• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SCHWEPZ: tak budto nadmerne zabijeni zvirat pro vlastni potravu za problem povazujeme anebo nepovazujeme, dle toho je treba se rozhodnout co dal. polovicata reseni typu "zabijeni je vlastne ok, kdyz budeme jist maso max. 2x do tydne" se mi nelibi, to se da stejne vzdycky nejak obejit. a ve vysledku to odnesou jen ti, pro ktere je maso drahe a nedostupne uz dneska.

    co takhle prijmout fakt, ze nejakym zpusobem organizovane koncentraky pro zvirata proste potrebujeme, pokud chceme sami prezit, a zacit vymyslet zpusoby jak zvirata co nejlepe zbavit utrpeni z takoveho zivota v chovu? jak jim ten zivot, nez skonci na taliri, ulehcit? pro svoje pohodli jsme schopni vymyslet ledasco.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SCHWEPZ: pěstovat protein v kádince, časem to bude levnější a zdravé a hotovo
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    _BENNY: nějaké nápady teda? klidně brain-storm...chytat za slovíčka tě nebudu.
    Jde o problém ekologický a etický. S rostoucí chutí Asie se stává problémem ...zásadním.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    chtit vyresit tento eticky problem zdanenim, to je jako vyresit problem s koncentrakama tim, ze jim zavedeme na kazdeho zida desatek. a budeme doufat, ze se koncentraky ekonomicky nevyplati provozovat, zatimco se na jejich prijmech z dani staneme zavislymi. proste absurd.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAZZZ: já to zjednoduším - direktivně stanovit podmínky pro chov. Něco jak u slepic v klecích - zakázat. Stanovit minimální velikost plochy pastvy atc. atp. Čím je můžeme krmit (hrana byla masokostní mopučka, kdy krávy krmili mrtvýma kravama a přišla nemoc šílených krav BSE) - tzn. diktát "volné ruky trhu" tj, snížit náklady a zvýšit zisky a konkurovat si se v tomto ohledu i přes všechny ty "bio-jarmarky" a "jídlo s příběhem" neosvědčil.


    TJ. stanovit závazné podmínky jak lze zacházet se zvířaty - zdražení masa - zpět ke konzumaci "jednou dvakrát týdně", což je prostě kurva normální!! Ne jak dneska "každý oběd hovězí vepřový plátek"
    Howgh!
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SCHWEPZ: eticky by bylo urcite dobre prumyslove chovy omezit, ale technicky spravne reseni je nechat kravy pobihat po pastvinach a dokrmovat je morskymi rasami. plosne daneni zvirat mi nepripada jako dobre reseni. preci jen maji v ekosystemu tzv. kulturni krajiny nezastupitelnou ulohu.
    Australian seaweed found to eliminate more than 99% of cow burp methane
    http://newatlas.com/csiro-seaweed-cow-methane-emissions/46021/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Denmark ethics council calls for tax on red meat to fight 'ethical problem' of climate change | The Independent
    http://www.independent.co.uk/...on-red-meat-to-fight-ethical-problem-of-climate-change-a7003061.html
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    KUATO: starej unavenej dobrodruh :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    myslim, ze moc hezky clanek..
    Petr Horký - Názory Aktuálně
    http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-horky.php?itemid=28798
    POOWL
    POOWL --- ---
    POSELSTVÍ ZE SRDCE SVĚTA: VAROVÁNÍ STARŠÍHO BRATRA
    http://www.youtube.com/watch?v=uBVDtjnYZRo
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    New Scientific Study Says Solar Can Already Generate More Energy Than Oil · The Mind Unleashed
    http://themindunleashed.com/.../new-scientific-study-says-solar-can-already-generate-energy-oil.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Stephen Hawking: Musíme rozbít, ne budovat, bariéry uvnitř národů a mezi nimi | 2. 12. 2016 | Britské listy
    http://www.blisty.cz/art/84755.html#sthash.acerkGi7.dpbs

    At si myslíme cokoliv o rozhodnutí Angličanů odmítnout členství Evropské unie a Američanů zvolit Donalda Trumpa prezidentem, není pochyb, že šlo o výkřik hněvu lidí, kteří mají pocit, že se na ně jejich politikové vykašlali, píše teoretický fyzik Stephen Hawking. Teď je ale důležité, jak budou elity reagovat. Měli bychom odmítnout toto hlasování jako výlev hrubého populismu, který ignoruje fakta? To by byla chyba.

    Znepokojení, které bylo zdrojem tohoto hlasování, a které se týká hospodářských důsledků globalizace a zrychlujících se technologických změn je absolutně pochopitelné. Automatizace továren už zdecimovala pracovní příležitosti v tradičním průmyslu a vzestup umělé inteligence velmi pravděpodobně rozšíří tuto likvidaci profesí a pracovních příležitostí hluboko do středních vrstev.To prohloubí už tak rychle se šířící hospodářskou nerovnost po celém světě. Internet a jeho digitální platformy umožňují miniaturním skupinám lidí vydělávat obrovské množství peněz při zaměstnávání jen minima lidí. To je nevyhnutelné, je to pokrok, ale je to také sociálně destruktivní.

    Musíme o tom uvažovat zároveň s úvahami o finanční krizi, v jejímž důsledku si lidé uvědomili, že jen velmi malé množství lidí pracujících ve finančním sektoru je odměňováno astronomickými částkami a my ostatní ten úspěch zaručujeme a jsme nuceni uhradit náklady, pokud dojde ke krizi. Takže celkově žijeme ve světě prohlubující se finanční nerovnosti, v níž mnoho lidí vidí nejen, že jim klesá životní úroveň, ale že mizí i jejich schopnost si vůbec na živobytí vydělat. Není divu, že hledají nové uspořádání, a tak se jim zdálo, že brexit a Trump jim jej nabízejí.

    Dalším nezamýšleným důsledkem globálního rozšíření internetu a sociálních sítí je to, že drsná nerovnost je dnes lidem daleko zjevnější než v minulosti. A vzhledem k tomu, že v subsaharské Africe je dnes více lidí, kteří mají telefon, než lidí, kteří mají přístup k pitné vodě, to bude zakrátko znamenat, že téměř všichni lidé na naší stále přelidněnější planetě bude vědět o tom, jak tvrdá nerovnost na světě vládne.
    Důsledky jsou jasné: lidé z venkova se stěhují do měst, vedení nadějí. A když zjistí, že ráj jako na Instagramu tam není, vydávají se do zahraničí, kde ve stále větších počtech hledají lepší život. Tito migranti vytvářejí nové požadavky na infrastrukturu a ekonomiky zemí, do nichž přicházejí, což ochromuje snášenlivost a posiluje politický populismus.

    Pro mě je obzvlášť znepokojující, že více než kdy v naší historii potřebuje náš biologický druh vzájemně spolupracovat. Čelíme obrovským ekologickým problémům: globálnímu oteplování, problémům při pěstování potravin, přelidnění, likvidace jiných biologických druhů, epidemie, překyselení oceánů.
    Octli jsme se v nejnebezpečnější fázi rozvoje lidstva. Máme nyní technologii na zničení této planety, na níž žijeme, ale nevytvořili jsme si dosud technologii, která by nám umožnila odsud uniknout. Musíme proto spolupracovat na ochraně této planety.

    Proto musíme rozbít, ne budovat, bariéry uvnitř národů a mezi nimi. Máme-li toho dosáhnout, světoví politikové musejí přiznat, že selhali. Bude nutno se naučit sdílet ty zdroje, které nyní ovládá jen hrstka lidí.
    Vzhledem k tomu, že nyní mizí nejen pracovní příležitosti, ale i celá průmyslová odvětví, musíme pomoci lidem získat novou kvalifikaci pro nový svět a podporovat je k tomu finančně. Jestliže si komunity a ekonomiky neporadí se současnou mírou migrace, musíme dělat daleko víc na podporu globálního rozvoje, protože jedině tak budou migranti přesvědčeni, aby zůstali doma.Elity se budou muset poučit z lekcí uplynulého roku. To především vyžaduje určitou míru pokory.
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    Pohádka jako kolektivní sen (O Maleficent a Auroře jinak)
    http://olgaplickova.cz/pohadka-jako-kolektivni-sen-maleficent-a-aurora-trochu-jinak/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mallence Bart Williams o systematickom vykorisťovaní Afriky Západom (SK HCtit)
    https://www.youtube.com/watch?v=xOrJqbcS_KA
    MTO
    MTO --- ---
    Romové a my - úvaha o nás a o světě - Blog iDNES.cz
    http://ladislavzelinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=465660

    " Život může být velmi jednoduchý a prostý. Nejsou k tomu potřeba kdejaké vymoženosti. Člověk vyšel z přírody a mnoho toho nepotřeboval. Moderní rozvinutá civilizace člověka a jeho duši často spíše ničí. Šťastný může být člověk, když je v kruhu blízkých, přátel a rodiny, příp. také rodu nebo klanu, z nichž mu všichni pomohou, když onen je v nesnázích a něco potřebuje. Zbytečná hra na peníze lidi od sebe odlučuje, vytváří závist, nepřátelství a sobectví. Majetek patří tak nějak nám všem a tomu, kdo zrovna potřebuje. Příliš mnoho pravidel člověka svazuje a omezuje, bere mu plnost života. Pokud pro nás má lid Roma nějaké poselství, pak to je: neberte život moc vážně a už vůbec nezabíjejte radost ze života zbytečnými starostmi a starostí o materiální vybavení a hromadění majetku. Mějte rádi lidi a obyčejné věci a važte si svých přátel a blízkých a příjemných chvil s nimi. V jednu chvíli něco máme, v druhé o to můžeme přijít. Je lepší se ničeho moc nedržet a dávat a brát podle potřeby. Romové nám ukazují, jak být svobodný a žít podle "starého způsobu", t.j. jako opak moderního, odcizeného způsobu nás Čechů, kdy se každý z nás stává kolečkem, bezduchým robotem v mechanizmu konzumního systému. Romové zase mohou vidět, že úplná rezignace na hmotné záležitosti a své prostředí, život jen v užívání si a lhostejnosti také není dobrý, minimálně alespoň v očích ostatních."
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    dokud je akciovka minimálně ve státech že zákona povinná chovat se tak aby akcionářům generovala zisk na prvním místě a všechno ostatní je až na dalších místech, bude to nahovno. pokud bude na prvním místě ten net positive efekt se b zahrnutím vlivu všech zmapovatelnych externalit kde ty negativní se budou cíleně minimalizovat, pak Ano, bude líp.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Nejde o korporace, ale o přístup "pro peníze cokoli", kterej je pro korporace, ať už je definujem jakkoli, typický
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: hele, od kolika lidi je firma "korporace"? imho je vyskyt nadnarodnich ekonomickych celku celkem ocekavatelny v ramci prirozeneho vyvoje. ze by se lide dneska chovali neekologicky zatimco drive byli ekologicnost sama, tak tomu prilis neverim. lide imho vzdy jednali hlavne ekonomicky/existencne (po vetsinu doby jsou tyto dva pojmy pro vetsinu lidi uzce spojene) a ze byli usporni neni jejich velkou zasluhou - proste nemeli prostredky a bylo jich par. v nasich podminkach by IMHO jednali uplne stejne. nadnarodni korporace jsou imho ti, kdo budou financovat prvni cast obsazovani blizkeho vesmiru - tim, ze jsou uvolneni z pevne struktury narodnich statu, mohou mit mnohem efektivnejsi rozhodovaci a konaci procedury (ti kdo nebudou efektivni driv nebo pozdeji odpadnou, protoze konkurence). nesouhlasim rovnez s tvrzenim, ze korporace=nutne vyjebavani s lidmi a okradani pracujicich - tohle mozna plati v koncovych fabrikach premistenych do zemi tretiho sveta, kde je pracovni sila levna a prace malo kvalifikovana, jakekoliv vyssi posty vyzaduji mnohem kvalifikovanejsi a schopnejsi lidi, jinak by nebyli schopni zvadnout ten napor ridit x lidi, x vyrobnich nebo organizacnich procesu, resit prusery.. a takovych lidi neni nikdy dost. nikdy. uz ted je to videt, ze staci nizka nezamestnanost, aby se behem par mesicu az jednoho roku dramaticky zmenila situace na trhu, najednou si firmy pracovniky predchazeji, znovu se po 25 letech oteviraji ucnaky pro deti, ktere financuji velke firmy a garantuji prijeti tech deti hned po praci na skoly - stacilo jedna generace a trochu vhodne podminky byznys se neuveritelne zkultirnil - protoze z nejakeho duvodu civilizovanost neni v dlouhodobem trvalem rozporu s ekonomikou. IMHO :o).
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jinak co se tyce poskozovani zivotniho prostredi tak je hrozne jednoduchy hodit to na korporace a tvrdit,ze my nee,my jsme hodni a uvedomeli. Muzu ti dat hromady prikladu kdy jedinci a male spolecnosti poskozuji zivotni prostredi. Od liti barev do kanalizace az po paleni plastu v kotli. Od strikani zahrady herbicidy az po zakopavani plechovak s barvou u potoka.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SELECTOR_IX: takze zle jsou ty korporace nebo ta vlada?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam