• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    EKG: doporučuju přihlédnout k tomu, že veškeré informace podané v tom původním videu mají smysl tak jak jsou. Nádechy jak jsou, zadržení dechu jak je, výdech jak je atp. Jedno bez druhého tu metodu minimálně mění - a mnohem spíš z ní dělá něco nefunkčního, jestli mi rozumíš.

    Ale jestli tobě něco dává to, co říkáš, tak dělej co uznáš. Brát si svoje účinky nenech (.
    EKG
    EKG --- ---
    VESPER_INDIGO: No je to celkem prakticky zpusob, jak se prinutit zpivat mantru nahlas. Tak po trech, peti opakovanich jsem mel intenzivni pocit, ze se udusim, ale pak se system okyslicil a bylo dobre. Narazil jsem tak v pulce na pocit nudy, jakoze "uz tam budem?", ale dalo se prekonat. Jenom fakt doporucuju dojit si predem na zachod;)
    Ale vydrzel jsem az do konce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VESPER_INDIGO: to mi pripomina knizku Osviceni lineho muze. Ale ta negunguje.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    EKG: 108 opakování... jak se cítíš během toho? Proč to pro tebe právě není moc, ale ok?
    EKG
    EKG --- ---
    VESPER_INDIGO: Introvert friendly and 100% organic;)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    All lazy people unite and change the world, from the comfort of your own bed! Jó :)

    (to neni ironie, baví mě málopravděpodobný zázraky)
    EKG
    EKG --- ---
    Cyve, delam v mrazaku a citim rozdil po jedne dychaci seanci. Trochu jsem si to uzpusobil pro svoje potreby, napriklad 108 opakovani. A vcera jsem dokonce umyl nadobi a trochu uklidil, kdo me zna... ;)

    Tak asi mam to kyzene cviceni, ktere se da delat v posteli.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Tolik motivace v jednom videu, co dává a nic nevyžaduje jsem snad ještě neslyšel. A že těch motivačních na youtube je...

    This Method Will Radically Change Your Life | Wim Hof
    https://www.youtube.com/watch?v=qLh1QHdTbtE
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: dost slušný a názorný.

    Jinak ještě reportuji, že mě z té metody dýchání níže dokonce pustila dlouhodobě zatuhlá skřípající záda, která jsem jindy musel delší dobu rozcvičovat 5 tibeťany, protože nic moc jiného nefungovalo. Možná to zní jako all hat and no cow, ale tak nějak to je prostě vnímatelné a navíc, co jiného by to bylo, když ta záda byla problém 2 let a jediné, co mám jako změnu v životním stylu v poslední době je právě to pravidelné okysličování dle laskavého návodu ledové legendy :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    zajimavy video k tematu. jak prekonat sok z chladu a prezit. v saune to trochu trenuju. snazim se uvedomovat si svoji hranici s okolim a nedostat krec ochromujici dychani pri prudkem ochlazeni. jako bych informaci o teplote ignoroval. pri prohrivani na 90 stupnu si pak predstavuju jak se to teplo absorbuje a soustredim se na bederni pater (protoze sedim cely dny u pocitace) a nechavam teplo rozlevat podel patere do tela. fyzikalne samozrejme nejde o ukladani energie, ale spis bych to bral jako trenovani mozku. co s tim mozkem umi Wim ale nechapu. zajimalo by me kolik za jedno plavani mezi ledovci spali tuku a jeho jidelnicek. jako by v sobe clovek nosil reaktor a jenom by k nemu musel rozlustit manual :)
    How to self rescue if you fall through ice
    https://www.youtube.com/watch?v=tys06KcvFkU
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    VESPER_INDIGO: díky za tip;) nejdřív jsem u toho seděl, ale bylo to křečovitý a už jsem přešel na leh s rukama volně vedle těla .
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    FAEKAL: předpokládám, že máš ruce volně vedle těla a ležíš, když to zkoušíš. ...počítej napřímením prstů =^.^= 3x po deseti prstech je easy job a taky jak se nebudeš muset soustředit na pamatování čísel, zbyde ti víc soustředění, který budeš moct věnovat pozorování pochodů v těle a mysli.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    KOTENCE: Dýchání je super, ale jak to ještě nemám zautomatizováné, tak u toho nedokážu zároveň počítat ty nádechy, takže jedu odhadem 30-40x. Nejvíc mě ale baví právě ten stav brnění a nedýchání. Dnes rekord 2 minuty:)) Jinak se samozřejmě začíná s krátkou sprchou cca 1-3 minuty. A v tom nejvyšším levelu ledové vaně myslím doporučují taky pobývat maximálně 2 minuty, není to žádný ego challenge, ale cvičení pro zdraví.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VESPER_INDIGO: Dik, to jsem asi potrebovala cist, abych to jeste zkousela dal. Je to pro me zase o trochu snazsi, nez meditace, a nejaky zklidneni potrebuju casto, pac jsem celkem hysterka :-)
    Ja si davam studeny sprchy roky a stejne me to vzdycky tak nejak dostane vic do sebe, kdyz jsem mimo.
    Mlejnis daval fotky v ledu do ISM auditka nebo kam, tak jsem si s nim o tom trochu psala. To jsou takovy ty nahodicky, protoze jsem se o ty metode dozvedela chvili pred tim a zrovna jsem to zkousela...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOTENCE: těší mě, že ti studená sprcha funguje. Btw je zmíněno, že ono brnění je průvodní jev pro každého, a že je to dobře, a že se do toho má člověk vžít, nechat se tomu. Třeba ti ta informace pomůže.

    Studenou sprchou se sprchuju s přestávkami odjakživa, nepoznám moc rozdíl. To dýchání, tam je účinek pro mě pocítitelný okamžitě a hodně. Náročné emoční situace to dokáže odlifrovat pryč silou, která, ačkoliv není jakkoliv hrubá, poněkud svoji intenzitou zase děsí mě :) a přes den dál to dodává něco energie navíc všeobecně, na cokoliv. Dál to taky po druhé až třetí sérii začne působit příjemným zvnitřněním spolu s pocitem kontroly a uvolněním, špatně se to popisuje, ale kromě 30-60 minut hlubokého zářivého klidu (omg to jsou zprofanovaný výrazy, ale co mám dělat, když to tak je :) - pro názornost - v jednu chvíli jsem si jakoby dokonce šáhnul na ovládání tepu a jeho frekvenci a sílu? Věřím, že zmíněné projevy jsou dalšími průvodními jevy pro každého, kdo bude zkoušet alespoň ty dvě, lépe tři série, ostatně něco takového říká právě i Hof v uvedeném videu. Pro mě je tohle objev desetiletí, určitě v té oblasti budu pátrat dál.

    A co ten Mlejnis, ten teda je už další IceMan? Nikdy nemocnej, spousta síly... tyhle věci? A kde vůbec je, když se o něm mluví a něco umí :)?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZZ: To vam muze povedet id Mlejnis, ten si jede Vim Hofa i s ponorama do ledu...
    Ja to zkousela jen tak ledabyle, to brneni me trochu znervoznuje :-) A studenou dam jen kratkou sprchu. Ale i ta kratka sprcha posiluje moji dusi a hned jsem trochu stabilnejsi nebo jak to popsat.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    DNF: konec světa, války, všichni se kajme... tohle je (ne)moderní už několik tisíc let. Po celém tom období, jestli ne každé desetiletí, tak několikrát za století určiě někdo s jistotou předpovída apokalypsu. A hele - pokud nejsme ti, kteří tu zůstali po obrovské přeměně a nevíme o tom (Inception :) tak se apokalypsa už těch několik tisíc let nekonala.

    Jinak netvrdím, že to tady nemůže hned zítra skončit výbuchem v Cernu, pangalaktickou bitvou šedých a bílých z jiných dimenzí nebo prostě a jenom další válkou o zdroje, ani netvrdím, že žijeme v nějaké extra růžové době (no ve skutečnosti se kde co po světě mění a spousta lidí vidí klasicky především to špatný), ale možná by bylo všeobecně víc fajn zaobírat se věcma, které stejně dobře fungují na škále od horšího k lepšímu, tak na škále od dobrýho k ještě lepšímu místo bubákování o další možné zatracenosti civilizace jako jedinému pořadu dne.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    FAEKAL: je skvělý, jak se vyjadřuje. Buď ví (to svoje, na co přišel) a nebo neví a nedělá se nějakým všemyslitelem v dané oblasti. Zároveň má i různé další teorie, co by mohlo jít a nápady, ale jasně je odděluje od znalostí a zkušeností. To je něco, co spoustě pátratelů a učitelů a "učitelů" neumí a rychle se prozradí jejich validita. Fakt mě baví tenhle člověk, jsem rád, že se někdo takový, exaktní a přitom bez hrubosti a patronizace druhých vyloupnul.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    VESPER_INDIGO: Už projíždím třetím dnem videa o Hofovi a je to opravdu zajímavé. Dnes ráno jsem to už nevydržel a dal si ráno po rozcvičení studenou sprchu a jen zírám kolik má jen samotná sprcha blahodárných účinků na psychiku. Od zítra to už zkouším předpisově a pak poreferuji.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    *se děje kvůli způsobu, kterým...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: on někde zmiňuje, že nedostupnost ovládání vnitřních procesů je, omílaně, způsob, jakým se lidi v civilizaci naučili žít od všecho chránění a stresy z toho vyplývající.

    Nedílnou a možná ještě důležitější složkou toho dechovýho cvičení je spočinutí bez nádechu, který stresuje tělo správnym způsobem. Ale až po vykonání těch dýchání, jedno bez druhýho fungovat nebude nebo bude fungovat jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam