• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    YMLADRIS: nešla stáhnout žádanka na žádný test a tak jsem jim tam zavolala. Aktuálně nic netestují. Vitamíny a minerály budou dělat někdy v září. Pro ostatní je třeba sledovat aktuální nabídku na jejich webu. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: dej pls pak vedet :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    YMLADRIS: ok, ono mi to k borelioze jen vyhodilo jakousi zadanku s prazskou adresou a vic jsem se nedocetla... kdyztak si zavolam)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: v brně ten Zajíc na Zahradníkové, má i boreliozovou poradnu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: proc jen v praze

    pisou ze neni potreba se objednavat

    ale asi kdyz tak zavolas reknou ti co a jak, spektrum vysetreni jsem z toho moc nepochopila ale nejaky klistata na tom webu figuruji (ale nevim)
    KAREN
    KAREN --- ---
    YMLADRIS: kdyby testovali boreliozu (to bude asi jen v praze??), jdu do fronty;) btw. na to je nejakej rozpis vysetreni nebo se da proste prijit, netusis?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    synlab.cz (laboratore provadejici biochemicke analyzy pro doktory) ma tedka projekt Zdravi naroda, ze se da k nim jit na krev a zdarma si nechat udelat ruzne testy. Uz to nejakou chvilku bezi a jatra a ledviny (napr.) uz jsou pryc, ale neco se z toho da jeste vytezit si myslim :)

    Seznam spolupracujících pracovišť
    http://www.zdravinaroda.cz/seznam-spolupracujicich-lekaru
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Komunitou podporované zemědělství je nové celoevropské hnutí usilující o vytvoření alternativy k průmyslově vyráběným potravinám, které si kupujeme v supermarketech. Potýká se s mnoha problémy, od distribuce přes skladování až po nedostatečnou informovanost veřejnosti, jež netuší, jak vysokou cenu za své zdánlivě levné a dostupné potraviny platí. Přesto se dále šíří. V České republice se již také uchytilo. Video vzniklo u příležitosti tematického čísla čtrnáctideníku A2 věnovaného potravinové soběstačnosti.

    http://a2larm.cz/2014/04/video-komunitou-podporovane-zemedelstvi/
    URZA
    URZA --- ---
    Martin Seligman: The new era of positive psychology | Talk Video | TED.com
    http://www.ted.com/talks/martin_seligman_on_the_state_of_psychology
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Revoluce skrze zemědělství? | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/04/revoluce-skrze-zemedelstvi/
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    American Psychological Association Task Force zasahuje
    tentokrát on the Interface Between Psychology and Global Climate Change
    =)
    Psychology and Global Climate Change: Addressing a Multi-faceted Phenomenon and Set of Challenges
    http://www.apa.org/science/about/publications/climate-change.aspx
    KAREN
    KAREN --- ---
    zaujal (vlastně rozsekal ,D) mě rozhovor v Respektu s touhle paní:

    Desítky let vedla rutinní život návrhářky interiérů. Pak přišla o práci a o syna a propadla se do depresí. Pomohlo jí až rozhodnutí radikálně změnit svůj život. V dvaašedesáti letech prvně vyrazila na autostop – a od té doby se k němu pravidelně vrací. „Vyléčila jsem se z depresí, našla novou lásku i důvěru v lidi,“ říká osmdesátiletá Polka Teresa Olszewská-Bancewiczová. Její příběh mapuje dokument Všechno je možné, který právě běží na festivalu Jeden svět.


    Babička na stopu | Rozhovor - RESPEKT.IHNED.CZ
    http://respekt.ihned.cz/c1-61813590-babicka-na-stopu


    v Brně v HaDivadle příští pondělí (20.30):

    Všechno je možné | Filmový festival Jeden svět
    http://www.jedensvet.cz/2014/filmy-a-z/25913-vsechno-je-mozne
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Český mistr světa v thajském boxu: Skutečná síla pochází z rostlin – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...0008-cesky-mistr-sveta-v-thajskem-boxu-skutecna-sila-pochazi-z-rostlin.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Report z workshopu spontánní práce s tělem s Eridani
    Organnic-CZTransformační prostor: Pohyby těla a duše
    http://organnic.blogspot.cz/2014/03/pohyby-tela-duse-workshop-spontanni.html
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: citlivost na pravdu a integrita vychovávajících... jako by jsi mluvila z duše mně nebo mým kolegům, náš denní chleba :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LEOZ: Pěkný, opravdu dobrý myšlenky, střízlivý, fér napsaný, na to, že autor je zjevně velmi omezen tím, co si může dovolit napsat (je z US), daří se mu přistupovat k tomu maximálně harmonicky.

    Ten první bod, že aby rodič mohl něco sdělovat, musí v tom mít jasno sám, říkat pravdu, sám sobě i dítěti, mi přijde úplně nejhlavnější.

    Tak mě napadá, že takové vyjasnění by mohlo prospět i lidem, kteří rodiči nejsou :) Teď jsme na to narazili hned ve dvou auditkách. Buď dělám, co dělám, protože chci, vím proč to dělám, snažím se dělat to nějak rozumně a stojím si za tím. Nebo to nedělám. Co dělá opravdu chaos je, pokud něco dělám a přitom si myslím, že je to špatně a neměl bych... Představit si, že svoje chování vysvětluju tříletému, který se na všechno nevinně ptá proč, mi přijde fakt užitečné :)

    Ještě mi v tom článku trochu chybí aktuální přístup rodičů k drogám. Tedy to, že drogy nejsou jen tráva, co rodič hulil na střední škole, ale hlavně cokoliv, co si dává dnes, i legální...
    Když si vzpomenu, jak jsem to vnímala já, dětská mysl je fakt extrémně citlivá na pravdu... A taky na integritu těch, kdo vychovávají. Když mi kolem 10 let bylo kladeno na srdce, ať neberu drogy, mělo to úplně opačný efekt. Protože už jsem v tu chvíli měla utvořený názor, že ti, kdo mi to říkají, životu nerozumějí, a často zbytečně zakazují pěkné a dobré věci, a přitom sami nežijí šťastně a zdravě.
    Tvrzení přicházející od takových lidí ve mně vyvolalo akorát myšlenku, že ty drogy budou něco úžasného, a okamžitě jsem je zařadila na seznam těch dobrých zakázaných věcí, které určitě musím vyzkoušet :)
    Musí být naprosto úžasný, když je to naopak: když máte rodiče, kterému věříte, na kterého je spolehnutí, který věcem rozumí, a pokud vám o něčem něco řekne, dá se to brát vážně, a není nutné to osobně do písmenka přezkoumat :)
    Myslím si, že tady se takoví rodiče vyskytují a to je super :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    RAVNOS: Souhlas, žádný křeče, u nás děti ochutnávají tátovo pivo a na čundrují s nezapálenou dýmkou (i holka). Pravidelně probíhají školení na téma když kouřit, tak nejkvalitnější tabák s tím, že dobrého pomálu. Z trávy děláme krémy na zablokované svaly, babiččinu artrózu a bolavé průdušky, děti vědí, oč jde, ale taky jim říkáme, že co se doma uvaří, to se doma namaže. My jsme taky v dětství nevykecali, že naši měli desku Kryla a j., se nedá nic dělat, musej.
    Nehulíme, čokoládu s obsahem dávám babičkám na spaní, nebo kámošům.
    S Bohem je to složitý, kluka zajímá, manžel je z toho na čokoládu s obsahem...a tak se nám onehdá stalo, že nám v nestřeženém okamžiku vlítl do silnice s otázkou "a co je to ten Bůh?". To, že to řidič ubrzdil, považuji za výmluvné a děkuju. :-)


    KUATO
    KUATO --- ---
    RAVNOS: souhlas. moje deti maji o par let vic a neresi to. co delas tati? fenixovky, aha.. a jdou si po svych.. :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam