• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOChemtrails/Geoinzenyring/Klimaterorismus aneb Jak si objednat slunečný den
    MATT
    MATT --- ---
    STARSIGN: a co tim chces dokázat? do hlavy ti fakt nevidim.
    MATT
    MATT --- ---
    STARSIGN: z kominu mi jde kour, je v nem vlhkost. je to teda zalevani rozprasovacem?
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    pise sa tam napr.: Tyagi et al. [9] found experimentally that with the addition of 0.1% and 0.5% (by volume) of Al and Al2O3 NPs, the hot plate ignition probability of nanoparticle laden diesel fuel was significantly higher than that of pure diesel fuel.
    takze pridava sa aj oxid aj cisty hlinik (do dieselu, ale moze sa aj inde)
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    STARSIGN: realne ten link sice nikam nevedie, ale to nevadi
    aspon toto som nasiel
    http://procom.kaist.ac.kr/Download/IJP/134.pdf
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    MATT: tak to je parada, ze ti to z toho prijde
    ale realne je na konci clanku link na tento clanok
    nebud preto smutny a dychaj zhlboka
    http://www.chem.utah.edu/faculty/anderson/alumpending.html
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MATT: ještě zjistit od kdy se přidává :) a pak chetrail je na světě... oxid hliníku suprově váže vlhkost :) a tak se není co divit že ty čmouhy tak super drží na obloze... jinak samo sebou došli jsme k závěru že teda letadlo vypouští oxid hliníkuk kterej pak padá na zem cestou může zreagovat s nějakou kyselinou atd... tak že jsou to chemtrails nebo ne???
    MATT
    MATT --- ---
    cekal bych neco jako 4 Al+ 3 O2 -> 2 Al2O3
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MATT: já taky na chemii nikdy nebyl... ale jak prosímvás vypadá rovnice hoření hliníku???
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: oni porovnavaj pomery. o kompletnim shoreni to tolik nevypovida, ale prislo mi, ze tu zpochybnujete, ze ten hlinik vubec shori. a oni ho tam pridavaj protoze ma pri horeni lepsi pomer energie na objem. pred shorenim ty castice jeste napomuzou lepsimu odpareni tech uhlovovodiku.
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: no tak to je jak jsem níže ne? :) Nebo v čem to píšu jinak, když už si tu rejpame? Nicméně co to znamená vzhledem k tomu kompltnimu shoření ?
    Imho teda, pokud to není naš obor jako profese, budou to všechno z definice amatérské dohady. I když to možná děláš, nevím? Já na chemii nikdy nebyl
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: porovnavaji pomer energie na objem, resp. hmotnost vzhdem k uhlovodikum. ale je to jen amaterská dedukce :D
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: nebo to lomeno je pomer vuci uhlovodikum? ale klidne to vlastnimi slovy vysvetli, co to v tom uryvku presne resi :)
    ja teda o boru a na bor bohatych pudach se priznam, ze nic nevim, ani proc by mely byt vyraznej lepsi nez uhlovodiky na zaklade objemu a hmotnosti. nejak mi tam ty implikace unikaj :-) predpokladam, ze volume je opravdu objem a mass hmotnost? nejak jsem z te absence vysvetleni zmaten
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: oooooouuuuukejjjj :D
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: Ja tomu nerozumim. Je tam neco o tom, ze (hlinik?) ubyl na hmotnosti a nabyl na objemu.
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: a jak to teda chapou zdejsi odbornici?

    Note that aluminum has significantly increased energy/volume, but lower energy/mass compared to hydrocarbons. Boron and boron-rich solids are significantly better than hydrocarbons on both volume and mass bases.
    jak jinak bys tohle vysvetlil, nez ze ty latky shori?
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: Tohle mi vsechno prijde jen jako amaterske dedukce. Nekde by melo byt zjevne uvedene, ze se ty nanocastice kompletne spali
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: tak treba z tohodle One major problem with combustion of both boron and aluminum (most metals, in fact) is that the metal surfaces are passivated by a native oxide layer a few nanometers thick. This oxide greatly retards ignition of the metal. In addition, if the particle size is reduced into the nanoscale, the oxide (which is just dead weight) becomes a larger and larger fraction of the total mass, with corresponding reduction in energy density. Particles can easily be generated without an oxide coating, however, if they are not protected somehow, they ignite (sometimes explosively) upon contact with air.

    z to tvyho jsem pochopil, ze by to moh nekdo vdechnout treba pri manipulaci.

    btw: jen bych jeste podotknul, ze spousta studii vznika jenom proto, ze to treba nekdo umi zmerit (a aby byla prace). s realnou situaci to nemusi mit nic spolecnyho.
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: Nevim teda presne z ceho. Pak mi neni jasne, proc by se v te mnou linkovane studii zabyvali vdechnutim v souvislosti s leteckym palivem? Z toho se zas zdalo, ze je to u toho relevantni, i kdyz primo explicitne jsem tam takhle receny nevidel.
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: ale to co píšeš platí téměř o jakejchkoli cytostatikach.

    btw: z tohodle mi prijde, ze ty nanopartikly pri spalovani shori taky..
    Nanoparticle Fuel Additives - Department of Chemistry - The University of Utah
    https://chem.utah.edu/directory/anderson/research-group/nanoparticles.php
    GORG
    GORG --- ---
    Ohledně tajného (bu-bu-bu) práškování je zas dobrý si uvědomit, že desítky let probíhaly tajné experimenty britské armády, která tajně práškovala relativně bezpečné bakterie nad městy v rámci jakéhosi armádního výzkumu biologických zbraní. O tom se obyvatelé dozvěděli až po letech z odtajněných dokumentů. Bu :)

    Já když jsem před časem narazil na to, že se do leteckého paliva tyhle nanočástice přidávají, našel jsem studie, kde se řešila nebezpečnost nanočástic pro člověka jako takových. Jejich malé rozměry mají schopnost procházet kůží přímo do krevního řečiště apod.

    Tu je koukám nějaká studie, která záležitost uzavírá s tím, že i toxické vlastnosti některých nanočástic jsou vlastně prospěšné, pokud se zároveň podniknout kroky, aby odumřely jen ty části těla, které chceme. Případně na euthanázii, pokud se někdo chce někoho zabít :-)) Či-li všechno je asi v pořádku.

    Safety of nanoparticles in medicine
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4964712/

    The field of nanomedicine is equally, if not more, diverse to the field of small molecule drugs. It would be unwarranted to make general statements about the potential toxicity of small molecule drugs, as they are useful for various purposes, ranging from placebo drugs (e.g. sugar molecules) to euthanasia drugs (death-inducing molecules). Therefore, the same notion of avoiding generalization also applies to nanoparticles. Many of the nanotherapeutics that are currently used in the clinic, such as Abraxane and Doxil, actually serve to reduce the toxicity of the encapsulated drugs. On the contrary, a small subset of nanoparticles that are currently undergoing preclinical investigation, e.g. carbon and metal-based nanoparticles, typically display cytotoxic properties. The harmful effects of these particles are mainly based on ROS generation, disruption of cellular compartments, and immune reactions. Nevertheless, the inherent toxic properties of such nanoparticles could be exploited to ablate diseased tissue, as long as healthy organs are protected through selective targeting. Moreover, there are several strategies (e.g. surface modification) that can be utilized to eliminate toxicity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam