodine ci ve vztahu tu a tam byvaji pokrivene a dokud tu "harmonii" (=drzeni huby a kroku) nerozbijes, tak naprava neni mozna. zdravi ci harmonie, o duchovnim rustu nemluve (jejimz praktickou manifestaci zdravi je) stoji prave na dynamicke rovnovaze dvou protikladnych principu - svoboda x omezeni a jejich prakticke aplikaci v konkretnich podminkach.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: jenze my jsme zase strasne pod vlivem toho archetypu Osobni svoboda. Nevis jak by ses citil jako korejska zena, dokud jsi ji nebyl.

    Ja bych treba muze poslouchala docela rada :) kdyz by byl frajer.

    IMHO to nejde takhle prenaset. Maji sirsi identitu (asi) nez jeden blbej clovek a jeho "ja chci!!/nechci!!"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam