• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: udelas si ten test?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: tohle deleni je chytry, ale ja tam maj rozlozeny ty slavny osobnosti, to jenom kroutim hlavou, obama a merkelova napravo??
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Práce je ztráta času, říká nejúspěšnější český básník J. H. Krchovský | life.ihned.cz -
    http://m.ihned.cz/c1-54272080-prace-je-ztrata-casu-rika-nejuspesnejsi-cesky-basnik-j-h-krchovsky
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Tak jsem si vyplnil test, jestli nejsem treba fasista:-)
    I kdyz na par otazek se tezko odpovidalo ano, ne.
    The Political Compass - Test
    The Political Compass - Test
    http://politicalcompass.org/test

    Vysledek:
    Your political compass
    Economic Left/Right: -5.00
    Social Libertarian/Authoritarian: -3.18
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---


    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    tak jsem si vyplnil test, jestli nejsem treba fasista:-)
    I kdyz na par otazek se tezko odpovidalo ano, ne. Ale celkove podle tech definici skatulek na ty strance, to priblizne odpovida.
    The Political Compass - Test
    http://politicalcompass.org/test

    Vysledek:
    Your political compass
    Economic Left/Right: -5.00
    Social Libertarian/Authoritarian: -3.18

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JAZZZ: Jasný :) Sem spíš řešila nějaký konkrétní projekty MPSV, pardon.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    me na tom pomerne dost rozciluje to moralizovani. jisteze vsechno zavisi na moralce, bez ni jsou pravidla, zakony, penize, slusnost a vubec zivot o nicem, ale takovych lidi kteri nemohli usnout s vedomim ze si jini lidi delaji neco jineho nez by si zrovna oni prali uz bylo. nadavat na moralku druhych lidi je strasne snadne a vubec nikam to nevede.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: a hodlas jim to vysvetlit jak? povinne vypravy skolnich druzin do LDNs? ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: jasne to chapu, ze motivace je dulezita a tataz vec vznikla z ruzne motivace neni tataz vec. stejne si ale myslim, ze hodne zle veci byt i z dobych umyslu nejsou proto dobre. protoze zalezi jak to hodnoti okoli (viz to vzajemne vyvazovani ve spolecnosti, ktere tu nekde driv padlo)
    JUNIPETRUS: to ne ja mam kolem sebe lidi spoustu a velkou fungujici rodinu. ale tak jako obecne mi to prijde jako nejvetsi hrozba stari. videl jsem jak to v te LDNce vypada a proste z detailu poznas jak na tom ti lide jsou. takove ty prosebne pohledy ke dverim jestli nekdo pro ne neprisel a tak ..
    na minule zivoty neverim v tom smyslu jak se to prezentuje, ale to by bylo na delsi povidani. nakolik jsme vsichni jedna distribuovana bozi bytost, nakolik treba zivoty nas dvou jsou totozne, natolik je i totozny zivot tvuj a tvych predchudcu. ja v sobe otisk mych rodicu a prarodicu vidim dost zretelne, ale nejaky zazitky jak byl Rimmer eunuchem na dvore Alexandra velikeho, to bych si zas trochu klepal na celo :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: ne nutne. pro zabarveni toho ktereho cinu neni klicova rovina slova a skutku, ale o zameru. zabiti ani zachraneni zivota (ostatne ani nic jineho) samo o sobe vyjate z kontextu nelze ohodnotit. Breivik muze klidne zit hezky zivot, spouste zenskych podobni exoti imponujou, takze ani o pichani nemusi byt osizen, natoz o deti, ktere se k nemu budou na stari hezky chovat :o).

    ad "nejlepsi mozne traveni casu" - jenze lide potrebuji nabrat vsechny mozne zivotni zkusenosti, a okopavani mrkve je jen mozna jedna tisicina z nich, takze je prirozene, ze delaji taky spoustu jinych veci..
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: to mas samozrejme pravdu. takovej Breivik si to asi poradne zahnojil, vnoucata nikdy mit nebude a dozije svuj osamocenej zivot v luxusnim vezeni. dobre mu tak ja bych tomu rekl klidne karma, ale klidne navrhni jine slovicko.
    nebudem brat v uvahu fasisticky stat, ktery vsecko rozhodne za nas a budem ted mluvit o lidech, kteri se snazi sami spravne rozhodnout a chapou dlouhodoby dopad svych rozhodnuti. ti si takove umirani zaslouzi. pojdme se ted zamyslet jaka rozhodnouti k tomu mohou vest.
    za sebe muzu rict, ze chata se zahradkou a davat priklad svym detem jak se chovat ke svym rodicum mi pripada jako ten nejlepsi z moznych zpusobu.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: rozumim, dosli ti argumenty.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: vsichni? nijak. spousta lidi ma tak defektni a sebeposkozujici mysleni, ze je vylouceno, aby si vytvorili harmonicky zivot, bez ohledu na vek.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    do ted se tu resilo jak zaridit aby vsichni meli dustojny zivot a naplnene potreby. to je slozite, pojde to vzit od toho nejjednodussiho :
    jak zaridit aby "husakovy deti" mely jednou dustojne stari a smrt.

    SHEALA: "zprivatizovat socialni sluzby" muze znamenat prave to, ze deti das na prazdniny k babicce.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SHEALA: dobre :)
    JUNIPETRUS: chapes ze ten presun na stat je postupnej?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: Ad služby:solary a biopaliva nepotřebuje fakt nikdo.
    Pokud privatizujeme soc služby, za daný situace vznikne průser, než se stařící a kryploši adaptujou, resp než začne komunita fungovat tak, že nebude pečovat jeden člověk, jak je tomu nyní.
    Co se týče silnic a policajtů a armády, tam moje sítě moc nesahají a nic o tom nevím, jakej bude či nebude prúser to zprivatizovat.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: tak to, ze to je generalizace jak prase je jasny :) to je dan tomuhle mediu, to si zas nedomyslej, ze tahle bych to tesal do kamene :)
    ze mas doma babku na doziti, je nahodou krasny a jednou se ti to vyplati presne tim mechanismem o kterym jsem psal (a trvam na tom ze ho dokazu velmi dobre obhajit at uz se tomu bude rikat karma, nebo bozi mlyny, nebo zakon akce a reakce). ze tvoji rodice nebrali tvou zenu, to je smutne, protoze jestli maji radi tebe, tak snad veri ze sis pro sebe dobre vybral. tenhle podivny pocit (zvlast u matek) ze tveho partnera znaji lepe nez ty, zas vyvolal tvoji zapornou reakci (vidis vratilo se jim to a tys fungoval jako zrcadlo (to je bohuzel udel lidi v teto roli, ze holt jim to do zivota taky zasahne)).

    jestli tu nekomu vadi, ze prudim do jeho pohodlneho zivota plneho kompromisu a nekdy sobeckych rozhodnuti, tak to si berte osobne a myslim to i na sebe :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FRONEMA: vím o tobě jsi žena co má vztah k IT, což mě přijde.. zajimavý a zajímavy lidi nebejvaj zas tak úplně marný :)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA:
    tak prosim ted nejaky monopolni sluzby navic.

    2. Ktere sluzby statu by si nahradila tema firmama?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SHEALA: cim se ja vydeluji z rady?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam