• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: tak asi nechápu no :)

    PIZI si hoví v mym ignore listu, takže nevim co píše
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHARINGAN: Já chápu technické souvislosti. Ty nechápeš sociální.

    Zbytek víceméně viz PIZI.

    Navíc kdyby někdo chtěl, tak to není problém identifikovat. IP adresu + čas etc. určíš počítač a na počítači určíš uživatele... a v zemích, kde dokážou dát za pravdu Sony to znamená, že určíš člověka. Mohl bys také určit další kroky (banka) toho uživatele z toho PC a pak bys to už měl zcela jasné. Opět za předpokladu, že se zkurvenou Sony někdo spolupracuje... což dělaj. To je ten problém.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHARINGAN: Co se tyce dynamicnosti adres. K tomu je prave dulezity ten cas kdy byl pristup danou IP zaznamenan, coz dostali take. Takze teoreticky jsou schopni u dynamicke adresy ziskat od providera info kdo ji v dany okamzik mel pridelenou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHARINGAN:

    Nejen IP, nejen logy.

    “documents reproducing all server logs, IP address logs, account information, account access records and application or registration forms” tied to Hotz’s hosting.

    “any other identifying information corresponding to persons or computers who have accessed or downloaded files hosted using your service and associated” with the www.geohot.com website, including but not limited to the “geohot.com/jailbreak.zip file.”

    dale

    logs for Hotz’s Blogger.com blog, geohotps.3.blogspot.com.

    dale

    youtube: information connected to the “geohot” account that displayed a video of the hack being used: “Jailbroken PS3 3.55 with Homebrew.” The subpoena demands data to identify who watched the video and “documents reproducing all records or usernames and IP addresses that have posted or published comments in response to the video.”

    dale

    Twitter: disclosure of all of Hotz’s tweets, and “documents sufficient to identify all names, addresses, and telephone numbers associated with the Twitter account.”

    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: s tim rozdílem, že DNA a otisky sou jedinečný a IP adresy nejsou naše ale ISP, my si je pouze pronajímáme, valná většina adres je dynamická a v žádnym případě to nedokazuje, že si u počítače seděl zrovna ty... takže jako konkrétní údaj je bezcennej... takže ještě jednou : Sony nevyžádalo IP adresy, aby mělo konkrétní údaje se kterejma nějak naloží, protože s nima ani nijak naložit nemůže, protože sou to bezcenný informace... Sony vyžádalo IP adresy, aby mělo důkaz, že geohotův web je navštěvován a CFW je veřejně distribuován... nejedná se o žádný narušení našeho soukromí, ani ohrožení naší bezpečnosti, jedná se o veřejný údaje, který sou sami ve svý podstatě k ničemu...

    ještě to zkusim metaforicky přirovnat, protože už mě nebaví to pořád dokola opakovat...

    v lese je chatrč.. v ní bydlí Robin Hood ( geohot )... Robin Hood takhle jednou jde kolem zámku ( PS3 ) zlého šlechtice ( SONY ) a najde díru do jeskyně po zámkem, kde je uchováno všechno zlato ( FW )...
    protože Robin Hood bohatým bere a chudým dává, tak impérium o díře neinformuje a radši řekne lidu kde díra je a jak se k ní dostat...
    lidi chodí a zlato si berou až to po čase šlechtic zjistí... ale to už je pozdě, a že pokladnice je prázdná...
    šlechtic Robina Hooda obviní z toho, že ho o díře neinformoval a že radši zlato rozdal a tím porušil zákony království ( EULA )... Robin Hood ale řekne, že nic takovýho neudělal, že zlato sice našel, ale nikomu o něm neřek a jen se s nim chodil mazlit pro vlastní potěšení...
    šlechtic potřebuje nějak dokázat, že vesničani lezli dírou do jeskyně a zlato kradli, aby tak mohl u krále ( soud ) dokázat, že Robin Hood úmyslně rozkecal kde zlato je, s úmyslem poškodit šlechtu a pomoci nevolníkům... proto pošle hraničáře ( bluehost tuším ) aby zjistil zda na cestě ( geohot.com ) k jeskyni, najde nějaké stopy...
    hraničář přinese odlitky stop ( IP adresy ), které se stávají důkazem, že lidé opravdu do jeskyně chodili...
    a v tuhle chvíli šlechtic ví a může dokázat, že někdo opravdu do jeskyně dírou lezl a že Robin Hood kecá, že o zlatě nikomu neřekl a že si ho užíval pouze pro vlastní potěšení... sice teď ví velikosti bot ( ISP jednotlivých adres ), podle zanechaných stop...co ovšem neví, je kdo zlato nakradl, ale to ho ani nezajímá... důvod toho proč poslal hraničáře pro stopy byl aby zjistil zda někdo dírou lezl, či nelezl... nikoli kdo, proč, co, jak... nezajímá ho totiž kdo má teď zlato doma, chce jen potrestat toho kdo to způsobil - hlavního nepřítele - Robina Hooda...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHARINGAN: O to jde! Je to zbytečné. Je to stejné jako, že úplně přímo dnes nevyužiješ otisky prstů či vzorky DNA, ale kdyby je někdo ve velkém sbíral, tak by to bylo asi divné a dobrovolně by mu nikdo vzorky neposkytoval.

    O Internetové bezpečnosti toho vím dost. A právě proto je to absurdní. No v této diskusi končím, ať to není nekonečné.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Judge Lets Sony Unmask Visitors to PS3-Jailbreaking Site | Threat Level | Wired.com
    http://www.wired.com/threatlevel/2011/03/geohot-site-unmasking/

    Sony also won subpoenas (.pdf) for data from YouTube and Google, as part of its lawsuit against the 21-year-old New Jersey hacker, as well as Twitter account data linked to Hotz, who goes by the handle GeoHot.

    Bluehost maintains Hotz’s geohot.com site. The approved subpoena requires the company to turn over “documents reproducing all server logs, IP address logs, account information, account access records and application or registration forms” tied to Hotz’s hosting. The Bluehost subpoena also demands “any other identifying information corresponding to persons or computers who have accessed or downloaded files hosted using your service and associated” with the www.geohot.com website, including but not limited to the “geohot.com/jailbreak.zip file.”

    Sony told Spero, a San Francisco magistrate, that it needed the information for at least two reasons.

    One is to prove the “defendant’s distribution” of the hack. The other involves a jurisdictional argument over whether Sony must sue Hotz in his home state of New Jersey rather than in San Francisco, which Sony would prefer. Sony said the server logs would demonstrate that many of those who downloaded Hotz’s hack reside in Northern California — thus making San Francisco a proper venue for the case.

    The judge also signed off on a Google subpoena seeking the logs for Hotz’s Blogger.com blog, geohotps.3.blogspot.com.

    A YouTube subpoena, also approved, seeks information connected to the “geohot” account that displayed a video of the hack being used: “Jailbroken PS3 3.55 with Homebrew.” The subpoena demands data to identify who watched the video and “documents reproducing all records or usernames and IP addresses that have posted or published comments in response to the video.”

    A fourth subpoena is directed at Twitter, demanding the disclosure of all of Hotz’s tweets, and “documents sufficient to identify all names, addresses, and telephone numbers associated with the Twitter account.”
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHARINGAN: Jenomze IP adresy jsou jako dukaz distribuce dost slabe.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHARINGAN: Proc je sony sbira, kdyz jsou naprosto k nicemu? Proc tim zatezuje svet? Jestli zatezuje svet zbytecnostmi, tak jsem proti.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: chtění flamu :) tvoje IP adresa je v tomto případě, samotná, naprosto k ničemu... nebo co myslíš, že s ní Sony udělá ? Sony si vyžádala seznam IP adres pouze jako důkaz o distribuci CFW... jim je úplně jedno že 88.69.89.254 je Lojza z nyxu... ale jestli ti jde čistě o princip, že někdo má takovejhle údaj a tobě se to nelíbí, tak se asi schovej za nějakou proxynu, nebo choď do kaváren... protože by ses asi musel zbláznit kdybys viděl tu databázi informací co o tobě každej den schromažďujou google boti :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHARINGAN: No tohle je ukázka arogance / chtění flamu.

    Stejně tak když jdu po náměstí, tak vím, že mě lidé vidí. Ale lze rozlišit (i právně) zda mě někdo vysloveně sleduje a zcela neopodstatněně nadměrně leze do mého života.

    Stejně tak samozřejmě s IP a dalšími prvky. Nám to zní směšně, ale my se zas nevyznáme třeba v jiných tématech, kde lidé také berou jako samozřejmost jistá pravidla... a zdá se jim směšné, že to lidi neví...
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHARINGAN: Ono nezalezi na tom ze maji tvou ip, ale na tom ze k ni maji i udaj o tom v jaky cas jsi s ni kde byl.
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    když se ti to zdá v pořádku tak prosím :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    ZHAQ: myslíš ty veřejný IP adresy, jejichž stopy sou vidět všude ? ty adresy který vidí každej server a trackuje každej bot ? tyhle informace $ony vyžádalo jako důkaz o veřejný distribuci inkriminovanýho CFW... veřejná IP adresa neni soukromí... je to veřejná informace... information is free, right ? to jen pak zmatený mozečky zbloudilejch ovcí vymejšlej a vypouštěj na svět takový kraviny, jako že někdo po někom de, a že se budou banovat účty podle adres nebo že ti na dveře zaklepe tým právníků ve chvíli kdy do browseru napíšeš geohot.com ...
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    SHARINGAN: stačí, že si vyžádali povolení lézt jim do soukromí.. mají jejich IP adresy.. co s tím budou dělat teď těžko říct
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    ZHAQ: a co těm lidem pak dělá ? :)
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    SHARINGAN: horší je to, že Sony jde po lidech, kteří hledají ty informace..
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: no vidíš... tak to vypadá, že na to prostě máme jinej názor ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    :D
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHARINGAN: Když za to chtěj prachy, ať se nekrijí za nějaké fašounské praktily. Neuznávám žádné takovéto pičoviny v licencích.

    Pokud se mě snaží omezit, tak mají smůlu. O to víc je budu omezovat já.

    Joo... kdyby se chovali vstřícně, tak bych jim chyby s radostí hlásil (jeden kamarád se o to pokoušel a nepochodil).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam