LINKOS: nikde jsem neříkal že to je Babiš vs. zbytek. Ale podívej se na vlastnictví půdy, na půdu v nájmu, na největší hráče v zemědělství v ČR. Babišovi patří téměř CELÉ HOSPODÁŘSKÉ SEKTORY, chemický průmysl, potravinářský, zemědělství, začal teď i lesnictví. Je to propojený byznys.
Když se podíváš na leteckou mapu, hned vidíš kde je hranice s rakouskem - tam sedláci s hektary v desítkách, malé pole, remízky, "barokní krajina" - tady? monokultury, zcelaná obří pole, lány řepky.
Ale to by bylo na delší řeč.
Dýžtak tady si vyfiltruj:
[ Ochrana přírody ]
LINKOS: sorry, nechme to, já se nebavil o mechanizaci zemědělství, o prvním parních mlátičkách atp. Jestli tě to téma zajímá tak si nastuduj heslo "Zelená revoluce", ten game changer po druhé světové válce (a o kolik miliard od té doby lidstvo povyskočilo) - chemizace zemědělství (ty dusíky draslíky fosfory se používali i jako součásti bojový látek) a o traktorech a jejich rozvoji (když už nevyrábíš tanky ale máš furt tu fabriku).
Btw já nejsem proti mechanizaci, máme traktor, řezačku, fukar, mrtě "pomocník" na elektřinu atp.