• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUKIDE: viz youtube;)


    AMBIENTIUM: hmm. pustila jsem si

    A 432 Hz hertz Tone for Instrument Tuning - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BJ8KdqhHk0w


    a prijde mi to taky jak podladeny... pak jsem zkusila toto (text jsem moc necetla, najednou koukam, ze prej nacisti v 1940 zavedli A 440 Hz WTF srsly - http://en.wikipedia.org/wiki/440_Hz)

    432 Hz vs 440 Hz / Frequences - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=P5ILuyaZIO4


    a teda rozdil nak neumim pro sebe definovat...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AMBIENTIUM: aspoň nějaká kloudná odpověď dík ;) máš nějakej link na něco nebo na někoho kdo vtom hraje?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KUKIDE: Temer uplne vsechna hudba (99,999%) je ve 440 Hz, az na par vyjimek, ktere se zameruji na toto prirozene ladeni. Me uz ale komorni A na 432 Hz zni podladene, jsem uplne pohlcen 440 Hz. Poslouchal jsem ruzne 432 Hz veci, a nemohu potvrdit zadne zjevne pozitivni prinosy plynouci z tohoto ladeni.
    PIZI
    PIZI --- ---
    No nevím rozdíl 8 Hz to mi připadá jako sundat si z tkaniček u bot ty kovové konce a věřit, že se mi tak chodí lehčeji.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    a když už jsme u toho ;)
    AURIS KPQ - Hudební nástroje Šumperk, Akord-MIRSKY
    http://www.hudebniny-akord.cz/index.php/auris-kpq-p1906
    "Nastavení na 432 Hz, které se používá v ušním lekařství a je také doporučovaný zakladatelem waldorfské pedagogiky, Rudolfem Steinerem, harmonizuje s biologickou funkcí ucha. Hraním na takový nástroj si človek odpočine a zvýší se mu vnitřní energie."

    takže moje otázka je prostě kolik hudby na světě se nahraje v A- 440 a kolik třeba v A - 432
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    CROMWELL: komorní a - V roce 1939 byla změněna na 440 Hz...
    mám to snad více rozepisovat když je to tak známý?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    CROMWELL: a kolik hudby je nahráno podle toho když je to tak známý?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    takovej pokus, kdo hrajete na nějaký nástroj zkuste si naladit nástroj na A - 432 Hz... pak dejte vědět :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Až polovina potravin na světě přijde vniveč. Podle britské organizace The Institution of Mechanical Engineers (IMechE) každoročně skončí mezi odpadky až dvě miliardy tun jídla. Důvodem plýtvání je špatné uskladňování potravin, striktní stanovování nejzazšího data spotřeby, množstevní nabídky prodejců a příliš nároční zákazníci.

    Lidstvo vyhodí až polovinu jídla – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/289844-lidstvo-vyhodi-az-polovinu-jidla.html
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Jarda Dušek: Ve změněném stavu vědomí žijeme teď! (z filmu FATUM, 2012) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8TiNTOytYTA&feature=youtu.be&noredirect=1
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kdo nevidel v Ustavu

    Korean Mind Control - Funny Video - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vnXDOPkAe5s
    KAREN
    KAREN --- ---
    YMLADRIS: "nebude nic postovat" ,DD
    DNF
    DNF --- ---
    Recidivista? :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: prej slibil ze bude fakt hodny a nebude nic postovat, no
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: zda se ze ano, ale nijak podezrele mi to neprijde :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: pozval ho _LEPIK_ orly?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: Je.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHRISTINE: dravec je zpet? ;)
    CHRISTINE
    CHRISTINE --- ---
    The first bardo comes at the very moment of death, when there dawns the Clear Light of the Ultimate Reality. This is the very content and substance of the state of liberation, if only the soul can recognize it and act in a way to remain in that state. The instructions intended to be read at the moment of the person's death are designed to help him do this. He is told, first of all, to embrace this supreme experience not in a selfish and egoistic way but rather with love and compassion for all sentient beings. This will aid him in the second step, which is to realize that his own mind and self is identical with the Clear Light, implying that he himself IS the Ultimate Reality, "the All-good Buddha", transcending time, eternity, and all creation. If he can recognize this while in this supreme state at the moment of death, he will attain liberation-that is, he will remain in the Clear Light forever. This condition is called the "Dharmakaya", the highest spiritual body of the Buddha.

    The Tibetan Book of the Dead
    http://www.near-death.com/experiences/buddhism01.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dříve si lidé přávali rodinné štěstí, zdraví nebo peníze, ale dnes po velkém americkém suchu či po bouři Sandy stále více toužíme po pěkné krajině, dobrém počasí, čistém vzduchu a průzračné vodě. K vlastnostem přirozeného světa patří i zdravý rozum, protože to, co občas prožíváme, není jen nedostatek zdravého rozumu, ale rozum nemocný.

    Klimatická odolnost

    Žijeme ve světě, který pravděpodobně přechází do jiného klimatického režimu, ať již přímým následkem znečištěné atmosféry nebo táním ledu v Arktidě. Pro tento režim jsou charakteristické sněhové kalamity, dlouhé mrazy, delší zima s rychlým nástupem jara, sucho v první polovině léta, vlny veder, povodně koncem léta a na podzim a celkově delší trvání klimatických extrémů. Něco můžeme změnit nebo zmírnit, na zbytek se musíme připravit, a proto začínáme uvažovat o klimatické odolnosti města či určitého regionu a začínáme objevovat schopnost zacházet s klimatickými extrémy.

    Péče o zdravou půdu

    Za 30 let má svět chtít po zemědělcích o 50 procent více potravin, a to je většina světové půdy již obdělána. V okolí neolitických vesnic například u Kutné Hory vidíme, že půda zde lidem slouží nějakých osm tisíc let, déle než jakákoli fabrika, stroj nebo lokomotiva. A přesto v posledních desetiletích dochází k obrovské erozi a celkové degradaci půd, takže během 20 let, právě v době, kdy bude poptávka po potravinách nejvyšší, nám začnou klesat výnosy a půda, která mohla sloužit ještě dalších 10 tisíc let se začne vyčerpávat.

    Věčně zpívající lesy

    Jednou možná nebudeme jezdit do Thajska, ale chodit do lesa nepřestaneme. Kvůli pohodě, zdraví, borůvkám a houbám, ale hlavně kvůli dřevu, což je nejvýznamnější energetická biomasa na světě. Procházíme krajinou a všímáme si, že do lesa se vrátil prakticky vymřelý druh - babička s vozíkem chrastí, která potřebuje ušetřit na stále dražším uhlí. Už i v pražských parcích jsem potkal důchodce sbírající klacíky. Les je další věc, kterou budeme v budoucnosti - ať již pro klid duše nebo teplo domova - potřebovat mnohem více než dnes.

    Voda je přítel

    Voda je neposlušné dítě, které si říká o pozornost. Někdy zlobí a jindy se schovává. Přestává být věcí či komoditou v našich rukách a stává se nevypočitatelnou, svéhlavou blondýnou, která k vám jednou přilne a dvakrát neodpustí.

    Péče o paměť

    Konec světa je řešení pro lenochy. My tohle štěstí mít nebudeme a pěkně si odpracujeme všechno, co jsme způsobili, a to dokonce i za ty lidi, co jsme si zvolili. Ohlédneme se do historie a řekneme si: "Všechny krize už tady byly. Umíme s nimi zacházet. Regenerace nás stejně nemine."

    Václav Cílek (57) Geolog, klimatolog, spisovatel, filozof, překladatel taoistických a zenových textů a popularizátor vědy. Od roku 2004 až do letošního jara stál v čele Geologického ústavu, nyní je jeho vědeckým pracovníkem. Napsal nebo se podílel na 30 knižních titulech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam