DNF: ja nepisu, ze ti rozumim. ja jen poukazuju na to, ze tvoje chapani sveta je tvoje, ne druhych. apokalypsy predpovidaji ruzni lidi uz minimalne 2000 let (a to dolozitelne). ruzni posuci napric svetem a dobou na zaklade tehletech svych uvah pak delaji ruzne podivnosti - od sebekastrovani po sebevrazdy. a co jako? jejich volba. to, jestli budeme trpet, do znacne miry zavisi na stavu mysli. ty zjevne trpis uz ted. ja ne. jak je to mozne? zijeme ve stejnem svete, kteremu ani jeden nerozumi. oba na nem mame povesene nejake svoje projekce. ty vnimas svet jako misto utrpeni (trpet budou vsichni), ja vnimam svet jako v podstate boha v projevu, ktery si hraje, veci tvori a nici. a z uvolneneho materialu tvori znovu. furt dokola. nemam s tim problem. nemam problem s tim, ze sam umru, az prijde muj cas. v zasade nemam problem ani s tim, ze nad tim nemam tak uplne kontrolu. preferuju samozrejme to, aby moji rodice umreli driv nez ja a ja driv nez moje deti, ale kdyby sly veci jinak, nezbylo by mi, nez se s tim vyrovnat. kurva i kdybychom meli umrit vsichni uz zitra, protoze Putinovi a Trumpovi mrdne v kuli a spolecne anihilujou svet jadernou valkou, presto bych svoje dny s myma blizkyma nebral zpatky, protoze to byly pekne dny. paradoxne diky prijeti vlastni telesne! smrtelnosti, kterou nejde ochcat, se muze teprve clovek uvolnit a uzivat si kazdeho dne. fyzicka smrt ostatne neni konec, o tom jsem naprosto neochvejne presvedcen.