• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    Informace o Wikileaks, Assangovi, Snowdenovi, Manningovi...

    http://twitter.com/#!/AnonOpsNet
    mapa mirroru WL http://labs.vis4.net/wikileaks/mirrors/
    online twitter kanaly Anonymous http://hacktivists.org/
    aktuální info o dění kolem WL v CZ http://twitter.com/#!/leaks_info_cz
    bradleymanning.org http://www.bradleymanning.org/


    O smysluplnosti Wikileaks a jestli je Assange zloduch nebo hrdina diskutujte prosim zde: [ WikiLeaks ] Držte se prosím tématu podpory a toho co se aktuálně ve prospěch Assange a Wikileks děje. Zítra budou zbytečné diskuse mazány, resp. opakování bude za banán
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: ale tady vubec nejde o internet. Wikileaks funguje 4 roky, publikovalo se a defakto nikoho data nezajimala, dokud Assange neoslovoval nejvetsi hrace medialniho prumyslu jako NY Times, Guardian a spol. kteri jeho snahu podporili. Bez americkych a britskych novin by Assange neznamenal vubec nic a na wikileaks by se prasilo jako do doby, kdy se rozhodl davat konkretnim denikum exkluzivitu v publikovani informaci. Hackery s wikileaks vubec nespojuji, protoze to je akorat usmevna zabava nadsencu, na ktere se nabaluji deti s tim ze si pripadaji dva vecery hrozne cool, protoze jim cela akce prijde hrozne sexy, dokud jim neprimo ten, ktereho se naivne "zastavaji", neprimo nevzkaze, ze jim jejich akce skodi.

    Uz jen to, ze nejvetsi svetove deniky, casto oznacovane za hlasne trouby zidovske nadvlady new world order (ironie off), velice uspesne ukradene materialy publikuji, o necem svedci no ne?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: reknu ti to takhle: dokud ty internety nevypojime ze zasuvek, tak si muzeme byt jisti, ze tech leakeru a hackeru a ddosu a jeste horsich aktivit bude jen pribyvat. a i kdyz se politikum a policajtum povede prosadit nejaky globalnejsi zakon o spolupraci pri vysetrovani internetovych incidentu, povede to k tomu, ze se uz tak profesionalni scena jeste vic zprofesionalizuje. je to logicke, je to nevyhnutelne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: to nema sebemensi spojitost.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: takovej Kim a Ahmadinezad se pro bezpecnost sve zeme rozhodli, ze homosexualove neexistuji. radim to do stejne kategorie ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: no vidis, ja z toho radost nemam, ani tu skodolibou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: ja bych zustal jen u te skodolibe radosti ;) je mi jasne ze to povede k protireakci, na kterou pozdeji prijde z druhe strany dalsi protireakce. takto proste dynamicke systemy funguji. samozrejme nebudu nadseny z toho, ze USA zacnou jeste vic utahovat srouby, ale to bych asi nemohl byt nadseny ani z velkeho tresku, diky kteremu se stalo jeste vic horsich veci ;) to je proste vyvoj, nezastavis ho. a pokud se nekdo snazi vyvoji branit a rozbije si u toho hubu, tak to holt ve me vzbudi skodolibou radost nejvyssi urovne a proste se mu budu muset vysmat, no ;-)
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    CISLO42: šlo by dát do záhlaví?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: ale tak to vubec neni. Porad tu jde jen a pouze o kradez utajenych materialu a dky moznostem internetu jejich zverejneni v doposud nejvetsim objemu. Delas, jakoby byla wikileaks hlidacim psem demokracie a svobody ale tak to vubec neni. Maximalne tak kupovali a prodavali ukradene pakly nejvetsim denikum a zbytek publikovali na internetu coz vedlo i k jejich vnitrnimu rozkolu. Jde v zasade o to, jak se ma stat pred podobnym scenarem v budoucnu chranit, protoze ho to v ramci konkurencniho politickeho prostredi silne poskozuje. Samozrejme chapu ze z toho ma spousta lidi se svym politickym levicovym nazorem skodolibou radost, ale jedini kdo na to doplatime, budeme my a spojene staty zajisti paky pro to, aby se to uz neopakovalo. Kdyby byly spojene staty jedine na svete tak by to neco znamenalo, ale vzhledem k tomu, ze jedine nejsou a konkurenti maji pomerne velkou snahu jejich vliv omezit, tyka se to i nas. Pokud z toho ma nekdo radost a mysli si ze to prinese svobodnou spolecnost plnou univerzalni pravdy, tak je s prominutim naivni pitomec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAGASAWA: je to bezmocnost, radi by chteli ovlivnit neovlivnitelne. asi jako kdyz si soudruzi v Moskve naplanovali pocasi a divili se ze je priroda neposlechla. imho jen dukaz toho, ze touha po jakesi (i treba vulgarne definovane) svobode je alespon z poloviny tak silna jako touha po tom se nechat ovladat. ja chapu ze by byli politici nejradeji, kdyby lidi v zajmu jejich prani a planu osekali svoji prirozenost a chovali se jen jako poslusne stado, ale tak to asi na zapade fungovat nebude, minimalne ne u vsech lidi.

    to ze ti lidi maji nejakou funkci, na kterou jsou hrdi, a ted to velice tezce nesou, samozrejme chapu. mi taky obcas nejaka ta babovicka spadne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _BENNY: to neni bezmoc ale pomerne presny odhad situace, kdz cela kauza nic pozitivniho neprinese. Ba naopak.

    S nástupem této aféry se množství upřímného psaného materiálu spojeného s denním provozem americké zahraniční politiky jistě sníží. Ztratíme schopnost učit se ze zkušeností, ať už pozitivních nebo negativních. Historická paměť bude pomalu vyhlazena.[…]

    V naší společnosti, ať už v byznysu či politice, je teď široce rozšířena vědomá nechuť vytvářet záznamy - a dispozice zničit je, pokud existují. To oč se obávám je schopnost zobrazovat přesně historii, pokud tyto záznamy nejsou k dispozici a lídři se snaží spoléhat na vlastní paměť, která je často vadná. Živá historie vyžaduje nástroje připomínání. Tak mnoho z toho, co dnes děláme, závisí na pochopení minulosti. Pokud ztratíme minulost, ztrácíme také důležité ovládací prvky budoucnosti,


    Robert Haddick.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    S_TEJK: takova bezmocnost :D

    K čemu jinému máte zahraniční službu, než aby vám podala důvěrnou informaci o zemi. Informai, která vás obohatí o něco víc, než se můžete dočíst z otevřených zdrojů. Zveřejňovat to, je drzost. Představte si, že tohle by se mělo stát v Teheránu, nebo Chartúmu nebo v Moskvě. Druhý den by ti lidé byli ve vazbě.

    Dovedete si představit, že by v Íránu, Sýrii nebo Jeruzalémě dovolili debatu tohoto typu? Ti lidé by okamžitě skončili v kriminále. Silná země musí dát jasně najevo: tohle uděláš jednou a naposledy.

    Jsem konzervativní člověk. Jako bývalý diplomat jsem přesvědčen, že určitá komunikace má zůstávat utajena a její předčasné zveřejňování může napáchat víc škody než užitku.

    Jenže internet je infrastruktura, jsou to silnice. A stavitel silnic neodpovídá za to, kdo po nich jezdí. Asi by měla existovat nějaká pravidla. Bylo by ale velmi složité dohlédnout na jejich dodržování.


    politici tu jsou prece od toho aby vladli lidem a ted se jim do toho cpe nejakej cizi element. no nehoraznost, nespravedlnost, vsechny pozavirat nez se ukaze ze jsou politici neschopni, to by totiz vuci nim bylo nefer :D
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    V New Yorku prave probiha symposium o Wikileaks a internetove svobode. Mozno sledovat zde: http://anonops.blogspot.com/
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    leaks_info_cz
    Uzivatel paypalu prisel o ucet pravdepodobne kvuli podpore Wikileaks
    http://tinyurl.com/3xz8jwr
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Politici o PirateLeaks: Legitimní, nehorázné, kriminální. | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/politici-o-pirateleaks-legitimni-nehorazne-kriminalni
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    PdF Live - live streaming video powered by Livestream
    http://www.livestream.com/pdfleaks
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    WikiLeaks: Pope impeded abuse investigation - U.S. news - WikiLeaks in Security - msnbc.com
    http://www.msnbc.msn.com/id/40616870/ns/us_news-wikileaks_in_security/?fb_ref=story_text&fb_source=home_oneline
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Justice Department Prepares for Ominous Expansion of "Anti-Terrorism" Law Targeting Activists
    http://www.truth-out.org/justice-department-prepares-expansion-laws-targeting-activists
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Hackeři v Nizozemsku uzamkli na protest web státního zastupitelství - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/hackeri-v-nizozemsku-uzamkli-na-protest-web-statniho-zastupitelstvi--822636
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Ve Vatikánu jsou stále antisemité, napsali američtí diplomati v depeších | Mediafax.cz
    http://www.mediafax.cz/zahranici/3140416-Ve-Vatikanu-jsou-stale-antisemite-napsali-americti-diplomati-v-depesich
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam