• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SCHWEPZ: neni to tak, ze by se sparil medved s konem, nebo ze by do sabe narazili a prenelso se par genu. vetsinou tam hrajou roli prostrednika bakterie nebo viry. a tem zas pomaha hmyz jako takova letajici injekcni strikacka :)
    Horizontal gene transfer between bacteria and animals
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3068243/
    uspesne sireni takto prenesenych genu, nebo dokonce jejich pozitivni vliv na fungovani organismu je vyjimacne, ale i takove pripady jsou dolozene a tenhle mechanismus prirodniho genetickeho inzenyrstvi ma v prirode nezastupitelnou roli. samozrejme, diky dlouhe evolucni selekci v udrzitelnem prostredi a velke mire nahodnosti je to daleko bezpecnejsi, nez serie presne mirenych zasahu s nedokonale odhadnutelnymi dusledky.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PEJR: navíc se chystá "největší obchodní smlouva v dějinách", transatlantický pakt (Eu-USA), takže to brzo budou vozit sem, stejně jako kuřecí mrtvoly umývané chlorem, GMO potraviny, podivné hovězí a další sračky nadupané chemií.
    [ SCHWEPZ @ 80M.bpm | ER=EPR | S+N=SL ]

    JAZZZ: jak to myslíš s tím dokázáním mezidruhových přenosů genů? Myslíš spontáně nebo s lidským zásahem? N2co jako když se páří lední medvěd s grizzlym a vznikne https://en.wikipedia.org/wiki/Grizzly%E2%80%93polar_bear_hybrid nebo když člověk osla s koněm a vznikla mula? to mě zajímá.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SN0008102070570: kez by to bylo tak snadny.. tyka se to jen ameriky, takze my to nijak bojkotovat nemuzem. pak to taky bude levny, takze se to bude i prodavat.. a zrovna losos tusim dokaze preplavat z ameriky az do evropy a zpet.. takze to muze bejt globalni problem, i kdyz to neprojde nikde jinde..
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAZZZ: prý na tom makají úchylní trestanci v hlubinách guatemalské džungle. Výzkum platí ilumináti kočičím zlatem a šéfuje tomu nacistý vědec Herman von Rammstein

    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    sice i mezidruhove geneticke prenosy jsou dokazane, ale samozrejme mas pravdu, ze je to neco jineho, kdyz ted delaji cilene zasahy naslepo.
    jenom doufam, ze pak na premnozene superlososy nenasadi nosorozci zraloky a sloni kraby :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAZZZ: probíhala selekce, ty tisíce let. To uplně v pořádku, taky sázím velké stroužky česneku, ty zdravé atp. Ale vkládání genů napříč druhy už je jiná věc. U té kukuřice to ještě beru, ale u těch zvířat je to...je to skutečně na pováženou, jaké následky to může mít - nutno zvažovat v delším horizontu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    aniz bych to chtel obhajovat, je treba pripustit, ze vedome rizena geneticka modifikace tu probiha uz tisice let a i predtim tu probihala geneticka selekce rekneme samoorganizovanym zpusobem. nejvetsi problem pak predstavuje to, jak s ekosystemem lide nakladaji. odolna kukurice muze byt podobne fajn jako tucne klasy psenice. problem nastane, kdyz lide neuvazene pudu vycerpavaji, nebo kdyz roundup ready plodiny prolevaji chemii a zabiji i vcely a drobne polni kviti dulezite pro retenci vody. nakonec i dotovane pestovani kukurice a repky na biopalivo ma negativni ekologicky dopad a prispiva ke zvysene erozi a povodnim.
    fosforeskujici prasata jsou jen takova uchylarnicka. monsanto a geneticky modifikovane ryby uz jsou velky problem a pujde to jeste mnohem dal.
    priroda si s tim nakonec sama poradi, ale lide uz by u toho nemuseli byt. a mozna je to tak i dobre. proste dostaneme, co si zaslouzime, to mi prijde fer. pokud na to budeme jen koukat a podepisovat petice, tak si taky nic lepsiho nezaslouzime. aktivne proti tomu smyslupne v ramci pravidel neco delat, nebo pracovat na zmene tech pravidel, to uz je spousta prace, ktera vyzaduje prorpacovanou shouhru lidi, kteri dobre chapou spolecny altruicticky cil.

    tolik skvelych lidi je tady, to se mi nechce verit, ze bychom se k tomu reseni nakonec spolecne nedobrali :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PEJR: já třeba i dopřeju sluchu (názor zatím nemám skálo-pevný) argumentům, že odolnější kukuřice nakrmí více lidí, že změny-výkyvy klimatu, že hladomor atp. (nechme stranou predator seeds a Monsanto); ale když slyším o vkládání genů úhořů do lososů a nebo jak v číně vložili geny medůz do prasat, tak mě chytá "selský vztek"

    ...ta prasata pak svítila. Což je fakt super, že když jdeš v zimě do chlívka, že nemusíš rozsvěcet.

    BBC NEWS | Asia-Pacific | Taiwan breeds green-glowing pigs
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4605202.stm

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    IXTREMIST: IXTREMIST: ...stalo se, že v nějakém hrabství v UK takto geneticky kultivovali traviny, aby jim golf šel dobře od ruky...trsy trávy "bez sedmikrásek"...no a nějak se to rozmnožilo do okolí a začalo to vytlačovat všechnu ostatní flóru, pěkná polízanice!

    Jak říká Gandalf - a myslím, že na GMO se to tuze hodí - "Ani nejmoudřejší nedohlédne do všech koutů".
    PEJR
    PEJR --- ---
    IXTREMIST: je fakt smutny, ze par let dozadu tu byla celosvetova petice s miliony podpisu.. a co z toho
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SCHWEPZ: humans PLEASE! Až jim tohle zdrhne a bude to schopný reprodukce, tak padne ekosystém. Losos je jeden z nejbrutálnějších rybích predátorů..
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Když do lososa vrazíš geny úhoře:

    Na místo 400 dnů stačí 250 dnů, aby geneticky modifikované ryby dosáhly požadované velikosti.

    USA schválily prodej geneticky modifikovaných lososů. Budou rychle růst a na pultech se objeví do dvou let
    http://zahranicni.ihned.cz/...fikovanych-lososu-budou-rychle-rust-a-na-pultech-se-objevi-do-dvou-let
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    zdravím, neměl byste prosím někdo text Nicoletta tančí z Analogon 73 [II-2014] (http://www.analogon.cz/an…/analogon-73-ii-2014-more-a-oceany)?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Vnitrozemské království v jižní Asii, které se před víc než třiceti lety proslavilo zavedením hrubého domácího štěstí namísto produktu, přichází s další smělou ambicí. Tamní vláda chce postupně zcela vymýtit prodej chemických hnojiv. Používat by se nadále směl už jen kompost a zvýšit by se mělo taky pěstování místních, proti škůdcům odolných rostlin. Pro organické zemědělství má Bhútán podmínky jako stvořené: energii totiž nebere z jaderných a fosilních zdrojů, ale většinou ze svých četných řek a vzduch je tam o pět procent čistší, než je běžný evropský standard. Díky rozšířeným původním způsobům farmaření je pak stát z velké části organický už teď. Hlavně díky převládajícímu buddhismu pak v zemi není k dostání fast food ani cigarety a alkohol se prodává s tučnou daňovou přirážkou – masový turismus pak tamní vláda považuje za zhoubný a přísně ho kontroluje. I stoprocentní organika ale něco stojí – pokud by se smělý plán stal praxí, stálo by to prý Bhútán v přepočtu 250 dolarů na den na osobu.

    Bhútán chce být do roku 2020 stoprocentně organický | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...venews/_zprava/bhutan-chce-byt-do-roku-2020-stoprocentne-organicky--1545300

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Papež František a ekologie: Je třeba změnit hodnotové orientace - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...odnotove-orientace-pvc-/tema.aspx?c=A151028_161146_pozice-tema_lube
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SN0008102070570: ja taky ne :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SN0008102070570: ahoj Mojmo ses to Ty? :-))))
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Get Out Of The Materialism Trap NOW
    https://www.youtube.com/watch?v=Qk1i7UGBz1Q
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KOCOURMIKES: ja jsem pro, nicmene rezervuji si za to nejakou VIP session s Jezisem!
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Robert Anton Wilson Techniques of Consciousness Change
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SFcvOv9zAHg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam