• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SCHWEPZ: Nemyti se povazovalo dokonce za jakousi posvatnost,jsou znami svati co se nemyli vubec,ci jen ruce.tehdy bylo bezne,ze exkrementy tekly ve strouhach na kraji silnice. Pozdeji se to nahradilo prosakujici kanalizaci,ktera stejne kontaminovala studny. Exkrementy a zbytky jidla se zivili krysi,neni pak divu,ze morove rany mely takovy rozsah. o neco lepe na tom byli asijske narody v cine,japonsku a pod. tam bylo zvykem lidske exkrementy odvazet na pole a hnojit s tim. Mozna i diky tomu nemeli takove vymiraci vlny jako v evrope.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Spolek Na ovoce zprovoznil novou aplikaci, kde najdete na mapě zaznačeny ovocné stromy, keře a byliny, které jsou veřejné, takže si z nich můžete bez obav odtrhnout plody. V mapě je v tuto chvíli zaznamenáno kolem 10 tisíc značek stromů a rostlin. O jejich zapsání se postaralo tisíc aktivních „sběračů“

    Stáhněte si appku s mapou volně dostupných ovocných stromů po celém Česku | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...e-si-appku-s-mapou-volne-dostupnych-ovocnych-stromu-po-celem-cesku--1632801
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    jj
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SCHWEPZ: častý mytí krátí žití
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: slechta urcite, prosti lide imho paradoxne mene - ver tomu, ze po tom, co jsi pul dne v sene, tak par piv a koupel v rece ci rybniku je presne to, co potrebujes, aby ses dal dohromady :o).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    _BENNY: v některých obdobích se dokonce nobilita skoro nemyla, cpali na sebe tuny voňavek, měli škrabátka na blechy...ale zase si pouštěli žilou, takže nečistoty mohly odtékat přímo, že áno! ,-)

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SCHWEPZ: v tom pripade neni treba zapojovat vice promennych, lidi proste byli tehdy mnohem vetsi spinavci jak my dnes :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    _BENNY: musíš zapojit více proměnných, do tvých úvah - moderní člověk se pohybuje v čistším a více umělém prostředí, před-moderní se pohyboval po ulicích bez asfaltu, kde lili šplašky z oken, na vesnici to bylo ještě...důraznější špína :)
    Každopádně - měli šaty na neděli do kostela a pár dalších hrubších oděvů, na práci. Záleží na století které myslíš, sociální pozici a ročním období ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jednopokojový byt Fumia Sasakiho v Tokiu je tak prázdný, že ho jeho přátelé přirovnávají k výslechové místnosti. Sasaki vlastní tři košile, čtvery kalhoty, čtvery ponožky a pár dalších osobních věcí. Důvodem nejsou peníze. Šestatřicetiletý vydavatel si takovýto životní styl vybral dobrovolně, a připojil se tak k rostoucímu počtu Japonců, kteří jsou přesvědčeni o tom, že méně znamená více, napsala agentura Reuters.
    V Japonsku sílí vliv minimalistického životního stylu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koktejl/408874-v-japonsku-sili-vliv-minimalistickeho-zivotniho-stylu.html
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SCHWEPZ: hm, pritom clovek by tak nejak selskou uvahou dosel k tomu, ze pokud plati, ze /a/ clovek mel mene odevu nez ma dnes a zaroven plati ze /b/ clovek nebyl vetsi prase nez dnes, pak by naopak mel prat casteji nez dnes :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OSN by mohla mít v Brně svoje výsostné území a první oficiální zastoupení. Brněnské vědecké pracoviště CzechGlobe, které zkoumá změny klimatu, spojilo síly s experty z německé pobočky Univerzity Spojených národů, aby řešili problematiku udržitelného zacházení s vodou, půdou a odpadem
    Zdroj: http://brno.idnes.cz/...um-klimatu-spoluprace-dw3-/brno-zpravy.aspx?c=A160704_161641_brno-zpravy_mav

    Zatímco ve veřejnosti převládá dojem, že největším problémem je to, že s pitnou nešetříme, tak pro urbanisty je základním tématem využití šedé vody, kterou v suchých oblastech můžeme recyklovat a ve vlhčích využít na závlahy či splachování záchodů. Jsme stále v zajetí technologické tradice konce 19. století, kdy lidé spotřebovávali pár litrů vody denně, protože si ji museli nanosit ze studny nebo veřejného vodovodu. Lidé se koupali jednou týdně, nádobí dokázali umýt v několika litrech vody, měli mnohem méně oděvů, takže se nepralo tak často a jeden z velkých vynálezů lidstva – splachovací záchod čekal teprve na své hromadné využití.
    (..)
    S kolísajícím klimatem a rostoucím počtem spotřebitelů to naopak vypadá, že novou technologickou normou se stane zachytávání dešťové vody, částečná recyklace odpadních vod a zejména oddělení pitné a technické, tedy modré a šedé vody.
    (..)
    http://echo24.cz/a/wbLYm/budou-se-privalove-deste-opakovat-staci-vody-po-kolena-a-je-maler
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    zbytek z diskuze s "VYHULENY_UFO" ať smažou aktéři dle uvážení.
    Doufám, že se diskuze vrátí k věcným příspěvkům
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Půl století poté, co si lidstvo uvědomilo katastrofální následky emisí freonu do atmosféry a jeho výrobu postupně zastavilo, se začíná ozónová vrstva, která Zemi chrání před škodlivým vlivem ultrafialového záření ze Slunce, pomalu obnovovat. Na překvapivě optimistické závěry nové stratosférické studie upozornil server USA Today.

    „Je to velké překvapení. Nečekala jsem, že se ozónová vrstva začne zacelovat tak rychle,“ napsala v závěrech studie publikované v odborném magazínu Science vedoucí výzkumného týmu Susan Solomonová z Massachusettského technologického institutu.

    Podle serveru to dokazuje, že globální snahy o zlepšení životního prostředí mohou fungovat. Může to posloužit jako vzor pro to, jak by mohlo lidstvo bojovat s problémem klimatických změn, který se zhoršuje exponenciálně, dodala badatelka."

    http://www.nytimes.com/2016/07/01/science/ozone-hole-shrinking-montreal-protocol.html?_r=0
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    INK_FLO: správce klubu?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    navíc nechápu, proč ho tady vidím, když ho mám v ignore...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DNF: díky za transformační impuls :)
    DNF
    DNF --- ---
    Zase se nechate trollit? Ufo opet vezme cokoliv cemu hovno rozumi, naroubuje na to populisticky vyroky jak od Zemana, smontuje paty s devatym, a vy mu na to skacete a 'diskutujete'. At si to kurva vygoogli sam, ne? A (jestli) je magor, tak ho proste nechte...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: to, ze kazda vec ma svou ekologickou stopu vcetne toho biojecmene neni ospravedlneni pro hedonisticke orgie konzumu a sobectvi. ja vim, ze te ty slunicka serou, protoze se kvuli nim citis vinen, ale tim, ze jim predhodis kousek jejich spiny se toho sveho kusu nezbavis ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VYHULENY_UFO: chlapče, nevím jestli se s tebou mám vůbec pouštět do nějaké diskuze, protože jak tě tak pozoruju na nyxu, tak rád akorát tak trolíš.
    Ale budiž. Ony se ti ale ty jednorázové taky jen tak nezhmotní v šupliku, musíš si pro ně jaksi dojet. Pak je musíš taky vyhodit, táhnou se se smrdutým košem do popelnice. To je taky všechno práce, kterou za tebe udělají tak leda v jednom díle simpsnů. Tu popelnici musí někam něčím odvíst, nějak zaskládkovat, nebo spálit ve spalovně.
    Pochopil si o co jde? Na jedné straně nakupování jednorázového zboží, které se nedá nijak zrecyklovat, na druhé vesměs české výrobky, které slouží podstatně déle a znečišťují životní prostředí podstatně méně?

    Vážně si myslíš že při výrobě jednorázových plenek při jejichž výrobě se používají bělidla a další chemikálie a jejiž součásti jsou z plastu atd. se znečišťuje voda méně než když vypereš plýnky v pračce? Ehm...
    DNF
    DNF --- ---
    A co teprve porovnani produkce metanu pri vyhazovani plen do popelnice a tedy na skladku vs prani a tedy splachovani hoven do kanalizace, he?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam